Το ελεύθερο κάμπινγκ είναι εχθρός του κράτους

Το ελέυθερο κάμπινγκ έχουν βάλει και πάλι στο μάτι οι αστυνομικές αρχές, αξιολογώντας ότι αυτή η φριχτή εγκληματικότητα πρέπει να παταχθεί άμεσα πριν καταστραφεί η χώρα! Ευτυχώς, όταν εσύ κοιμάσαι, κάποιοι αγρυπνούν.    
Τις τελευταίες μέρες εντείνεται το κυνηγητό για το ελεύθερο κάμπινγκ. Αυτό με κάνει πολύ χαρούμενο.

Οι αρχές της χώρας δραστηριοποιούνται ώστε να καταστείλουν αυτή τη λαίλαπα εγκληματικότητας που συνίσταται στο να στήσει κάποιος τη σκηνή του κάπου που δεν χρειάζεται να πληρώσει έναν σκασμό λεφτά. Ευτυχώς όμως, η τσιμπίδα του νόμου πιάνει τους παραβάτες και τους παροτρύνει να πάνε σε κάποιο ημιυπόγειο room- to-let της πεντάρας για να βγάλουν και τον χειμώνα οι ντόπιοι και να ξαναψηφίσουν το Νομάρχη/ δήμαρχο ή όποιον άλλο άρχοντα τους καλοφέρεται.

Οι φυσικές ομορφιές ανήκουν στο κράτος. Δηλαδή σε εσένα, πολίτη. Τώρα με ποιον τρόπο θα τις απολαμβάνεις θα στο εξηγήσει το κράτος- όπως κάνουμε με τις καραμέλες σε ένα πιτσιρίκι: Τις δίνουμε με ρέγουλα γιατί εμείς ξέρουμε το καλό του.

Να το εξηγήσω λίγο.

Πες τώρα εσύ ότι πριν ξεκινήσεις για διακοπές μέτρησες τα λεφτά σου και είδες ότι δεν φτάνουν για να πληρώσεις μεταφορικά, τροφή, διασκέδαση και κατάλυμα. Μετά είχες την ιδέα να πάρεις τη σκηνή σου και να μείνεις κάτω από ένα δέντρο. Τώρα τα χρήματα σου φτάνουν και μπορείς να πας.

Μια στιγμή όμως.

Μήπως ξεχνάς κάποιον; Λέω για την «ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας». Τη μικρομεσαία επιχείρησης και τον απλό επιχειρηματία.

Ο τουριστικός επιχειρηματίας του νησιού που διάλεξες έχει κάνει επένδυση. Έχει χτίσει δύο νέα δωμάτια δίπλα σε κάτι κολώνες της ΔΕΗ που βλέπουν σε μια χαβούζα. Έχουν μπάνιο, είναι στρωμμένα με πλακάκι και διαθέτουν κουζινάκι.

Αυτός πως θα βγάλει τα χρήματά που έβαλε αν ΕΣΥ απλώσεις την αρίδα σου κάτω από το δέντρο και δεν του ακουμπήσεις το 40άρι κάθε μέρα; Ακόμη χειρότερα: Αυτός ο άνθρωπος πως θα καταφέρει να πληρώσει τους φόρους που του αναλογούν αν εσύ δεν βοηθάς;

Εσύ όμως θα θέλεις κανονικά το παιδί σου να πηγαίνει τσάμπα σχολείο, να βάλεις τον πατέρα σου στον Ευαγγελισμό και τα φανάρια στους δρόμους να ανάβουν κανονικά. Και αυτό παρά την ανευθυνότητά σου! Γαϊδούρι, ε γαϊδούρι!

Ευτυχώς το κράτος προνοεί και έτσι από φέτος οι ποινές για τους ελεύθερους κατασκηνωτές είναι αυξημένες από τα 147 ευρώ στα 300, ενώ όπως εξαγγέλθηκε, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με μεγαλύτερη ένταση.

Μπράβο, ρε παλικάρια. Να σας βλέπω να κάνετε δουλειά για εμένα και να χαίρομαι!
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v