Ο Ιοβόλος έγινε blogger! Το blog έχει ως σκοπό την καταγραφή προσωπικών εντυπώσεων των συντακτών του, αλλά και την αποτύπωση των όσων λέγονται ή εννίοτε... ψιθυρίζονται, μακριά από τους προβολείς της δημοσιότητας.

ΑΠΟΨΕΙΣΙΟΒΟΛΟΣ

Novartiάδα ραψωδία Β΄...

Novartiάδα ραψωδία Β΄...

Η Novartiάδα καλά κρατεί προς το παρόν και αυτό δεν είναι κάτι που φαίνεται ότι θα περάσει εύκολα. Η ιδέα του επικοινωνιακού επιτελείου της κυβέρνησης να στήσει δέκα κάλπες- μια για κάθε πολιτικό πρόσωπο του οποίου το όνομα ακούστηκε στις καταθέσεις των περιβόητων «προστατευόμενων μαρτύρων».

Είναι ένα εξαιρετικό κόλπο που νομίζω ότι βασικό στόχο έχει να δημιουργήσει εμφύλιους μέσα στη Νέα Δημοκρατία. Αρκετές ψήφοι υπέρ της εξεταστικής για τους Σαμαρά και Γεωργιάδη θα δημιουργήσουν πρόβλημα, ενώ η τυχόν μηδενική διάθεση στελεχών της Ν.Δ. να «βγάλουν στη σέντρα» τον πρώην πρωθυπουργό και τον νυν αντιπρόεδρο δεν θα προσθέσει τίποτα στην δημόσια εικόνα της παράταξης. Είναι, δηλαδή, μια εκ τους ασφαλούς κίνηση της κυβέρνησης.  

Και μιλώ για αποκλειστικά επικοινωνιακή χρήση της διαδικασίας των δέκα καλπών, μια που δεν απαιτείται ξεχωριστή απόφαση της Βουλής για κάθε ένα από τα πρόσωπα που αναφέρονται. Για να προχωρήσει αυτό που αποκαλούμε «προανακριτική επιτροπή» χρειάζεται μία και μόνη απόφαση. Είδα αντιπολιτευτικές φωνές να αναφέρονται σε αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις εκ μέρους της κυβέρνησης. Κάτι τέτοιο όμως δεν προκύπτει από πουθενά.

Το μόνο που- ηθικά- θα μπορούσε να πει κανείς ότι λειτουργεί επιβαρυντικά για την κυβερνητική πρωτοβουλία είναι η ασαφής και αμφίσημη αρχή της «οικονομίας» που (πρέπει να) διατρέχει τον δημόσιο βίο. Και λέω «οικονομία» όχι με την έννοια της αποθησαύρισης ή της χρηματικοπιστωτικής διαχείρισης, αλλά με την έννοια της αρχής της αποδοτικότητας- αν χρειάζεται δηλαδή μία μονάδα έργου για να κάποιο αποτέλεσμα, να μην σπαταλιούνται τρεις.

Αλλά αυτά είναι πολύ ψιλά γράμματα για μια πολιτική σκηνή που αλληλοσπαράσσεται και για ένα ακροατήριο που νιώθει πιο άνετα με το «αίμα» παρά με την έλλειψή του.    

 

SPONSORED LINKS

"1792 - Γαλλική Επανάσταση: Η Εθνική Συνέλευση (Convention Nationale), η οποία είχε αναδειχθεί με καθολική ψηφοφορία, κατάργησε την μοναρχία. Ο Λουδοβίκος ΙΣΤ΄ και η οικογένειά του φυλακίστηκαν.
1934 - Γέννηση του Λέοναρντ Κόεν, Καναδός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και συγγραφέας
1937 - Πρώτη έκδοση του Χόμπιτ από τον Τόλκιν.
1964 - Ανεξαρτησία της Μάλτας από το Ηνωμένο Βασίλειο.
1981 - Το Ηνωμένο Βασίλειο δίνει πλήρη ανεξαρτησία στο Μπελίζε
1991 - Ανεξαρτησία της Αρμενίας από την ΕΣΣΔ."

Φρήντριχ Νίτσε, 1844-1900, Γερμανός φιλόσοφος

  • Τα όνειρα είναι η ρίζα της μεταφυσικής, η πηγή της ιδέας ότι ψυχή και σώμα είναι ξεχωριστά.

© 2002-2018 MEDIA2DAY