Ένα ταξίδι γεύσεων και αρωμάτων από Ελλάδα και Τουρκία

Ένα ταξίδι γεύσεων και αρωμάτων από την Ελλάδα και την Τουρκία απόλαυσαν οι φίλοι της γαστρονομίας, που παραβρέθηκαν στη συνάντηση του κορυφαίου Έλληνα σεφ Άκη Πετρετζίκη και του chef της χρονιάς στην Τουρκία, Αrda Turkmen.

Ένα ταξίδι γεύσεων και αρωμάτων από Ελλάδα και Τουρκία

Ένα ταξίδι γεύσεων και αρωμάτων από την Ελλάδα και την Τουρκία απόλαυσαν οι φίλοι της γαστρονομίας, που παραβρέθηκαν στη συνάντηση του κορυφαίου Έλληνα σεφ Άκη Πετρετζίκη και του chef της χρονιάς στην Τουρκία, Αrda Turkmen


Ο έλληνας chef Άκης Πετρετζίκης, ο τούρκος chef Arda Turkmen, η Ακόλουθος Πολιτισμού και Τουρισμού Τουρκικής Πρεσβείας στην Αθήνα, κα Asli Aksungur και ο παρουσιαστής Χρήστος Νέζος


Στο φιλόξενο περιβάλλον του Kitchen Lab οι παρευρισκόμενοι, στη συνάντηση των δύο chef, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τον Arda Turkmen να δημιουργεί μια συνταγή της τουρκικής κουζίνας σε συνεργασία με τον Άκη Πετρετζίκη, συνδυάζοντας γεύσεις χαρακτηριστικές τόσο στην ελληνική, όσο και στην τουρκική κουζίνα.

Oι σεφ εξήγησαν ότι η κουζίνα των δύο λαών έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά, καθώς περιέχει ιδιαίτερα δημοφιλή υλικά στην Ελλάδα και την Τουρκία, όπως ελαιόλαδο, μπαχαρικά, λαχανικά, σάλτσες και τόνισαν ότι δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η «ξεχωριστή γεύση» και στις δύο χώρες αποκαλείται «μεζές».  Υπογράμμισαν επίσης, ότι η γαστρονομία αποτελεί έναν από τους πρώτους χώρους, όπου πραγματοποιείται η συνάντηση διαφορετικών πολιτισμών και ανανέωσαν το ραντεβού τους αυτή τη φορά στην Κωνσταντινούπολη.



Οι προσκεκλημένοι απόλαυσαν γεύσεις ιδιαίτερα γνώριμες τόσο στην ελληνική, όσο και στην τουρκική κουζίνα, όπως χούμους, τυρόπιτα, τάρτα μουσακά, burger με αρνί και μπαχαρικά, κεφτέδες πατάτας με σάλτα ντομάτας και κιμά αλλά και γλυκά όπως εκμέκ καταϊφι, χαλβά και ρυζόγαλο.





Η συνάντηση των δύο σεφ ήταν πρωτοβουλία του Γραφείου Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκικής Πρεσβείας στην Αθήνα, στο πλαίσιο συνεργασίας των δύο χωρών.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v