Οι «Superheroes» της Μαρίας Φραγκουδάκη

Η ζωγράφος Μαρία Φραγκουδάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Παράλληλα με τις σπουδές της σε χημεία, φαρμακολογία και διοίκηση επιχειρήσεων στο Λονδίνο, παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής στο Central St.Martin's (University of the Arts London). Άρχισε να ζωγραφίζει συστηματικά από το 2008 και τα τελευταία πέντε χρόνια έχει παρακολουθήσει σειρά μαθημάτων και σεμιναρίων, σχετικά με την τέχνη της ζωγραφικής, στη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο.





Η Μαρία Φραγκουδάκη, τον Οκτώβριο του 2013 παρουσίασε τα έργα της στην έκθεση που πραγματοποιήθηκε στην γκαλερί «One art Space» στο Μανχάταν. Λάδια, ακρυλικά και κολάζ σε ένα αφιέρωμα που είχε τίτλο «Superheroes», εμπνευσμένα από το περιβάλλον της ΝΥ.  Η καλλιτέχνης χρησιμοποίησε στα έργα της ατάκες του διάσημου Hulk και άλλων υπερηρώων: «My attitude is based on how you treat me» είναι μια από τις φράσεις τους, που φιγουράρουν στους πίνακές της.




Τα έργα της είναι ζωγραφισμένα πάνω σε καμβά, ενώ τα υλικά με τα οποία δουλεύει είναι κυρίως λάδια και ακρυλικά. Έχει συμμετάσχει σε μια ομαδική έκθεση το 2010, ενώ τον Ιανουάριο του 2011 παρουσίασε την πρώτη της ατομική έκθεση στην γκαλερί Σκουφά. Πίνακές της βρίσκονται σε ιδιωτικές και εταιρικές συλλογές στη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, την Ελλάδα και το Βέλγιο.














Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v