Ο Ιοβόλος έγινε blogger! Το blog έχει ως σκοπό την καταγραφή προσωπικών εντυπώσεων των συντακτών του, αλλά και την αποτύπωση των όσων λέγονται ή εννίοτε... ψιθυρίζονται, μακριά από τους προβολείς της δημοσιότητας.

ΑΠΟΨΕΙΣΙΟΒΟΛΟΣ

Για ένα ψωρο-cupcake

Για ένα ψωρο-cupcake

Μια νέα υπηρεσία σκέφτηκε προ ολίγου καιρού να προσφέρει δοκιμαστικά η Google προς τους χρήστες των iphone και της εφαρμογής Google maps. Παράλληλα με την διαδρομή που τους πρότεινε να ακολουθήσουν περπατώντας, τους έδινε εκτός από τον εκτιμώμενο χρόνο άφιξης και την κατανάλωση θερμίδων που θα κάνουν αν περπατήσουν την απόσταση.

Η υπηρεσία όμως προχωρούσε λίγο παραπάνω αντιστοιχώντας τον αριθμό των θερμίδων με cupcakes, αυτά τα μικρά κέικ «της μπουκιάς». «Με αυτή τη βόλτα καίτε 406 θερμίδες, σχεδόν 4 cupcakes!», ανακοινώνει με ενθουσιασμό η εφαρμογή, όπως φαίνεται στη φωτογραφία, λες και επρόκειτο για το κόκκαλο της ανταμοιβής που θα μας περιμένει στο τέλος του άθλου.

Όσο το σκεφτόμουν τόσο δεν μου άρεσε: Η εφαρμογή υπονοεί πως ό,τι κάνουμε από πλευράς κίνησης και άσκησης το κάνουμε προκειμένου να μπορέσουμε να φάμε κάτι γλυκό χωρίς να υπερβούμε το θερμιδικό ισοζύγιο.

Η κριτική από το κοινό στις ΗΠΑ ήταν πολύ περισσότερο οξεία και αφορούσε την απερισκεψία των ιθυνόντων της Google προς τους ανθρώπους που πάσχουν από διατροφικές διαταραχές, τους οποίους θα μπορούσε να υποτεθεί ακόμη και ότι προτρέπει στην κατανάλωση κακής ποιότητα φαγητού. Τελικά οι αντιδράσεις οδήγησαν στο κλείσιμο της εφαρμογής και τέλος καλό.

Με αφορμή όλο αυτό ωστόσο, σκέφτηκα το βαθμό της δυτικής (μας) παρακμής. Η μεγαλύτερη εταιρία παροχής υπηρεσιών διαδικτύου και μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες του πλανήτη γενικώς, η εταιρία που έχει στα χέρια της τα περισσότερα στοιχεία για τις προτιμήσεις μας και ξέρει τι μας αρέσει καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον, αποφασίζει να μετρά τις μετακινήσεις μας με μικρά κέηκ. Θεωρεί ότι το καλύτερο κίνητρο για να περπατήσουμε είναι ότι μπορούμε να φάμε. Και μάλιστα κάτι ευτελές, απλώς και μόνο επειδή είναι γλυκό.

Αυτό είναι το κατά την Google επίπεδο των ανθρώπων. Και κρινοντας από τις αντιδράσεις μάλλον εύστοχη ήταν η επιλογή της. Απλώς δεν υπολόγισε σωστά το πως κινούνται τα πλοκάμια της πολιτικής ορθότητας- της οποίας τις επιταγές, όποιος σέβεται- προτείνω- να αμείβεται με ένα τυρογαριδάκι.        

SPONSORED LINKS

"Ο καθένας πιστεύει εύκολα ό,τι φοβάται και ό,τι επιθυμεί."

Jean de La Fontaine, 1621-1695, Γάλλος συγγραφέας

  • 1812 - Ο Ναπολέων Α΄ Βοναπάρτης υποχωρεί από την Μόσχα.

    1935 - Η Κοινωνία των Εθνών επιβάλει οικονομικές κυρώσεις στην φασιστική Ιταλία για την εισβολή της στην Αιθιοπία.

    1960 - Οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφασίζουν την επιβολή εμπάργκο στην κομμουνιστική Κούβα.

© 2002-2018 MEDIA2DAY