Με λένε Ευφροσύνη, ζω στην Αθήνα & είμαι δημοσιογράφος. Αγαπώ τη μόδα, τη διακόσμηση, τα ταξίδια, τη φωτογραφία, τα βιβλία. Με αυτό το blog θέλω να μοιραστώ μαζί σας αυτές τις εικόνες, τις εμπειρίες, τις εμπνεύσεις, τις πληροφορίες, που μας βοηθούν να ανακαλύψουμε την όμορφη, τη σαγηνευτική πλευρά της ζωής.

ΑΠΟΨΕΙΣE-FRONTROWi love it

Η Θέμις Ζουγανέλη «έντυσε» τα τραπέζια του δείπνου Dior στην Αθήνα! 

Η Θέμις Ζουγανέλη «έντυσε» τα τραπέζια του δείπνου Dior στην Αθήνα! 

Πέντε χρόνια πριν, ο Dior Maison με επικεφαλής την Cordelia de Castellane γοητεύεται απ’ τα μοναδικά, ζωγραφισμένα στο χέρι μοτίβα της Θέμιδος Ζουγανέλη και αφήνει στα χέρια της τη δημιουργία μιας tableware συλλογής με έμπνευση τον Σκορπιό. Τα σερβίτσια «Scorpios» με την υπογραφή THEMIS Z for Dior Maison γίνονται sold out και η δεύτερη συλλογή «Hydra» έρχεται να ταξιδέψει το ελληνικό πνεύμα σε κάθε γωνιά του πλανήτη με τα πορσελάνινα σερβίτσια της σχεδιάστριας να σκορπίζουν τα χρώματα των ελληνικών νησιών στα εντυπωσιακότερα table settings.Fast forward στο 2021 και ο θρυλικός οίκος Dior στο πλαίσιο της παρουσίασης της συλλογής «Cruise 2022» στην Αθήνα που εξυμνεί τον ελληνικό πολιτισμό και τα επιδέξια χέρια των Ελλήνων υποκύπτει για ακόμα μια φορά στη γοητεία των γεμάτων νόημα μοτίβων της Θέμιδος Ζουγανέλη, επιλέγοντας τα σερβίτσια της για να «ντύσει» τα τραπέζια του δείπνου που παραχώρησε προς τιμήν των καλεσμένων του στα γραφικά Αναφιώτικα. 

Έτσι τα παραδοσιακά τραπέζια που στρώθηκαν στα Αναφιώτικα γέμισαν με χρώμα, κομψότητα και μοτίβα ισχυρής συμβολικής σημασίας με την υπογραφή THEMIS Z.Το «Maze», το μοτίβο της αέναης κίνησης της σπείρας. Το «Serenity», σύμβολο συμμετρίας και διακοσμητικό στοιχείο των κυκλαδίτικων τοιχογραφιών. Το «Kyma», ζωηρό και πληθωρικό, όπως τα κύματα του Αιγαίου. Ο «Kyklos», με τις διαβαθμίσεις χρώματος, ένα ανάπτυγμα εμπνευσμένο από τους εξαίσιους χρωματισμούς των νερών της Μυκόνου.

Και το νεόφερτο, περίτεχνο «Peacock», «κομμάτι» μιας Art Deco σκάλας στο εσωτερικό ενός εντυπωσιακού κτιρίου στο κέντρο της Αθήνας. Όλα ήταν εκεί, αποτυπωμένα στο χέρι επάνω στα πορσελάνινα σερβίτσια THEMIS Z να δημιουργούν ένα ψηφιδωτό χρωμάτων και μοτίβων και να εξυμνούν τη σύγχρονη κομψή ελληνικότητα. Στις αποχρώσεις του μπλε, του πράσινου, του καφέ, της καραμέλας, του ροζ και του φούξια, τα μοτίβα THEMIS Z έγιναν το τέλειο φόντο για ελληνικά παραδοσιακά εδέσματα και αποθέωσαν την εμπειρία της ελληνικής φιλοξενίας, αναδεικνύοντας τη δύναμη της Ελλάδας.

Η Ελλάδα εμπνέει και η Θέμις Ζουγανέλη ξέρει να μεταφράζει τη βαρυσήμαντη «ιδέα» και τη λιτή ομορφιά της με τον πιο κομψό τρόπο μέσα από Ηomeware και Ready-to-Wear δημιουργίες.

SPONSORED LINKS

"Δεν υπάρχει ντροπή στην αποτυχία. Η μόνη ντροπή είναι να μην δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό."

Robin Williams, Αμερικανός ηθοποιός

  • 1865 - Με βασιλικό διάταγμα, ο Ύμνος εις την Ελευθερίαν που γράφηκε από το Διονύσιο Σολωμό και μελοποιήθηκε από το Νικόλαο Μάντζαρο καθιερώνεται ως εθνικός ύμνος της Ελλάδας.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2