Πρεμιέρα με υπογραφή Yves Saint Laurent

Η ταινία του Jalil Lespert  “Yves Saint Laurent” βγαίνει σήμερα στις κινηματογραφικές αίθουσες!

Λαμπερή όσο και η καριέρα του Yves Saint Laurent, η κινηματογραφική μεταφορά της ζωής του διάσημου μόδιστρου από τον Jalil Lespert, βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Laurence Benaïm και καταγράφει με εντυπωσιακό, αλλά και ευαίσθητο τρόπο την ταραχώδη ζωή του ευφυούς σχεδιαστή μόδας.


Με πρωταγωνιστή τον συγκλονιστικό Pierre Niney στον ομώνυμο ρόλο και συμπρωταγωνιστή τον ταλαντούχο Guillaume Gallienne στον ρόλο του συντρόφου και μάνατζερ του Saint Laurent, Pierre Bergé, η ταινία έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία στη Γαλλία και αποτελεί μία γνήσια αναπαράσταση της εποχής, από τα πρώτα βήματα της καριέρας του μέχρι τη δεκαετία που εβδομήντα. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στους πραγματικούς χώρους όπου έζησε ο Yves Saint Laurent, όπως η διάσημη βίλα στο Marrakesh και το στούντιο όπου σχεδίαζε, ενώ χρησιμοποιήθηκαν αυθεντικές δημιουργίες του σχεδιαστή από το αρχείο του.  



Παρίσι, 1957. Ο Yves Saint Laurent είναι μόλις είκοσι ενός και κάνει τα πρώτα του βήματα στον διάσημο οίκο του Christian Dior. Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην πρώτη του κολεξιόν, οι δημιουργίες του εκθειάζονται και ο ευφυής σχεδιαστής γνωρίζει τον έρωτα της ζωής του, μετέπειτα σύντροφο και συνέταιρο του, Pierre Bergé. Μέσα σε τρία χρόνια, η αυτοκρατορία Yves Saint Laurent είναι πραγματικότητα, ξεχωρίζει θριαμβευτικά στον κόσμο της υψηλής ραπτικής, όμως οι δαίμονες και οι αμφιβολίες συντροφεύουν τον μανιοκαταθλιπτικό και ευφυή σχεδιαστή μέχρι την κορυφή.

 

 

Η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 2 Ιουνίου στα Village Cinemas στο The Mall Athens, με τη συνεργασία των εταιριών Feelgood Entertainment και Yves Saint Laurent Beauté.


Την πρεμιέρα παρακολούθησαν καλεσμένοι από το χώρο της showbiz, τον επιχειρηματικό κόσμο και τον κόσμο της μόδας και της ομορφιάς.




Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v