Αλλά ρύσαι ημάς από του spam...

"Επικοινωνήστε μαζί μας στέλνοντας τα "αιτήματα της καρδιακής σας προσευχής προς την Παναγία", και εμείς θα μνημονεύουμε τα ονόματά σας στην Ιερά Πρόθεση του Ιδρύματος και μπροστά στην Εικόνα της Μεγαλόχαρης...." (sic) 
Επικοινωνήστε μαζί μας στέλνοντας τα "αιτήματα της καρδιακής σας προσευχής προς την Παναγία", και εμείς θα μνημονεύουμε τα ονόματά σας στην Ιερά Πρόθεση του Ιδρύματος και μπροστά στην Εικόνα της Μεγαλόχαρης....

Με τα λόγια αυτά η ιστοσελίδα της Μητρόπολης της Σύρου υποδέχεται τον ευλαβή οπαδό της τεχνολογίας αποκαλύπτοντας την δυνατότητα υποβολής αιτημάτων στην Παναγία της Τήνου μέσω email! Και εγώ που μετά από τόσα χρόνια ακόμα δε μπορώ να χωνέψω πως καθιερώθηκε η φανταιζί αρχιτεκτονική άποψη με τους σταυρούς από νέoν στους τρούλους!

Μπορεί η ελληνική εκκλησία να διαβαίνει σιγά σιγά τον Ρουβίκωνα, αλλά θα αρχίσει να ανακαλύπτει άλλα προβλήματα όπως της προόδου. Φαντάζομαι:

- Πως πάμε από συμμετοχές, τέκνον admin;
- Πολύ spam, πάτερ. Πολύ spam…
- Ο Θεός μεθ’ ημών...


Νομίζω δε ότι είμαστε πολύ κοντά σε παπαδοblog, σε posts στο youtube με «αξέχαστες λειτουργίες» και σε chat rooms για τη δευτέρα παρουσία.

Α, φαντάζομαι ακόμη πως είμαστε πολύ κοντά σε χρήση συστήματος online πληρωμών αντί για τα γνωστά τάματα. Προφανώς με πιστωτικές κάρτες, που ειδική επιτροπή θα διασφαλίζει ότι δεν φέρουν τον τριψήφιο κωδικό του σατανά...


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v