Ο Ιοβόλος έγινε blogger! Το blog έχει ως σκοπό την καταγραφή προσωπικών εντυπώσεων των συντακτών του, αλλά και την αποτύπωση των όσων λέγονται ή εννίοτε... ψιθυρίζονται, μακριά από τους προβολείς της δημοσιότητας.

ΑΠΟΨΕΙΣΙΟΒΟΛΟΣ

Σχολικό κάλεσμα σε εθνικιστική κατάληψη!

Σχολικό κάλεσμα σε εθνικιστική κατάληψη!

Σε συνέχεια αυτών που λέγαμε προ ημερών για την «παρουσία» του Νότη Σφακιανάκη σε σχολική γιορτή για το Πολυτεχνείο, διάβασα μια ακόμη ανάρτηση που καλεί τους μαθητές σε κατάληψη στις 29/11 «με θέματα Εθνικά Θέματα, Μακεδονικό, Κατσίφας, Βόρεια Ήπειρος» (sic).

Το μήνυμα αυτό, όπως αναφέρεται από γονείς τις τελευταίες ημέρες, διακινείται σε μαθητές γυμνασίου και πιθανώς Λυκείου, μέσω των social media. Δεν ξέρω πόση επιτυχία, συμμετοχή κλπ θα έχει, δεν μπορώ να αποκλείσω όμως αρκετοί από τους μαθητές να θεωρήσουν την ιδέα «καλή». Θα είναι πιθανότατα οι ίδιοι που μετέχουν στις καταλήψεις «για τη φάση» χωρίς να ξέρουν σε τι αντιστοιχούν τα κινηματικά κίνητρα που επικαλούνται η οργανωτική επιτροπή ή διάφοροι μαθητές οργανωμένοι σε νεολαίες (αύξηση κονδυλίων για την παιδεία, ουσιαστική γνώση στα σχολεία κλπ).

Σε αυτή την αμάθεια υπάρχει μεγάλος κίνδυνος, τον οποίο οι εξ αριστερών δεν σκέφτονταν όσο διάφοροι φορείς της έπαιρναν μέρος για το τζέρτζελο και η αναταραχή φαινόταν μεγαλύτερη. Όταν όμως παρακινείς τον άλλον σε δράση χωρίς να είσαι σίγουρος ότι καταλαβαίνει τους λόγους και τις αιτίες, τότε μπορεί να τον παρακινήσει και κάποιος άλλος με τελείως διαφορετική ατζέντα.

Τα εθνικιστικά αντανακλαστικά δεν υπάρχουν μόνο στους ενήλικες- αν μη τι άλλο γιατί γαλουχούνται από τους ενήλικες που βγάζουν τρίτο κόμμα την Χρυσή Αυγή. Οι έφηβοι είναι πιο εύκολο να αναπτύξουν και ακραίες και εθνικιστικές και ρατσιστικές συμπεριφορές.                

Προβλέπω ότι στα επόμενα χρόνια ο κόσμος της αριστεράς θα παρακολουθεί αμήχανος μια όλο και μεγαλύτερη ακροδεξιά ριζοσπαστικοποίηση χωρίς να μπορεί να αναπτύξει ουσιαστικές πρακτικές αντίστασης, εκτός ίσως από την βία. Και αυτό θα είναι καταστροφικό.

SPONSORED LINKS

"Ας αφήσουμε τις όμορφες γυναίκες για τους άντρες που δεν έχουν φαντασία."

Μαρσέλ Προυστ

  • 1940 - Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Αρχίζει η Επιχείρηση Δυναμό, η εκκένωση της Δουνκέρκης από τα αγγλο-γαλλικά στρατεύματα.

© 2002-2019 MEDIA2DAY