Ο Ιοβόλος έγινε blogger! Το blog έχει ως σκοπό την καταγραφή προσωπικών εντυπώσεων των συντακτών του, αλλά και την αποτύπωση των όσων λέγονται ή εννίοτε... ψιθυρίζονται, μακριά από τους προβολείς της δημοσιότητας.

ΑΠΟΨΕΙΣΙΟΒΟΛΟΣ

Το σεξ απήλ που μας έλειπε (τρομάρα μας)

Το σεξ απήλ που μας έλειπε (τρομάρα μας)

Δεν μπορώ να αντισταθώ και να μην γελάσω με τις σοσιαλμιντιακές συζητήσεις περί του πόσο σέξι είναι ή δεν είναι ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Μπορώ να το δώ ως μια μορφή αμυντικού μηχανισμού που αναπτύσσει το συλλογικό θυμικό για να διαχειριστεί τις περιστάσεις που είναι πρωτόγνωρες και, ως τέτοιες, ανησυχητικές. Ασχολείσαι με το έλασσον χρησιμοποιώντας ό,τι εικόνες έχεις για να μην εστιάζεις στο μείζον.

Δεν είναι όμως μόνο ανάγκη του κοινού να «ξεχαστεί», όπως λέγαμε τις ξένοιαστες μέρες. Είναι και η ανάγκη του να κατασκευάσει ήρωες- σύμβολα ενός αγώνα στον οποίο δίνεται  μορφή πολεμική. Δεν είναι τυχαίες οι συνεχείς και μεγαλόστομες αναφορές του κ. Χαρδαλιά σε «μάχη», σε «αναμέτρηση με τον ιό» και σε «πόλεμο που πρέπει να κερδίσουμε με θυσίες» και λοιπά τέτοια.

Σε μια πολεμική προσπάθεια οι ήρωες είναι πολύτιμοι- κάθε πολεμική προπαγάνδα τους κατασκεύασε και κάθε πολεμική προπαγάνδα ωφελήθηκε από αυτούς. Ο φιλοκυβερνητικός  Τύπος σπεύδει να υπερθεματίσει σε αυτή την διαδικασία, χαρίζοντάς μας ιλαρά καμιά φορά δημοσιεύματα, όπως αυτό της φωτογραφίας, που επαναφέρουν για λίγο το χαμόγελο στα καραντινιασμένα μας χείλη.        

Δεν πιστεύω ότι το πολεμικό κλίμα που έλεγα καλλιεργείται επίτηδες ή ότι αποτελεί μέρος ενός από πριν επεξεργασμένου σχεδίου για να μας πιάσει «το σύστημα» στον ύπνο και να μας εκμεταλλευτεί τώρα που μπορεί. Αυτό δεν θα πει ότι δεν πρέπει να έχουμε το νου μας, γιατί, πράγματι, τώρα θεωρητικά υπάρχει η δυνατότητα να «περάσουν» αντιλαϊκά μέτρα  ρυθμίσεις με ελάχιστες αντιδράσεις, λόγω του ότι «Μένουμε Σπίτι».  

Ο Ιός δεν είναι δημιούργημα κανενός σκοτεινού εγκεφάλου, σίγουρα όμως αρκετοί τέτοιοι θα φροντίσουν να αποκομίσουν οφέλη από αυτόν- όπως ο Ούγγρος Ορμπάν που το πάει καρφί για Δικτάτορας μιας χώρας που ανήκει στην Ε.Ε. Και τότε η αυθεντία ή το… σεξ απήλ των ηρώων που χρειάστηκε (;) να κατασκευάσουμε, δεν θα είναι καθόλου χρήσιμο.

"Κάθε άνθρωπος της δράσης είναι άνθρωπος με όνειρα."

James Gibbons Huneker, Αμερικανός κριτικός

  • 1703 - Ο Μέγας Πέτρος ιδρύει την Αγία Πετρούπολη και την ανακηρύσσει πρωτεύουσα της Ρωσίας.
    1905 - Ο ρωσικός στόλος καταστρέφεται από τον ιαπωνικό στην Ναυμαχία της Τσουσίμα.
    1942 - Δολοφονείται από Τσέχους αντιστασιακούς στην Πράγα ο Ράινχαρντ Χάιντριχ, υψηλόβαθμο στέλεχος των SS.

© 2002-2020 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2