Ο Ιοβόλος έγινε blogger! Το blog έχει ως σκοπό την καταγραφή προσωπικών εντυπώσεων των συντακτών του, αλλά και την αποτύπωση των όσων λέγονται ή εννίοτε... ψιθυρίζονται, μακριά από τους προβολείς της δημοσιότητας.

ΑΠΟΨΕΙΣΙΟΒΟΛΟΣ

Δεν είναι πάντα εθνικές οι μάχες που εμπλέκουν τη σημαία μας

Δεν είναι πάντα εθνικές οι μάχες που εμπλέκουν τη σημαία μας

Ο θάνατος του Κώστα Κατσίφα στην Αλβανία, καλώς ή κακώς, δεν ξεπερνά σε σημασία τον θάνατο οποιουδήποτε ποινικού παραβάτη- εκτός ίσως και αν είναι προεκλογική περίοδος και υπάρχει κόσμος που θέλει να κάνει λίγη εθνικιστική δουλειά.

Όταν κάποιος αναπτύσσει παραβατική δράση εκτός οποιουδήποτε νομικού πλαισίου σε μια ξένη χώρα γιατί θα πρέπει να αναγνωριστεί ως περίπου ήρωας; Διάβασα αρκετά για τον 35χρονο και άκρη για το τι ακριβώς ήταν και τι έκανε στην Αλβανία δεν μπόρεσα να βγάλω. Δεν έχει όμως και τόση σημασία.

Τριγυρνούσε με στρατιωτική αμφίεση, ήθελε να υψώνει την ελληνική σημαία σε ξένη επικράτεια και όταν οι τοπικές αρχές του ζήτησαν τον λόγο απάντησε με πυροβολισμούς. Δηλαδή τι διαφορετικό θα περιμέναμε να κάνουν οι δυνάμεις καταστολής οποιουδήποτε κράτους;

Αν η κριτική γίνεται για την άσκηση υπερβολικής βίας να το καταλάβω. Είναι πάντα λυπηρό να πεθαίνουν άνθρωποι από πυρά αστυνομικών και μάλιστα σε καιρό ειρήνης. Αυτό θα πρέπει να είναι η τελευταία λύση. Άραγε οι δυνάμεις που επενέβησαν εξάντλησαν κάθε περιθώριο; Αυτό μου φαίνεται μια λογική σκοπιά κριτικής στα γεγονότα.   

Νομίζω όμως ότι δεν έχουν αυτά στο μυαλό τους όσοι κραυγάζουν για την ανάγκη να εγκαλέσουμε τη γειτονα χώρα περισσότερο από ό,τι προστάζουν οι κανόνες και οι πρακτικής της διπλωματικής οδού. Ναι, σκοτώθηκε Έλληνας πολίτης και έχουμε δικαίωμα ως χώρα να ενημερωθούμε για τις συνθήκες.

Όμως μέχρι εκεί. «Εθνικό» θέμα δεν μπορώ να το θεωρήσω. Ακόμα και αν δεχτώ ότι αρκετοί στην Ελλάδα έχουν αλυτρωτικές βλέψεις για την Βόρεια Ήπειρο αυτό δεν θα πει ότι μπορεί κάποιος να κάνει ό,τι κουζουλάδα του έρχεται και να βρίσκεται η χώρα μπλεγμένη, να δίνει «μάχες» εντυπώσεων με άρωμα ψηφοθηρίας.

SPONSORED LINKS

"Ο κόσμος δεν είναι ένα θλιβερό μέρος, είναι απλά μεγάλο."

Ζαν-Λυκ Γκοντάρ, 1930-, Γάλλος σκηνοθέτης

  • 1819 - Ο Αλή Πασάς αναγκάζει τους κατοίκους της Πάργας να εκπαυριστούν στην Κέρκυρα και σε άλλα Επτάνησα.
    1839 - Υπογράφεται η Συνθήκη του Λονδίνου, με την οποία αναγνωρίζεται η ανεξαρτησία του Βελγίου και του Λουξεμβούργου από την Ολλανδία.
    1882 - Πεθαίνει ο Κάρολος Δαρβίνος, άγγλος φυσιοδίφης, θεμελιωτής της Θεωρίας της Εξέλιξης.

© 2002-2019 MEDIA2DAY