Ο ελέφαντας (με το εμβόλιο) στο δωμάτιο

Η κυβέρνηση έχει σοβαρές ευθύνες για το αντιεμβολιαστικό κίνημα
Ο ελέφαντας (με το εμβόλιο) στο δωμάτιο
Ψάχνοντας να βρω τι φταίει και υπάρχει τόσος πολύς κόσμος που διστάζει/ φοβάται/ αρνείται/ δεν θέλει βρε παιδί μου με τα εμβόλια, έκανα μια σοκαριστική ανακάλυψη: Πάνω στον πανικό της να περιφρουρήσει παγκάκια σε πλατείες αρχικά, μετά να ανοίξει τα σύνορα γιατί χωρίς τουρίστες θα πεινάσουμε, και μετά να τρέξει πίσω από τα νούμερα του εμβολιαστικού προγράμματος μπας και χτίσουμε μια όποια ανοσία και δεν πεθάνουμε όλοι από Σεπτέμβρη, η κυβέρνηση ξέχασε κάτι βασικό. Να ενημερώσει τον κόσμο τι εμβόλια είναι αυτά που κάνουμε. Πώς λειτουργούν. Ποιες είναι οι πιθανές παρενέργειες του καθενός. Γιατί τα κάνουμε.

Δεν μιλάω, προφανώς, για τον κόσμο που πιστεύει πως το φιαλίδιο του εμβολίου έχει μέσα ένα τσιπάκι που συνδέεται με κάποιο υπόγειο του Μπιλ Γκέιτς, ή ότι κολλάνε πάνω σου τα κέρματα μετά το εμβόλιο.

Λέω για όλους εκείνους τους κανονικούς ανθρώπους, που μια βασική εκπαίδευση σχετικά με την βιολογία την έλαβαν (και την κατάλαβαν) στο Λύκειο. Από αυτούς έχω ακούσει πράγματα όπως «βγήκαν πολύ γρήγορα, όλες οι άλλες έρευνες παίρνουν χρόνια, άρα δεν δοκιμάστηκαν αρκετά, άρα είναι ασφαλή» (υπάρχει απάντηση, είναι εξαιρετικά γραμμένη εδώ, η σύντομη εκδοχή της είναι «η έρευνα παίρνει χρόνο γιατί δεν έχει χρηματοδότηση, τώρα έπεσαν λεφτά που δεν είχαν ξαναπέσει ποτέ, γιατί ο πλανήτης καιγόταν σύσσωμος»).

Αυτούς έχω ακούσει επίσης να μπερδεύουν τις παρενέργειες του ενός εμβολίου με το άλλο, να λένε «άκουσα ένα γιατρό που είπε αν θέλεις να μείνεις έγκυος τα επόμενα χρόνια να μην το κάνεις» (το είπε όντως, αλλά για δύο συγκεκριμένα, όχι για όλα), να αγνοούν παντελώς πότε, πού, πώς, με πόσους ανθρώπους έγιναν οι έρευνες.

Μπήκα, που λέτε, στο site της περίφημης εθνικής μας εκστρατείας, ξέρετε εκείνης που έχει το κωδικό όνομα Ελευθερία, μόνο και μόνο για να επιβεβαιώσω αυτό που ήδη υποψιαζόμουν: Όλες αυτές οι πληροφορίες δεν υπάρχουν πουθενά. Υπάρχει, βέβαια, το πώς λειτουργεί η άυλη συνταγογράφηση, και το τι πρέπει να κάνεις αν ξεχάσεις πότε έχεις κλείσει ραντεβού –ναι, χωρίς πλάκα, αυτό το έχει στις συχνές ερωτήσεις– αλλά δεν υπάρχει πουθενά έστω και μισή πληροφορία για το τι είναι το mRNA, ποια είναι η διαφορά του με τα άλλα εμβόλια, ποιες είναι οι παρενέργειες του καθενός. Σπάνιες, απίθανες, μία στο τρισεκατομμύριο, πες τις όπως θες, αλλά μην τρομάζεις τον κόσμο δίνοντάς του την εντύπωση ότι προσπαθείς να τις αποκρύψεις, κι αυτές μαζί με κάθε πληροφορία για το τι είναι αυτό το εμβόλιο που του ζητάς να κάνει.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v