Οι διάδοχοι της Χρυσής Αυγής στην κρίση χαίρονται

Καθώς τα σύννεφα της δυστυχίας ξαναπυκνώνουν πάνω απ΄΄ο τη χώρα, πυκνώνουν και τα ξεθαρρέματα των ακροδεξιών.
Οι διάδοχοι της Χρυσής Αυγής στην κρίση χαίρονται
Επτάψυχη αποδεικνύεται η ακροδεξιά λογική στην Ελλάδα. Όσο και αν κάποιοι από εμάς θέλουν να κάνουν ότι δεν το βλέπουν, όσο και αν ορισμένοι (όλοι μας; ) επαναπαύονται κοιτώντας τους καταδικασμένους της Χρυσής Αυγής να εκτίουν την ποινή τους, κάθε λίγο ερχόμαστε αντιμέτωποι με μια έκφανση του κτήνους μικρής ή μεγαλύτερης έντασης.

Αυτά σκεφτόμουν διαβάζοντας τις ανόητες δηλώσεις του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Βασίλη Τσάρτα σύμφωνα με τις οποίες το ΚΚΕ θα πρέπει να κηρυχθεί παράνομο όπως το κομμουνιστικό κόμμα της Ουκρανίας. Αφήνω στην άκρη ότι η εν λόγω ουκρανική απαγόρευση ισχύει εδώ και οκτώ περίπου χρόνια και άρα ουδέν νέον εδώ, όπως και το ότι γνωστός ακροδεξιός πρώην αθλητής έχει αυτές τις απόψεις εν έτει 2022.

Εκείνο που ανησυχεί είναι ότι εξακολουθεί να υπάρχει ακροατήριο έτοιμο να ακούσει και να συμφωνήσει με τέτοιες θέσεις ή ακόμα-ακόμα και να επιλέξει τον κ. Τσάρτα για να τον εκπροσωπήσει στο κοινοβούλιο αν τελικά θέσει υποψηφιότητα με το κόμμα Μπογδάνου, όπως ακούγεται ότι θα συμβεί.

Το έτερο πρόσφατο περιστατικό αφορά τον κ. Πλεύρη (πατέρα) και την στάση του στο δικαστήριο, όταν χαιρέτισε ναζιστικά μετά από φραστική αντιπαράθεση που είχε με την Μάγδα Φύσσα που εκείνη την ώρα κατέθετε. Ο συνήγορος υπεράσπισης του χρυσαυγίτη Λαγού φαίνεται ότι νιώθει απρόσβλητος από τους κανόνες που θέτει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για την λειτουργία των δικαστηρίων. Σημειωτέον ότι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, όταν έλαβε χώρα το περιστατικό η έδρα δεν είχε φύγει ακόμη φύγει από την αίθουσα.        

Μικρά κομματάκια ενός μεγαλύτερου μωσαϊκού. Η εικόνα του δείχνει ότι εξακολουθεί να υπάρχει ένας ακροδεξιός πυρήνας γύρω στο 3-5% που ακόμη και αν δεν είναι πρόθυμος να ψηφίσει Χρυσή Αυγή περιμένει την επόμενη ανάλογη «πολιτική» πρόταση για να την ακολουθήσει. Και αν η οικονομική κατάσταση εξακολουθήσει να επιδεινώνεται για τους πιο αδύναμους, ας μην απορήσουμε αν τέτοια μορφώματα αποκτήσουν και πάλι φόρα.

Μακάρι καιροσκόποι της (ακρο)δεξιάς όπως ο Βελόπουλος και ο Μπογδάνος να πιάσουν κορόιδο αυτό το κοινό και να χρησιμοποιήσουν την ψήφο του απλώς για να τακτοποιηθούν λίγο καλύτερα οι ίδιοι, όπως είχε παλαιότερα κάνει ο Καρατζαφέρης και όπως τελικά έκαναν οι Άδωνις, Βορίδης και λοιποί. Μακάρι.   

 
ΥΓ στο θέμα Τσάρτα δεν μπόρεσα να πνίξω ένα μικρό γέλιο, διαβάζοντας την απάντηση που δημοσιεύθηκε στον Οδηγητή, το όργανο της ΚΝΕ: «Σκεφτήκαμε», έλεγε η απάντηση, «να μπούμε στον κόπο να εξηγήσουμε στον @VasilisTsiartas γιατί το σύστημα "καθυστερεί" να ξεμπερδέψει με το ΚΚΕ, αλλά επειδή δε φημίζεται για την ταχύτητά του, μέχρι να απαντήσει, θα έχουν χτιστεί άλλα 5 γήπεδα στη Φιλαδέλφεια και θα είναι πάλι ακάλεστος...». ΧεΧε.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v