Δεν είναι ακριβό το ρεύμα μωρέ, εσείς είστε τζαμπατζήδες

Τι μας είπε λοιπόν σήμερα ο Βασίλης Οικονόμου, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας;
Δεν είναι ακριβό το ρεύμα μωρέ, εσείς είστε τζαμπατζήδες
Τι μας είπε λοιπόν σήμερα ο Βασίλης Οικονόμου, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας; Μας είπε πως είμαστε υπερβολικοί, το ρεύμα δεν είναι ακριβό, όλο δικαιολογίες βρίσκουμε για να μην πληρώνουμε, επειδή έχουμε μάθει από τα 80s (λέει) σε αυτή την νοοτροπία του τζάμπα, το οποίο σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου πάει πέθανε, αγαπητοί. Αυτά που ξέρατε να τα ξεχάσετε.

Τι και αν το ρεύμα έχει ήδη κοπεί σε 6.000 ανθρώπους οι οποίοι αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς που έρχονται σε πολλές περιπτώσεις μεγαλύτεροι από τους μισθούς, και έχουν δρομολογηθεί άλλες 26.500 διακοπές, λόγω μη πληρωμής; Όποιος λέει ότι ο κόσμος δεν πληρώνει επειδή δεν του φτάνουν τα λεφτά είναι στυγνός λαϊκιστής, σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, ο οποίος ξέρει τι γίνεται στην πιάτσα, γιατί ανήκει σε ένα κόμμα που κινείται μέσα στην κοινωνία και βλέπει τι γίνεται, δεν είναι τίποτις πολιτικοί του γραφείου και της υψηλής διανόησης αυτοί. Ναι σοβαρά, το είπε αυτό.

Όλα αυτά που λες αγαπητέ αναγνώστη σου τα λέει ένας άνθρωπος που το 2016 είχε ετήσιο εισόδημα 97.922 ευρώ, και το 2019 52.295 ευρώ. Όπως μας ενημερώνει το Vouli Watch, πέραν των εισοδημάτων έχει επίσης 18 ακίνητα, εκ των οποίων δύο διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας, ένα σπίτι στο Μαρκόπουλο Ωρωπού, δύο καταστήματα στο Καπανδρίτι, και διάφορα οικόπεδα, καλλιέργειες και βοσκότοπους στον Μαραθώνα.

Δεν είναι δύσκολο να φανταστείς ότι ένας τέτοιος άνθρωπος μπορεί όντως να μην έχει εικόνα του τι συμβαίνει στην πραγματική ζωή, στην κοινωνία μέσα στην οποία θεωρεί ότι κινείται –αλλά στην πραγματικότητα απέχει παρασάγγας από την πραγματική εικόνα της αθηναϊκής, πόσο μάλλον της ελληνικής, κοινωνικής πλειοψηφίας. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι μιλάμε για τον βουλευτή ενός κόμματος ο πρόεδρος του οποίου (και πρωθυπουργός της χώρας) πέρασε προ μηνών στην Ιστορία ως σύγχρονη Μαρία Αντουανέτα δηλώνοντας πως «ξέρει ότι υπάρχει κόσμος που εξαρτάται από τον μισθό του για να ζήσει».

Το δύσκολο είναι να φανταστείς ότι αυτός ακριβώς ο κόσμος περιμένει από ανθρώπους σαν κι αυτούς να τον βγάλουν από την δύσκολη θέση σε καταστάσεις όπως η παρούσα, ενώ οι πολιτικοί που ψηφίζει θεωρώντας ότι τον «εκπροσωπούν» δεν αγνοούν μόνο την κατάστασή του, αλλά πιθανότατα ακόμα και την ίδια του την ύπαρξη.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v