Με λένε Ευφροσύνη, ζω στην Αθήνα & είμαι δημοσιογράφος. Αγαπώ τη μόδα, τη διακόσμηση, τα ταξίδια, τη φωτογραφία, τα βιβλία. Με αυτό το blog θέλω να μοιραστώ μαζί σας αυτές τις εικόνες, τις εμπειρίες, τις εμπνεύσεις, τις πληροφορίες, που μας βοηθούν να ανακαλύψουμε την όμορφη, τη σαγηνευτική πλευρά της ζωής.

ΑΠΟΨΕΙΣE-FRONTROWtravel

Μια μοναδική εμπειρία οινογευσίας και φιλοξενίας στο Semeli Estate

Μια μοναδική εμπειρία οινογευσίας και φιλοξενίας στο Semeli Estate

Kτήμα Σεμέλη: επενδύοντας στον οινοτουρισμό στο Κούτσι Νεμέας, με στόχο την ανάδειξη μίας περιοχής, η οποία ήταν γνωστή για το κρασί της από τα αρχαία χρόνια, όταν ονομαζόταν Φλιάσιον Πεδίον.  

Η εταιρεία Semeli (Κτήμα Σεμέλη) είναι μία υποδειγματική μεγάλη οινοποιητική μονάδα της Νεμέας- από τα πιο εντυπωσιακά εγχειρήματα στο χώρο του κρασιού στην Ελλάδα-  σκαρφαλωμένη σε υψόμετρο 600 μέτρων, στην περιοχή Κούτσι. 

Μέσω ενός Wine Tour Experience και της μοναδικής φιλοξενίας, είχαμε την ευκαρία να απολαύσουμε από κοντά την υπέροχη θέα, αλλά και να γνωρίσουμε κάθε γωνιά του οινοποιείου. 

Τους αμπελώνες, το χώρο της παραγωγής, της εμφιάλωσης, να κάνουμε οινογευσία, να δοκιμάσουμε τα μοναδικά κρασιά Semeli Grande Reserve, Τhea Mantinia και φυσικά το ξεχωριστό ροζέ Delear. Να κάνουμε yoga, να χαλαρώσουμε στο Semeli Estate Bistro και να γευτούμε παραδοσιακά εδέσματα, άψογα συνδυασμένα με τα κρασιά του Κτήματος. Μα πάνω από όλα, να γνωρίσουμε τους ανθρώπους του Κτήματος, τον Οινολόγο και Γενικό Διευθυντή, Λεωνίδα Νασιάκο και τη Μαργαρίτα Σιγκυρίδου, υπεύθυνη φιλοξενίας.

Η διαδικασία οινοποίησης- αλλά και η πορεία της ξενάγησης (Semeli Wine Experience) ξεκινά από το 4ο επίπεδο- που είναι η παραλαβή των σταφυλιών και οι είσοδοι του μούστου και σιγά-σιγά ακολουθώντας την φυσιολογική ροή του οίνου που γίνεται με την βαρύτητα, φτάνει στο τρίτο που είναι οι δεξαμενές, στο δεύτερο που γίνεται η εμφιάλωση και στο πρώτο ένα τεράστιο σαλόνι με όμορφη αισθητική, με καναπέδες, με τζάκια όπου γίνονται οι οινογνωσίες και στο ισόγειο, ο χώρος με τα κελάρια με τα βαρέλια για τη ωρίμανση των κρασιών. 

Στο πλαίσιο των προγραμμάτων ξενάγησης οι επισκέπτες έχουν επιπλέον τη δυνατότητα να δοκιμάσουν στην κεντρική αίθουσα φιλοξενίας ή στο κελάρι, διαφορετικές ετικέτες του οινοποιείου, μαζί με τοπικά τυριά, χωριάτικα παξιμάδια, κριτσίνια και κράκερς. Όλα τα προγράμματα οινογευσίας μπορούν να συνδυαστούν με ελαφρύ ή κανονικό γεύμα, κατόπιν παραγγελίας, έτσι ώστε ο επισκέπτης να απολαμβάνει στο μέγιστο την εμπειρία Semeli στον τόπο, όπου γεννιούνται και ωριμάζουν τα κρασιά. Το οινοποιείο διαθέτει μια μεγάλη κεντρική αίθουσα χωρητικότητας 300 ατόμων, ένα εστιατόριο χωρητικότητας 25 ατόμων και μεγάλη βεράντα με υπέροχη θέα στον κάμπο της Νεμέας έως και τη Ζήρεια και τους γύρω ορεινούς προορισμούς. 


Σε αυτόν τον ευρύτερο χώρο η Semeli  (υπό την επίβλεψη της Μυρτώς Σάλλα, η οποία έχει αναλάβει τα τελευταία χρόνια τα ηνία της οινικής εταιρείας που ιδρύθηκε το 1979 από την οικογένεια Γ. Κοκοτού) υλοποιούνται επενδύσεις, που θα ξεπεράσουν τα 2 εκατ.  Σκοπός η επέκταση στον οινοτουρισμό, σε νέα αμπελοτόπια, και στην αναβάθμιση των υποδομών και των διαδικασιών παραγωγής, που θέλει να δημιουργήσει σε αυτή την ευλογημένη περιοχή τα ελληνικά...Chianti.  Οι επενδύσεις ξεκίνησαν πριν σχεδόν ενάμιση χρόνο και σε πρώτη φάση αφορούσαν στον εκσυγχρονισμό των μηχανημάτων οινοποίησης.

Η δεύτερη φάση είναι σε εξέλιξη και επικεντρώνεται στο οινοποιείο και τους χώρους παραγωγής, ενώ σύντομα θα ανακαινιστούν τα δωμάτια του ξενώνα, προκειμένου να διαμορφωθούν σε 10-12 σουίτες. 

Κλείνοντας να προσθέσουμε ότι στα συν του Semeli Estate, είναι και η εύκολη πρόσβαση που προσφέρει σε αρχαιολογικούς χώρους και ιστορικά ή πολιτιστικά μνημεία με παγκόσμια εμβέλεια, όπως ο Ναός του Δία, το Αρχαίο Στάδιο και το Μουσείο της Αρχαίας Νεμέας, το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, η ακρόπολη των Μυκηνών, η γοητευτική πόλη του Ναυπλίου, καθώς και το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας.

 

photo @nmastoras  @efrontrow

video Irini Karagianni 

"Να ξέρεις να εξουσιάζεις τη διάθεσή σου, γιατί αν δεν υπακούει, τότε διατάζει."

Οράτιος, 65-8 π.Χ., Λατίνος ποιητής

  • 1920 - Ψηφίζεται η 19η Αναθεώρηση του Συντάγματος των Η.Π.Α., η οποία παραχωρεί δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες.
    1960 - Κυκλοφορεί το πρώτο αντισυλληπτικό χάπι
    1991 - Ο Πρόεδρος της ΕΣΣΔ, Μιχαήλ Γκορμπατσώφ, «φυλακίζεται» στο σπίτι του από πραξικοπηματίες

© 2002-2019 MEDIA2DAY