Με λένε Ευφροσύνη, ζω στην Αθήνα & είμαι δημοσιογράφος. Αγαπώ τη μόδα, τη διακόσμηση, τα ταξίδια, τη φωτογραφία, τα βιβλία. Με αυτό το blog θέλω να μοιραστώ μαζί σας αυτές τις εικόνες, τις εμπειρίες, τις εμπνεύσεις, τις πληροφορίες, που μας βοηθούν να ανακαλύψουμε την όμορφη, τη σαγηνευτική πλευρά της ζωής.

ΑΠΟΨΕΙΣE-FRONTROWtravel

Dexamenes το εγκαταλελειμμένο οινοποιείο, που μετατράπηκε σε πολυτελές boutique ξενοδοχείο

Dexamenes το εγκαταλελειμμένο οινοποιείο, που μετατράπηκε σε πολυτελές boutique ξενοδοχείο

Ένα παλαιό εγκαταλελειμμένο οινοποιείο, που βρίσκεται σε μία από τις ομορφότερες παραλίες της Πελοποννήσου, αυτή της Κουρούτας, έχει έρθει για να αναβαθμίσει σε high standards τον τουριστικό χάρτη της Ηλείας, αφού μετατράπηκε σε ένα ξεχωριστό ξενοδοχειακό συγκρότημα, το Dexamenes Seaside Hotel.


 

Οι νέοι ιδιοκτήτες του, είχαν το όραμα της αναβίωσης των κτισμάτων με σεβασμό στην ιστορία τους και στην προηγούμενη χρήση τους και έτσι με την αρχιτεκτονική μελέτη του γραφείου K-studio , το οινοποιείο απέκτησε ξανά ζωή. Οι τοίχοι των τσιμεντένιων δεξαμενών διατηρήθηκαν αναλλοίωτοι, ενώ στις νέες επιφάνειες που δημιουργήθηκαν έγινε χρήση υλικών της εποχής του οινοποιείου, όπως είναι το μωσαϊκό και τα ανάγλυφα τζάμια.

Οι δεξαμενές μετατράπηκαν σε σουίτες και ο επισκέπτης μπορεί να βιώσει μια μοναδική εμπειρία ζωής: να κοιμηθεί σε μία δεξαμενή κρασιού ατενίζοντας το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας που απλώνεται μπροστά του και να χαρεί την πανέμορφη παραλία με αποκλειστική πρόσβαση σε ομπρέλες και ξαπλώστρες. 


 
Το καλοκαίρι του 2018 ήταν το πρώτο που λειτούργησε το ξενοδοχείο, με οκτώ δωμάτια και μία βίλα σε ένα νεοκλασικό διώροφο κτήριο του οινοποιείου, ενώ στην πορεία έγινε επέκταση του συγκροτήματος με την προσθήκη περισσότερων ανακαινισμένων εγκαταστάσεων. Οι σουίτες του (30 τ.μ) είναι μονόχωρες, με ανοικτές ντουλάπες και το κρεβάτι στο μέσο του χώρου, ακριβώς απέναντι από τις μεγάλες τρίφυλλες μπαλκονόπορτες που ανοίγουν διάπλατα ενώνοντας το μέσα με το έξω, και βγάζουν σε πριβέ βεράντα.

Για μεγαλύτερες παρέες ή οικογένειες ιδανική επιλογή αποτελεί το πλήρως ανακαινισμένο νεοκλασικό, που πλέον λειτουργεί ως βίλα με τρία υπνοδωμάτια.

Την εικόνα συμπληρώνουν το εστιατόριο και η semi open air reception που ενώνεται με το lounge bar και την παραλία.

Η αίσθηση της γαλήνης που αποπνέει το συγκρότημα, ξεκινά από την υποδοχή, όπου λειτουργεί και χώρος διάθεσης από τοπικά προιόντα, είδη διατροφής (άλλωστε στον σχεδιασμό είναι η λειτουργία ενός ξεχωριστού boutique bakaliko), μικρά έργα τέχνης, κοσμήματα, ενδύματα κ.α, σχεδόν αποκλειστικά, ελληνικής παραγωγής και κατασκευής.

Στην επόμενη φάση προβλέπεται να κατασκευαστεί ένας καταπράσινος κήπος αμπέλου, που θα γεμίσει τους ενδιάμεσους χώρους των blocks κι ένας ευρύτερος, σύνθετος χώρος, που θα λειτουργεί σαν platia.  Παράλληλα σκοπός του εγχειρήματος, όπως υπογραμμίζει ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχειακού project, Νίκος Καραφλός, είναι το Dexamenes Seaside Hotel να αποτελέσει επιπλέον ένα ζωντανό κύτταρο σύγχρονης ιστορίας και πολιτισμού.

Στόχος είναι πέραν της αμιγώς ξενοδοχειακής λειτουργίας, να φιλοξενηθούν διεθνείς καλλιτέχνες, οι οποίοι θα δημιουργήσουν ξεχωριστές εμπειρίες και έργα τέχνης για το χώρο, τόσο για τους επισκέπτες όσο και για την τοπική κοινωνία.  Αυτό θα γίνει με τη διοργάνωση δρώμενων (installations,performances, artist-curated wine tasting events) που μπλέκουν τη νεότερη ιστορία του τόπου και τα τοπικά οινοποιεία, με τη σύγχρονη τέχνη, σε μία σειρά ενεργειών που θα φέρει το όνομα Kantharos Gatherings, σε συνεργασία με την επιμελήτρια Ελένη Τρανούλη, καθώς και άλλα δρώμενα πολιτισμού.

"Η ομορφιά ξεγελάει τη σάρκα για να πάρει την άδεια να φτάσει μέχρι την ψυχή."

Σιμόν Βέιλ

  • 1910 - Ξεσπά η Μεξικανική Επανάσταση υπό την ηγεσία του Φρανσίσκο Μαντέρο.

    1945 - Αρχίζει η Δίκη της Νυρεμβέργης, με 24 Ναζί να κάθονται στο εδώλιο ως εγκληματίες πολέμου.

© 2002-2019 MEDIA2DAY