Με λένε Ευφροσύνη, ζω στην Αθήνα & είμαι δημοσιογράφος. Αγαπώ τη μόδα, τη διακόσμηση, τα ταξίδια, τη φωτογραφία, τα βιβλία. Με αυτό το blog θέλω να μοιραστώ μαζί σας αυτές τις εικόνες, τις εμπειρίες, τις εμπνεύσεις, τις πληροφορίες, που μας βοηθούν να ανακαλύψουμε την όμορφη, τη σαγηνευτική πλευρά της ζωής.

ΑΠΟΨΕΙΣE-FRONTROWi love it

GkCollage από την Αλεξάνδρα Τηλιγάδη

GkCollage από την Αλεξάνδρα Τηλιγάδη

Μέσα από ένα ταξίδι στις όμορφες γωνιές της Ελλάδας, στον πολιτισμό της και την ιστορία της, σε συνδυασμό με τη γεωμετρία και την ανθρώπινη φιγούρα μεταφερόμαστε σε έναν κόσμο μαγικό, γνωρίζοντας πίσω από τον ρεαλισμό της φωτογραφία την ιστορία της φαντασίας.

 

Το GkCollage προέκυψε από δύο λέξεις που το συγκροτούν στην ουσία. Τη λέξη GreeK καθώς πηγή έμπνευσης για την Αλεξάνδρα Τηλιγάδη είναι και πάντα θα είναι η Ελλάδα και τη λέξη collage που αποτελεί την τεχνοτροπία με την οποία ασχολείται. Οι μικρές ιστορίες μεταφράζονται σε σχέδια, είτε ποιήματα και μέχρι στιγμής σε art κοσμήματα.

Και όπως μας λέει η δημιουργός τους: “Ξεκινώ την κάθε ιστορία με μια σκέψη ή μια φράση ή ένα σχέδιο. Προσπαθώ συνεχώς να βρίσκω νέες μεθόδους για να προωθήσω την ιστορία μου. Γι αυτό το λόγο βρίσκομαι σε μια διαρκή αναζήτηση τεχνικών, αλλά και μέσων (αντικειμένων).Σκοπός μου είναι ο καθένας να βρίσκει  μια μικρή ιστορία που τον εκφράζει! Αυτό που προσπαθώ να κάνω είναι, να σκηνογραφήσω μια μικρή ιστορία, γι' αυτό το λόγο σκέφτομαι την κάθε ιστορία ως μια αφήγηση, ως ένα ταξίδι του νου.  Η μεταφορά από τον ρεαλισμό της φωτογραφίας στην ιστορία της φαντασίας γεννιέται μέσα από το παιχνίδι χρωμάτων, υφών, δομών και αντιθέσεων με την τοποθέτηση ορισμένων σχημάτων, κτιρίων, αντικειμένων σε ένα τελείως διαφορετικό περιβάλλον επαναπροσδιορίζοντας τη μορφή, τη φόρμα και τη σημασία τους”.

 

Περισσότερες πληροφορίες για τις Gkcollage δημιουργίες μπορείτε να βρείτε στη σελίδα τους στο facebook: www.facebook.com/gkcollage

SPONSORED LINKS

"Η λογική στους ερωτευμένους είναι σαν τον δαυλό μέσα στην ομίχλη. Φωτίζει, αλλά δεν διαλύει."

Φραγκίσκος Βάκων, Άγγλος φιλόσοφος

 • 1095 - Την τελευταία ημέρα του Συμβουλίου του Κλερμόν, ο Πάπας Ουρβανός Β΄ ορίζει τον επίσκοπο Αντεμάρ του Πουί και τον κόμη Ραϊμόνδο Δ' της Τουλούζης ως επικεφαλής της Α' Σταυροφορίας στους Αγίους Τόπους.
  1520 - Ο Φερδινάνδος Μαγγελάνος, περνώντας από τον πορθμό που σήμερα φέρει το όνομά του, γίνεται ο πρώτος Ευρωπαίος εξερευνητής που φτάνει στον Ειρηνικό Ωκεανό μέσω του Ατλαντικού Ωκεανού.
  1582 - Ο 18χρονος Ουίλλιαμ Σαίξπηρ και η 26χρονη Ανν Χάθαγουεϊ πληρώνουν 40 αγγλικές λίρες για να βγάλουν άδεια γάμου.
  1814 - Οι «Τάιμς του Λονδίνου» είναι η πρώτη εφημερίδα που κάνει χρήση ατμοκίνητου πιεστηρίου για την εκτύπωσή της.
  1821 - Ο Παναμάς κηρύσσει την ανεξαρτησία του από την Ισπανία.
  1895 - Διεξάγεται ο πρώτος αγώνας αυτοκινήτων στην Αμερική. Συμμετέχουν 6 αυτοκίνητα, τρέχουν για 55 μίλια, και ο νικητής αναπτύσσει μέση ταχύτητα 7 μιλίων την ώρα.
  1910 - Ο Ελευθέριος Βενιζέλος κερδίζει τις εκλογές, με 307 από τις 362 έδρες της Βουλής.
  1964 - Εκτόξευση του αμερικανικού διαστημοπλοίου Mariner 4, του πρώτου που μετέδωσε κοντινές εικόνες του πλανήτη Άρη

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v