Ο Ιοβόλος έγινε blogger! Το blog έχει ως σκοπό την καταγραφή προσωπικών εντυπώσεων των συντακτών του, αλλά και την αποτύπωση των όσων λέγονται ή εννίοτε... ψιθυρίζονται, μακριά από τους προβολείς της δημοσιότητας.

ΑΠΟΨΕΙΣΙΟΒΟΛΟΣ

Ο Μακρόν και το υψωμένο του δάχτυλο

Ο Μακρόν και το υψωμένο του δάχτυλο

Σε μια επίδειξη… Γκωλισμού ο Εμμανουέλ Μακρόν δεν δίστασε να εκθέσει έναν έφηβο, που… αμάρτησε. Ποιο ήταν το αμάρτημά του; Προσφώνησε τον Γάλλο Πρόεδρο με το χαϊδευτικό του («Μανού»). Αποκάλεσε δηλαδή τον πολιτικό με αμεσότητα, πιθανόν έχοντας «τσιμπήσει» στα τεχνάσματα των διαφημιστών που συνήθως πασχίζουν να πλασάρουν τον υποψήφιο ως «απλό» και έναν από εμάς.

Αφού του είπε ότι δεν δικαιούται να τον αποκαλεί με το μικρό του, αλλά «κ. Πρόεδρε»- θα μπορούσε να αφήσει την ευκαιρία για διδακτισμό να περάσει, αλλά… εντάξει. Ο πιτσιρικάς ζήτησε συγγνώμη, αλλά ο Γάλλος Πρόεδρος είχε ήδη αποφασίσει να δώσει ένα «μάθημα» στη νέα και αυθάδικη γενιά. «Μπορεί γενικά να φέρεσαι σαν βλάκας αλλά σήμερα είναι η μέρα της Μασσαλιώτιδας και, επομένως, πρέπει να με αποκαλείς “Κύριε πρόεδρε της Δημοκρατίας” ή “Κύριε”.  

Στο μοτίβο αυτό συνέχισε να κουνά το δάχτυλο στον μικρό που είχε έρθει για να τον χαιρετίσει. «Πρέπει», του είπε «να μάθεις να κάνεις τα πράγματα με τη σωστή σειρά.  Τη μέρα που θα θέλεις να κάνεις επανάσταση θα πρέπει πρώτα να έχεις πτυχίο και δουλειά, να τρέφεσαι μόνος σου, εντάξει; Τότε να πας να δώσεις μαθήματα και σε άλλους». Ποια άραγε επανάσταση να εννοούσε ο Γάλλος πολιτικός; Τον αυθαίρετο ενικό;

Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι η λογική του «τα κωλόπαιδα πρέπει να μάθουν να φέρονται θα έχει αρκετούς υποστηρικτές και εντός της Γαλλίας- ειδικά στις μεγαλύτερες ηλικίες. Διαλέγει όμως κανείς το στρατόπεδό του. Εγώ θεωρώ απαράδεκτο μπούλινγκ μπροστά στις κάμερες να φέρεσαι έτσι σε έναν έφηβο. Ακόμη και αν πολιτικά βγει υπέρ του Μακρόν και όχι εναντίον του, όπως προβλέπουν και εύχονται διάφοροι προσκείμενοι στην αριστερά.

SPONSORED LINKS

"1792 - Γαλλική Επανάσταση: Η Εθνική Συνέλευση (Convention Nationale), η οποία είχε αναδειχθεί με καθολική ψηφοφορία, κατάργησε την μοναρχία. Ο Λουδοβίκος ΙΣΤ΄ και η οικογένειά του φυλακίστηκαν.
1934 - Γέννηση του Λέοναρντ Κόεν, Καναδός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και συγγραφέας
1937 - Πρώτη έκδοση του Χόμπιτ από τον Τόλκιν.
1964 - Ανεξαρτησία της Μάλτας από το Ηνωμένο Βασίλειο.
1981 - Το Ηνωμένο Βασίλειο δίνει πλήρη ανεξαρτησία στο Μπελίζε
1991 - Ανεξαρτησία της Αρμενίας από την ΕΣΣΔ."

Φρήντριχ Νίτσε, 1844-1900, Γερμανός φιλόσοφος

  • Τα όνειρα είναι η ρίζα της μεταφυσικής, η πηγή της ιδέας ότι ψυχή και σώμα είναι ξεχωριστά.

© 2002-2018 MEDIA2DAY