Ο Ιοβόλος έγινε blogger! Το blog έχει ως σκοπό την καταγραφή προσωπικών εντυπώσεων των συντακτών του, αλλά και την αποτύπωση των όσων λέγονται ή εννίοτε... ψιθυρίζονται, μακριά από τους προβολείς της δημοσιότητας.

ΑΠΟΨΕΙΣΙΟΒΟΛΟΣ

Τα μεταξωτά βρακιά τα έχουν πολλοί

Τα μεταξωτά βρακιά τα έχουν πολλοί

Βλέποντας τον χειρισμό της κρίσης από τον δήμαρχο Μαραθώνα, Ηλία Ψηνάκη μου ήρθε στο μυαλό η λαϊκή ρήση με τα μεταξωτά βρακιά. Δεν ξέρω αν θα είχε νόημα να είναι στον Δήμο του την ώρα της τραγωδίας ή αμέσως μετά. Το λέω από την άποψη ότι μάλλον δεν θα είχε καταφέρει και τίποτα παραπάνω. Ωστόσο, οι δημότες Μαραθώνα θα ήθελαν να δουν ότι ο αιρετός τους άρχοντας ήταν εκεί και ότι «έκανε ό,τι μπορούσε».

Κατώτερος των προσδοκιών τους ήταν και όταν τελικά εμφανίστηκε όμως, λέγοντας ότι και το δικό του σπίτι είχε καεί, χωρίς κάτι τέτοιο να επιβεβαιώνεται από τα φωτογραφικά ρεπορτάζ που κυκλοφόρησαν όλες αυτές τις ημέρες. Περαιτέρω, προσπάθησε να διαχειριστεί άτσαλα το επικοινωνιακό του Βατερλώ προσπαθώντας να ξεκαθαρίσει ότι δεν είχε την παραμικρή ευθύνη για ό,τι έγινε- πράγμα που είναι πολύ πιθανό να αληθεύει.

Τις προηγούμενες μέρες, εξακολουθώντας να βρίσκεται σε επικοινωνιακό πανικό, αποφάσισε να απαγορεύσει προγραμματισμένη θεατρική παράσταση της Αντιγόνης στη Νέα Μάκρη «λόγω πένθους». Όλα τα έσοδα της παράστασης ήταν προγραμματισμένο να δοθούν για την ενίσχυση των πυροπλήκτων. Αλλά αυτό δεν θα συμβεί. Όπως είπε άλλωστε και μια φίλη, λίγα έργα είναι τόσο κατάλληλα για πένθος, όσο η Αντιγόνη, αλλά αυτό είναι κάτι που οι Κρέοντες και οι Ανθυποκρέοντες δεν μπορούν να καταλάβουν. Ο κ. Ψηνάκης κάηκε στον χυλό και φύσηξε και το γιαούρτι. Όσο γιαούρτι και να φυσήξεις πάντως, επιδέξια οπίσθια δεν κάνεις. Αλλιώς διοικούνται τα καράβια.

Και μιλώντας για καράβια, δεν μπορεί κανείς να μην προσέξει τον επικοινωνιακό συναγερμό στον οποίο βρίσκεται ο Σύριζα λόγω της καταστροφής. Λαλίστατοι φίλοι στο Facebook τις τελευταίες ημέρες σωπαίνουν εκκωφαντικά ή «ανεβάζουν» προσωπικά ποστ, που δεν έχουν καμία σχέση με τα κοινά. Τα φιλοκυβερνητικά μέσα αφιερώνουν αδικαιολόγητα (;) μεγάλο μέρος της ύλης τους να πληροφορούν για τις διαδικασίες ελέγχουν και απόδοσης ευθυνών, αλλά και για την πορεία των αποζημιώσεων και της εφαρμογής των μέτρων για τους πληγέντες. Η παραίτηση Τόσκα το απόγευμα της Παρασκευής περιμένω να δώσει νέα ώθηση στην επικοινωνιακή αντεπίθεση του Μαξίμου.  

Αν και υποψιάζομαι πως ο καλύτερος σύμμαχός τους θα είναι τα «μπάνια του λαού»- αυτή η άκρως… πολιτική μηχανική που κάνει format στο μυαλό των Ελλήνων και βοηθά τους εκάστοτε κρατούντες να  κερδίζουν χρόνο όποτε τον χρειάζονται.    

SPONSORED LINKS

"Από τα εφτά θανάσιμα αμαρτήματα, η τεμπελιά είναι το μόνο για το οποίο έχω ακόμα δυνάμεις."

Robert Brault, σύγχρονος Αμερικανός γνωμικογράφος

  • 1895 - Αρχίζουν οι μεγάλες σφαγές των Αρμενίων στη Κωνσταντινούπολη και γενικότερα στη Τουρκία
    1914 - Ενώ μαίνεται ο Α' Παγκόσμιος Πόλεμος, οι γερμανικές δυνάμεις νικούν τους Ρώσους στη μάχη του Σταλουπόνεν
    1949 - Ο Ελληνικός στρατός καταλαμβάνει πλήρως το ορεινό συγκρότημα του Βίτσι, απωθώντας τα τελευταία υπολείμματα του Δημοκρατικού Στρατού προς την Αλβανία. Τερματίζεται ουσιαστικά ο από του 1946 μαινόμενος Εμφύλιος Πόλεμος
    1962 - Ο 18χρονος Πέτερ Φέχτερ σκοτώνεται από ένοπλο φρουρό στο τείχος του Βερολίνου, όταν προσπαθεί να περάσει από το ανατολικό στο δυτικό τμήμα της πόλης

© 2002-2018 MEDIA2DAY