Ο Ιοβόλος έγινε blogger! Το blog έχει ως σκοπό την καταγραφή προσωπικών εντυπώσεων των συντακτών του, αλλά και την αποτύπωση των όσων λέγονται ή εννίοτε... ψιθυρίζονται, μακριά από τους προβολείς της δημοσιότητας.

ΑΠΟΨΕΙΣΙΟΒΟΛΟΣ

Η "κοινωνιολογία" Γεωργιάδη δίνει το στίγμα

Η

Πραγματικά πρέπει να θεσπιστεί ένα όργανο ανεξάρτητης δημοσιογραφίας που θα αναλάβει να απογυμνώνει τις απαράδεκτες δηλώσεις των πολιτικών από την πολιτική σκοπιμότητα. Ειδικά τώρα που ξεκινά η προεκλογική περίοδος, Tρέμω για το τι πρόκειται να ακούσουν τα αυτάκια μας, αν κρίνει από δηλώσεις όπως αυτές του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Άδωνη Γεωργιάδη περί κοινωνιολογίας.

Όπως είπε προσφάτως ο κ. Γεωργιάδης, τα παιδιά μέσω της τριβής τους με την κοινωνιολογία θα γίνουν αριστεροί.  

Δεν πιστεύω πως πρόκειται περί άγνοιας του κ. Γεωργιάδη. Παρόλο που δεν τον έχω και για κανέναν διανοούμενο, θεωρώ ότι μπορεί να καταλάβει τι κάνει η κοινωνιολογία και ότι δεν υπάρχουν εκ φύσεως «αριστερές» και «δεξιές» επιστήμες- στο κάτω κάτω έχει πάρει και ένα πτυχίο ΑΕΙ. Άρα εδώ έχουμε κάτι πιο ανησυχητικό. Έναν άκριτο προπαγανδιστικό λόγο που απευθύνεται στο κοινό με όρους πολιτικού συναγερμού και εθνικής κρίσης.

Έναν λόγο που δεν διστάζει να χωρίσει τις επιστήμες σε εκείνες που εκπαιδεύουν «αριστερούς γενίτσαρους» και τις άλλες, τις νορμάλ που αφήνουν ήσυχη την πολιτική συνείδηση των νέων ή εν πάση περιπτώσει την στρέφουν προς την «σωστή» ιδεολογική κατεύθυνση.

Με τέτοιες μεθόδους η αμετροέπεια της πολιτικής αντιπαράθεσης επεκτείνεται προς όλες τις κατευθύνσεις- πράγμα που ούτως ή άλλως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια με ευθύνη και των δύο παρατάξεων.

Έβλεπα επί παραδείγματι το νέο «κρούσμα» του τύπου «κοίτα τι έκανε η οικογένειά σου και μετά μίλα», όπου στη δημοσιότητα βγήκαν στοιχεία για έναν ξάδελφο (νομίζω) του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος είχε επαφές με τον σκανδαλώδη Φλώρο που μπαινόβγαινε στις φυλακές κατά βούληση. Και άρα τι, ρε παιδιά; Τι σημαίνει αυτό πολιτικά;

Πρέπει να μην χάνουμε το μέτρο με την λάσπη και με τους αισθητικούς όρους με τους οποίους διεξάγεται ο πολιτικός αγώνας. Οι πληροφορίες αυτές που πετιούνται στην κοινή γνώμη με τον κυνισμό και την ανηθικότητα που έχουν οι μάχες για την εξουσία δεν σβήνονται τη βραδιά των εκλογών με τα συγχαρητήρια και τις μετριοπαθείς δηλώσεις.

Ειδικά από την αριστερά έχω περισσότερες απαιτήσεις. Εκτός και αν το ηθικό πλεονέκτημα είναι a la carte και σταματά όταν ο σκοπός πρέπει να αγιάσει τα μέσα.  

SPONSORED LINKS

"Όταν πρόκειται για λεφτά, όλοι έχουν την ίδια θρησκεία."

Βολταίρος, 1694-1778, Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας

 • 622 - Ολοκληρώνεται η φυγή του Μωάμεθ από τη Μέκκα στη Μεδίνα («Εγίρα»).
  787 - Ξεκινά τις εργασίες της η 7η Οικουμενική Σύνοδος (2η της Νίκαιας). Η Ειρήνη η Αθηναία αναστηλώνει τις εικόνες.
  1493 - Ο Χριστόφορος Κολόμβος αναχωρεί για το δεύτερο ταξίδι του στο Νέο Κόσμο.
  1664 - Η Ολλανδία παραδίδει το Νέο Άμστερνταμ στην Αγγλία. Το Νέο Άμστερνταμ μετονομάζεται σε Νέα Υόρκη.
  1706 - Σαξονία και Σουηδία υπογράφουν τη Συνθήκη του Άλτρανσταντ (άρθρο: Μεγάλος Βόρειος Πόλεμος).
  1828 - Ο Ιωάννης Καποδίστριας οργανώνει τα ταχυδρομεία.
  1852 - Παρουσιάζεται σε πτήση από το Παρίσι στην Τραπ το πρώτο αερόπλοιο από τον Ανρί Γκιφάρ .
  1908- Κηρύσσεται η Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.
  1908- Κυκλοφορεί στην αγορά το μοντέλο Τ της Φορντ γνωστό και ως Tin Lizzie.
  1927- Ιδρύεται αυτόνομος οργανισμός διοίκησης του Λιμένα Πειραιώς, ο γνωστός ΟΛΠ.
  1948- Ίδρυση της αυτοκινητοβιομηχανίας Χόντα, στην Ιαπωνία.

© 2002-2018 MEDIA2DAY