Ο Ιοβόλος έγινε blogger! Το blog έχει ως σκοπό την καταγραφή προσωπικών εντυπώσεων των συντακτών του, αλλά και την αποτύπωση των όσων λέγονται ή εννίοτε... ψιθυρίζονται, μακριά από τους προβολείς της δημοσιότητας.

ΑΠΟΨΕΙΣΙΟΒΟΛΟΣ

Ο Άδωνις και η λαϊκή δεξιά

Ο Άδωνις και η λαϊκή δεξιά

Αναρωτιώμουν αν ευσταθεί η κατηγορία των κυβερνητικών προς τη Νέα Δημοκρατία ότι παρασύρεται προς τις απόψεις του Άδωνη Γεωργιάδη και ότι αυτές οι απόψεις είναι ακροδεξιές. Νομίζω ότι η αλήθεια είναι κάπου ανάμεσα. Ναι, η νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη στρίβει προς αυτό που εκπροσωπεί ο Άδεωνης Γεωργιάδης, αλλά αυτό δεν είναι η ακροδεξιά. Είναι μια ανανεωμένη έκδοση της λαϊκής δεξιάς ή αν προτιμάτε η «νέα δεξιά» που εκπροσωπείται από πολιτικούς όπως ο Τραμπ, ο  αυστριακός Κουρτς και ο Ιταλός Σαλβίνι.

Είναι η δεξιά που έχει ατζέντα κατά των εργατικών διεκδικήσεων και υπέρ του τεχνοκρατικού μοντέλου στην αγορά, αλλά προτιμά να ποντάρει σε εθνικισμούς και πατριδοϋστερίες. Εδώ θεωρώ ότι τεκμηριώνεται η λαϊκότητά της, που είναι ταυτόχρονα και δομικό της στοιχείο.

Τι θέλει ο πολύς κόσμος να ακούει σε όλες τις χώρες; Ότι ανήκει σε μια ξεχωριστή ράτσα, ότι το παρελθόν του είναι ένδοξο, ότι οι πρόγονοί του ήταν οι καλύτεροι και καρπάζωναν όλους τους υπόλοιπους. Γενικά όσο πιο μίζερη είναι η δική σου ζωή, τόσο πιο αναγκαία σου είναι ως ψυχολογικά στηρίγματα η δόξα κάποιων άλλων που σχετίζονται με σένα. Και επειδή- πάλι σε όλες τις χώρες- οι περισσότεροι άνθρωποι περνούν μίζερα, υπάρχει πάντα ακροατήριο για να χειροκροτά όταν αγιοποιείται το παρελθόν του και να μισεί όταν η αγιοσύνη αυτή αμφισβητηθεί. Αυτό βοηθά ώστε να μην σκεφτόμαστε τη δική μας θέση και το τι θα μπορούσαμε να κάνουμε για να την βελτιώσουμε.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ακολουθεί το δρόμο του Καρατζαφέρη. Κινείται όπου υπάρχει πολιτικός χώρος και εξυπηρετεί με ευελιξία τα χαρακτηριστικά του. Δυστυχώς αυτό θεωρείται «πολιτική» θέση σήμερα. Ίσως να συμπίπτει και με αυτό που είναι η «νέα δεξιά», αν και της εύχομαι να είναι κάτι παραπάνω- τουλάχιστον για να έχουμε ενδιαφέροντα πράγματα να συζητάμε.       

SPONSORED LINKS

"1792 - Γαλλική Επανάσταση: Η Εθνική Συνέλευση (Convention Nationale), η οποία είχε αναδειχθεί με καθολική ψηφοφορία, κατάργησε την μοναρχία. Ο Λουδοβίκος ΙΣΤ΄ και η οικογένειά του φυλακίστηκαν.
1934 - Γέννηση του Λέοναρντ Κόεν, Καναδός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και συγγραφέας
1937 - Πρώτη έκδοση του Χόμπιτ από τον Τόλκιν.
1964 - Ανεξαρτησία της Μάλτας από το Ηνωμένο Βασίλειο.
1981 - Το Ηνωμένο Βασίλειο δίνει πλήρη ανεξαρτησία στο Μπελίζε
1991 - Ανεξαρτησία της Αρμενίας από την ΕΣΣΔ."

Φρήντριχ Νίτσε, 1844-1900, Γερμανός φιλόσοφος

  • Τα όνειρα είναι η ρίζα της μεταφυσικής, η πηγή της ιδέας ότι ψυχή και σώμα είναι ξεχωριστά.

© 2002-2018 MEDIA2DAY