Ευλόγηcον τούτο εμβόλιο

Με τους αντιεμβολιαστές αγριεμένους, η σκέψη της κυβέρνησης για την συνεργασία με Influencers δεν είναι κακή. Η εφαρμογή χωλαίνει, κάπως...
Ευλόγηcον τούτο εμβόλιο
Κοίταζα προ ημερών τα σχόλια κάτω από ένα post του In2life για κάποιο νέο σχετικά με το ποσοστό των Ελλήνων που είναι υπέρ του εμβολιασμού. Ομολογώ ότι σοκαρίστηκα με το πλήθος των σχολίων που εννοούσαν ότι οι συντάκτες του κειμένου ηθελημένα επιχειρούν να τους εξαπατήσουν παρουσιάζοντας υποτίθεται αυξημένο το συγκεκριμένο ποσοστό.

Είναι αλήθεια ότι οι μειοψηφίες μπορούν να είναι- και συνήθως είναι- πιο ηχηρές από τις πλειοψηφίες. Ναι, δεν θεωρώ ότι η πλειοψηφία της ελληνικής κοινής γνώμης είναι ανεβασμένη στο άρμα του αντιεμβολιαστικού λαϊκισμού. Ωστόσο αναρωτιέμαι από που αντλεί το πάθος της αυτή η «ηχηρή μειοψηφία»;        

Αναρωτώμενος σχετικά σκέφτηκα ότι δεν είναι δεν είναι κακό η Κυβέρνηση να επιστρατεύει τους απανταχού influencers για να περάσει μηνύματα που δεν μπορούν εύκολα να περάσουν αλλιώς. Βέβαια, από την σύλληψη ενός σχεδίου μέχρι την εφαρμογή του μεσολαβούν αρκετά στάδια, πολλά εκ των οποίων είναι και ιλαρά.

Έτσι λειτούργησε στο μυαλό μου η κοινή τηλε-εμφάνιση του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνη Γεωργιάδη με την Χριστίνα Μπόμπα, μολονότι δεν μπορώ να αποκλείσω το ενδεχόμενο όντως κάποιους να έπεισε. Σε περίεργα μονοπάτια σκέψης για την εντύπωση που έχουν οι κυβερνώντες αναφορικά με την ελληνική κοινωνία με έβαλε αντίθετα η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης, Ν. Πέτσα σχετικά με τους «Influencers; που θα πρέπει να αναζητηθούν στην επαρχία και τα χωριά.

Κατά την εκτίμηση του υπουργείου, εκεί θα πρέπει να αναζητηθούν «τοπικοί Influencers:», όπως ο Δήμαρχος, ο παπάς και ο δάσκαλος.

Με δεδομένο ότι αυτοί που πρέπει να πειστούν είναι κατά κανόνα οι κάτω των 30-25 ετών, η άποψη που θέλει την θρυλική αυτή τριάδα της ελληνικής δεκαετίας του… 1950 να έχει απήχηση στις γενιές του Instagram, του tik tok και γενικώς του διαδικτύου.

Παιδιά, καλός ο συντηρητικός μπούσουλας, αλλά εμβολιαστικό χαΐρι έτσι δεν θα κάνουμε.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v