Μένουμε σπίτι χωρίς πλαστικά μιας χρήσης

Η Common Seas μέσω του προγράμματος Clean Blue Paros και το WWF Ελλάς ενώνουν τις δυνάμεις τους και επικοινωνούν την κοινή τους δράση «Μέτρησέ το, στο σπίτι!», που σκοπό έχει τη μείωση των πλαστικών μιας χρήσης στα Ελληνικά νοικοκυριά.
Μένουμε σπίτι χωρίς πλαστικά μιας χρήσης

Η Common Seas μέσω του προγράμματος Clean Blue Paros  και το WWF Ελλάς ενώνουν τις δυνάμεις τους και επικοινωνούν την κοινή τους δράση «Μέτρησέ το, στο σπίτι!», που σκοπό έχει τη μείωση των πλαστικών μιας χρήσης στα Ελληνικά νοικοκυριά.

Η Clean Blue Paros είναι μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία της βρετανικής μη-κερδοσκοπικής εταιρίας Common Seas, του Δήμου Πάρου και της εταιρίας διαχείρισης απορριμάτων WATT,  και υλοποιείται με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, του Cyclades Preservation Fund, του WWF Ελλάς (World Wildlife Fund) και της ΕΕΑΑ (Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης).

Η Clean Blue Paros αποσκοπεί στο να γίνει η Πάρος το πρώτο νησί της Μεσογείου χωρίς πλαστικά απορρίματα μιας χρήσης, μέσω ενεργειών για τη δραστική μείωσή τους. Οι καμπάνιες ενημέρωσης και οι διάφορες δράσεις επικεντρώνονται σε τέσσερα βασικά είδη: τα πλαστικά κύπελλα του καφέ, τα πλαστικά καλαμάκια, τα πλαστικά μπουκαλάκια νερού και τις πλαστικές σακούλες για τα ψώνια. Μόνιμοι κάτοικοι του νησιού, επαγγελματίες, φορείς του Δήμου, αλλά και επισκέπτες συνεργάζονται αρμονικά και τα πρώτα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά.

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών για την ενημέρωση του κοινού σε  περιβαλλοντικά θέματα, η Common Seas συνεργάζεται με το WWF Ελλάς και δημιουργούν ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα εκπαίδευσης που απευθύνεται σε γονείς και παιδιά, για τη σωστή ενημέρωση σχετικά με τη διαχείριση των πλαστικών μιας χρήσης.



Μέσα από το εκπαιδευτικό υλικό, τα παιδιά διασκεδάζουν κάνοντας ταυτόχρονα καλό στο περιβάλλον, καθώς με βιωματικό και έξυπνο τρόπο ανακαλύπτουν την καθημερινή χρήση των πλαστικών μιας χρήσης και μαθαίνουν τρόπους μείωσης και εξάλειψής τους. Αποστολή των παιδιών είναι να μετρήσουν τα πλαστικά μιας χρήσης που χρησιμοποιούνται καθημερινά στο σπίτι, να σκεφτούν τρόπους μείωσής τους και να συμπληρώσουν το πρωτόκολλο έρευνας, το οποίο στη συνέχεια μπορούν να αποστείλουν στην Common Seas.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v