Ο Ιοβόλος έγινε blogger! Το blog έχει ως σκοπό την καταγραφή προσωπικών εντυπώσεων των συντακτών του, αλλά και την αποτύπωση των όσων λέγονται ή εννίοτε... ψιθυρίζονται, μακριά από τους προβολείς της δημοσιότητας.

ΑΠΟΨΕΙΣΙΟΒΟΛΟΣ

Οι ινφλουένσερς του κενού

Οι ινφλουένσερς του κενού

Οι influencers είναι μία από τις μάστιγες των κοινωνικών δικτύων. Ήρθαν μαζί με την δυνατότητα απόκτησης δημοσιότητας χωρίς μεσάζοντες και φαίνεται πως θα μείνουν όσο «η οικονομία των social media» όχι μόνο επιβιώνει αλλά και ανθεί.

Έτσι έγινε σταρ ο Παντελόιδης «από μόνος του», έτσι αναγκάστηκε σε υποχώρηση και η –food στην υπόθεση με τους ντηλεβεράδες.

Όπως ισχύει σε όλα τα πράγματα η ποιότητα των Influencers που ψωμίζονται στο ελληνικό διαδίκτυο είναι ενδεικτική της ποιότητας των όσων διαμορφώνουν την κοινή γνώμη. Έτσι, διάφοροι ημι-άσημοι γίνονται διάσημοι με μοναδικό τους εφόδιο στην πορεία προς τη δόξα το… ότι είναι διάσημοι. Παίρνουν χρήματα για να διαφημίσουν το τάδε ή το δείνα προϊόν συνήθως χωρίς καν να διαθέτουν έστω και μια κατ’ ευφημισμό ειδίκευση πάνω στο αντικείμενο το οποίο διαφημίζουν. Όμως, η φούσκα της δημοσιότητας και της αυτοπροβολής είναι ένα μεγάλο κομμάτι του σύγχρονου μάρκετινγκ και ως τέτοιο μένει χρήσιμο για τον πολιτισμό μας.

Φαίνεται ωστόσο πως οι ιοί που θα απειλήσουν αυτή την αυτοκρατορία του τίποτα γεννιούνται στα ίδια τα Μέσα που την θρέφουν. Έτσι, η κουλτούρα του #cancel, του «ακύρωσε» δηλαδή διάφορες εγνωσμένες αξίες, όπως συμπεριφορές ή εμπορικά σήματα, περιλαμβάνει όλο και περισσότερα αυτά τα πρόσωπα της εμπορικής καθημερινότητας, τους ινφλουένσερς που βλέπουν έτσι τα αγαθά τους να… διαβολοσκορπίζονται.

Έτσι, οι απανταχού ακόλουθοι του κ. Κοψιάλη έσπευσαν να τον αποκηρύξουν μετά βδελυγμίας όταν αυτός πήρε την (πολύ) λάθος θέση στο θέμα του βιασμού της 24χρονης Γεωργίας από την Θεσσαλονίκη. Και αυτό γιατί οι περί ων ο λόγος ακόλουθοι του κ Κοψιάλη δεν είναι ούτε φίλοι του ούτε εκτιμούν κάτι από την προσωπικότητά του- πέρα φυσικά του γεγονότος ότι είναι αναγνωρίσιμος.

 Αυτή η επιτυχία όμως έχει κοντά ποδάρια που θα έλεγε και ο Χαρίλαος, μια που η θετική  δημοσιότητα είναι πολύ κοντά στο να γίνει αρνητική δημοσιότητα. Σάμπως στηριζόταν και πουθενά; Πρώτη μόδα των ημερών λοιπόν το cancel_Kopsialis και το ψηφιακό του αίμα μοιάζει εξίσου θελκτικό με την προηγούμενη αστερόσκονή του.

Νέοι καιροί, νέα ήθη, προφανώς. Πρόταση: Ας μην προσαρμοστούμε στο πάρε-δώσε με το κενό.

SPONSORED LINKS

"Ένα βιβλίο διαβασμένο από χίλιους διαφορετικούς ανθρώπους είναι χίλια διαφορετικά βιβλία."

Αντρέι Ταρκόφσκυ, Ρώσος σκηνοθέτης

 • 337 - Πεθαίνει ο Μέγας Κωνσταντίνος, αυτοκράτορας της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και ισαπόστολος.
  1813 - Γεννιέται ο Ρίχαρντ Βάγκνερ, Γερμανός μουσουργός.
  1825 Πεθαίνει η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, αγωνίστρια της Ελληνικής Επανάστασης.
  1885 - Πεθαίνει ο Βικτόρ Ουγκώ, Γάλλος συγγραφέας.
  1917 - Γεννιέται ο Στέλιος Ανεμοδουράς, συγγραφέας του Μικρού Ήρωα.
  1960 - Στη νότιο Χιλή σημειώνεται ο ισχυρότερος σεισμός που έχει καταγραφεί, 9,5 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ.
  1963 - Πραγματοποιείται δολοφονική επίθεση εναντίον του βουλευτή της Ε.Δ.Α., Γρηγόρη Λαμπράκη, στη Θεσσαλονίκη. Ο Λαμπράκης εξέπνευσε στις 27 Μαΐου.

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v