Ο Ιοβόλος έγινε blogger! Το blog έχει ως σκοπό την καταγραφή προσωπικών εντυπώσεων των συντακτών του, αλλά και την αποτύπωση των όσων λέγονται ή εννίοτε... ψιθυρίζονται, μακριά από τους προβολείς της δημοσιότητας.

ΑΠΟΨΕΙΣΙΟΒΟΛΟΣ

Μα καλά, ποιος αγαπάει τις πλαστικές σακούλες;

Μα καλά, ποιος αγαπάει τις πλαστικές σακούλες;

Το πανηγύρι που έχει γίνει στα social media τα τελευταία 24ωρα για τα 4 λεπτά της πλαστικής σακούλας, δεν θα το κρύψω, με έχει διασκεδάσει. Κάμποσα τουί και λιγότερα ποστ στο Facebook ήταν όντως πετυχημένα.

Αυτό, όμως, δε με κάνει να απορώ λιγότερο για το ποιοι είναι όλοι αυτοί που σκίζουν τα ρούχα τους που θα στερηθούν (που σιγά να μην το στερηθούν, 4 λεπτά θα το πληρώνουν) ένα από τα πιο άσχημα, άχαρα και βλαβερά –ναι, το πλαστικό είναι βλαβερό, απίστευτο που χρειάστηκε να περάσει σχετικός νόμος στη Βουλή για να το ακούσουν κάποιοι για πρώτη φορά– αντικείμενα του ελληνικού νοικοκυριού.

Δε μου φαίνεται ούτε κουραστικό ούτε δύσκολο το να έχει κανείς μαζί του (στην τσάντα, στο αυτοκίνητο, κάπου τέλος πάντων) μια-δυο υφασμάτινες τσάντες κάθε φορά που πηγαίνει στο σούπερ μάρκετ, για να μεταφέρει τα ψώνια στο σπίτι, σπαταλώντας λιγότερο πλαστικό και βάζοντας ένα τόσο δα ελάχιστο και καθόλου ακρογωνιαίο λιθαράκι στην προστασία του περιβάλλοντος.

Κι αυτοί που λένε ότι «το σύστημα», που είναι εξορισμού σατανικό και συνωμοτεί εναντίον μας, θέλει να κουβαλάς ΕΣΥ υφασμάτινες τσάντες για να βάζεις μέσα τις πλαστικές ΤΟΥ συσκευασίες, είναι οι ίδιοι που επιμένουν ότι «σιγά μην κάνω εγώ ανακύκλωση, ΑΥΤΟΙ πάνε και κόβουν τα δέντρα στον Αμαζόνιο». Και όχι, το να πληρώνεις για τις πλαστικές σου σακούλες δεν θα τις κάνει λιγότερο επιζήμιες για το περιβάλλον. Σίγουρα, όμως, θα τις μειώσει.

Στο κάτω-κάτω, όπως έγραψε στη σελίδα του στο Facebook και Ο Θεός https://www.facebook.com/mikrostheoulis/posts/2038670163050542 «Κάθεστε και κλαίγεστε που θα πρέπει να αγοράζετε την πλαστική σακούλα, λες και δεν έχετε απόθεμα κάτω από το νεροχύτη για άλλες δυο ζωές».

SPONSORED LINKS

"Ο καθένας πιστεύει εύκολα ό,τι φοβάται και ό,τι επιθυμεί."

Jean de La Fontaine, 1621-1695, Γάλλος συγγραφέας

  • 1812 - Ο Ναπολέων Α΄ Βοναπάρτης υποχωρεί από την Μόσχα.

    1935 - Η Κοινωνία των Εθνών επιβάλει οικονομικές κυρώσεις στην φασιστική Ιταλία για την εισβολή της στην Αιθιοπία.

    1960 - Οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφασίζουν την επιβολή εμπάργκο στην κομμουνιστική Κούβα.

© 2002-2018 MEDIA2DAY