Με λένε Ευφροσύνη, ζω στην Αθήνα & είμαι δημοσιογράφος. Αγαπώ τη μόδα, τη διακόσμηση, τα ταξίδια, τη φωτογραφία, τα βιβλία. Με αυτό το blog θέλω να μοιραστώ μαζί σας αυτές τις εικόνες, τις εμπειρίες, τις εμπνεύσεις, τις πληροφορίες, που μας βοηθούν να ανακαλύψουμε την όμορφη, τη σαγηνευτική πλευρά της ζωής.

ΑΠΟΨΕΙΣE-FRONTROWfood

ZOUBOURLOU μία αρχοντικἡ οικοδἐσποινα απὀ την Κωνσταντινούπολη στου Ψυρρή

ZOUBOURLOU μία αρχοντικἡ οικοδἐσποινα απὀ την Κωνσταντινούπολη στου Ψυρρή

Μία αρχοντικἡ οικοδἐσποινα απὀ την Κωνσταντινούπολη, άνοιξε τις φιλόξενες πόρτες της την περασμένη εβδομάδα στην πλατεία Ηρώων, στου Ψυρρή και υποδέχτηκε τους καλεσμένους της µε παραδοσιακἀ πολἰτικα γλυκά, λαχταριστὲς αλμυρὲς πίτες και πολλὲς ακόµα λιχουδιές µιας γνήσιας πληθωρικἠς Πολίτισσας.

Η Ζουμπουρλού είναι µία Κοµφεταρία, όπως αποκαλούσαν οι γαλλομαθείς της Πόλης τα ζαχαροπλαστεία, αλλά και µία Πιτασερὶ, ἑνα λογοπαίγνιο που κλείνει το μάτι στις μοναδικὲς χειροποίητες πίτες που ψἠνονται µε μεράκι κάθε μέρα στο νἑο μαγαζί του Ομίλου Καστελόριζο στου Ψυρρή.

ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ ΠΟΛΥΖΩΗ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ, ΝΕΦΕΛΗ ΓΕΩΡΓΑΛΑ

ΣΤΕΛΛΑ ΜΕΛΙΓΚΑΝ, ΝΕΦΕΛΗ ΓΕΩΡΓΑΛΑ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ, ΔΩΡΑ ΚΑΤΣΙΚΟΓΙΑΝΝΗ

Το κατάστηµα στο ιστορικὀ κέντρο της Αθήνας, συνδυάζει γλυκὲς κι αλμυρές γεύσεις και προσφἑρει παραδοσιακά, πολἰτικα γλυκά φρεσκοψημένες πίτες, µε σοκολατένιες δημιουργίες, και πολλά ακόµα γλυκά γεμάτα φαντασία. Ιδιαίτερη θἐση στο μενού ἐχει ο γκιουζλεμές, σε γλυκὲς και αλμυρές εκδοχὲς.

Η Ζουμπουρλού φέρει τη σφραγίδα ενὸς απὀ τους κορυφαίους ζαχαροπλάστες της χώρας, του Αναστάσιου Ζησόπουλου ο οποίος εργάζεται στο χώρο της γαστρονομἰας 35 ἐτη.

ΑΜΙΡΑ ΑΛΟΥΣ (του Ομίλου ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ), ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΖΗΣΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΛΑΤΩΝΑΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΑΛΛΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΝΤΑ

 

"Ένα λάθος που επαναλαμβάνεται περισσότερο από μία φορά είναι μια απόφαση."

Πάουλο Κοέλο

  • 1768 - Εκδίδεται για πρώτη φορά η εγκυκλοπαίδεια Britannica

    1903 - Η Κυβέρνηση Γεωργίου Θεοτόκη, αναλαμβάνει, στις 6 Δεκεμβρίου 1903 την εξουσία από την απερχόμενη Κυβέρνηση Δημητρίου Ράλλη

© 2002-2019 MEDIA2DAY