Ο Ιοβόλος έγινε blogger! Το blog έχει ως σκοπό την καταγραφή προσωπικών εντυπώσεων των συντακτών του, αλλά και την αποτύπωση των όσων λέγονται ή εννίοτε... ψιθυρίζονται, μακριά από τους προβολείς της δημοσιότητας.

ΑΠΟΨΕΙΣΙΟΒΟΛΟΣ

Εμβόλιο κατά της απολυτότητας

Εμβόλιο κατά της απολυτότητας

Προ ημερών η ΕΡΤ και η εκπομπή του Κώστα Αρβανίτη δέχθηκαν επικρίσεις σχετικά με θέμα περί εμβολίων που φιλοξένησαν στην εκπομπή «Άλλη Διάσταση». Στην συγκεκριμένη εκπομπή τα ιατρικά εμβόλια δεν θεωρήθηκαν υπεράνω… αμφιβολίας, και δόθηκε βήμα σε ανθρώπους που τάσσονται κατά της χρήσης τους.

Ο ισχυρισμός των αντι-εμβολιαστών περί των κακών συνεπειών των εμβολίων στην υγεία δεν έχει καταφέρει να με πείσει. Αν και είναι προφανές ότι όπως όλα τα φάρμακα (πρβλ «φαρμάκι») και το εμβόλιο είναι τοξικό για τον οργανισμό, θεωρώ ότι ακόμα πιο τοξικές είναι οι ασθένειες που αποτρέπει και άρα το ισοζύγιο είναι θετικό για τον λήπτη. Η ξεροκεφαλιά των αντιεμβολιαστών έχει κάτι το new age και κάτι «το χίπικο», όπως έγραψε πρόσφατα ένας φίλος που με κάνει καχύποπτο. Μού φαίνεται ότι προβάλλεται σαν επιλογή λιγότερο για ιατρικούς λόγους και περισσότερο για να ενταχθεί ο εκφέρων την άποψη σε μια κατηγορία ανθρώπων που το βλέπουν έτσι.   

Εν ολίγοις, δεν συμφωνώ με το να υπάρχουν εμβόλια που δεν κάνουμε. Η δυτική ιατρική έχει πολλά κουσούρια αλλά έχει καταφέρει και πολλά. Μου φαίνεται προχειρότητα να κρατάμε και να πετάμε κατά το δοκούν πράγματα από αυτήν, όπως αντίστοιχα θα μου φαινόταν αν κάναμε το ίδιο και στην κινέζικη ή την ινδική παραδοσιακή θεραπευτική μέθοδο.

Το ενδιαφέρον για εμένα έχει να κάνει με την κριτική που ασκήθηκε στο κανάλι και την εκπομπή. Έπρεπε να φιλοξενηθεί μια τέτοια άποψη σε δημόσια τηλεόραση ή όχι; Η προφανής απάντηση για πολλούς θα ήταν η αρνητική. Όμως τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια υπολογίσιμη αύξηση του αριθμού των αντιεμβολιαστών, όσο και αν με τη σειρά τους κατηγορούνται για «μεσαιωνισμό». Η άποψή τους δικαιούται ή όχι μερίδιο στο βήματης δημόσιας τηλεόρασης;

Ποιος θα αποφασίσει ποια άποψη θα μείνει εκτός και πότε αυτή η άποψη είναι ασύμβατη με το δημόσιο συμφέρον; Το «σούπερ» της εκπομπής, ο τίτλος δηλαδή που φαινόταν στο κάτω μέρος της οθόνης, όσο παιζόταν η εκπομπή ήταν «σώζουν ή απειλούν ζωές τα εμβόλια;». Πρόκειται για έναν τίτλο που παρουσιάζει τις δύο απόψεις ως ισόπαλες και για τον λόγο αυτό ήταν ίσως λίγο λάθος.

Νομίζω όμως ότι ορθότερο είναι να παρουσιάζονται τέτοιου είδους απόψεις αν εκπροσωπούνται στην ελληνική κοινωνία ακόμη και αν η μόνη τους χρησιμότητα είναι να δοκιμάζουν τα αντανακλαστικά όλων μας και να αποτελούν αφορμή για να αμφισβητούμε όσα πιστεύουμε και να ανανεώνουμε (;) την εμπιστοσύνη μας σε αυτά. Πιο πολύ μου ταιριάζει αυτός ο ρόλος στο δημόσιο μέσο ενημέρωσης, παρά εκείνος του «φρουρίου» που δεν αφήνει τίποτα να μπει.

 

SPONSORED LINKS

"Όταν πρόκειται για λεφτά, όλοι έχουν την ίδια θρησκεία."

Βολταίρος, 1694-1778, Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας

 • 622 - Ολοκληρώνεται η φυγή του Μωάμεθ από τη Μέκκα στη Μεδίνα («Εγίρα»).
  787 - Ξεκινά τις εργασίες της η 7η Οικουμενική Σύνοδος (2η της Νίκαιας). Η Ειρήνη η Αθηναία αναστηλώνει τις εικόνες.
  1493 - Ο Χριστόφορος Κολόμβος αναχωρεί για το δεύτερο ταξίδι του στο Νέο Κόσμο.
  1664 - Η Ολλανδία παραδίδει το Νέο Άμστερνταμ στην Αγγλία. Το Νέο Άμστερνταμ μετονομάζεται σε Νέα Υόρκη.
  1706 - Σαξονία και Σουηδία υπογράφουν τη Συνθήκη του Άλτρανσταντ (άρθρο: Μεγάλος Βόρειος Πόλεμος).
  1828 - Ο Ιωάννης Καποδίστριας οργανώνει τα ταχυδρομεία.
  1852 - Παρουσιάζεται σε πτήση από το Παρίσι στην Τραπ το πρώτο αερόπλοιο από τον Ανρί Γκιφάρ .
  1908- Κηρύσσεται η Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.
  1908- Κυκλοφορεί στην αγορά το μοντέλο Τ της Φορντ γνωστό και ως Tin Lizzie.
  1927- Ιδρύεται αυτόνομος οργανισμός διοίκησης του Λιμένα Πειραιώς, ο γνωστός ΟΛΠ.
  1948- Ίδρυση της αυτοκινητοβιομηχανίας Χόντα, στην Ιαπωνία.

© 2002-2018 MEDIA2DAY