Ioanna Kourbela AW 15-16 "Day To Night"

Ioanna Kourbela AW 15-16 Day To Night

Press day στο ατελιέ της σχεδιάστριας Ιωάννα Κουρμπέλα στη γραφική Πλάκα και ευκαιρία να δούμε από κοντά τη νέα της συλλογή “Day To Night” AW2015-16. Ρούχα και αξεσουάρ για γυναίκες και άνδρες, που φοριούνται από το πρωί ως το βράδυ, σε αυστηρές γεωμετρικές μίνιμαλ γραμμές.

Η κίνηση του σώματος και η δυναμική αλληλεπίδραση με το ένδυμα είναι το θεμέλιο της σχεδιαστικής σκέψης της Ιωάννας Κουρμπέλα. Οι συλλογές της αποκαλύπτουν διαφορετικές κάθε φορά πτυχές μιας μινιμαλιστικής αισθητικής που επιμένει στα ουσιώδη και επιστρέφει στη γοητεία της κλασικής αρμονίας. 

Οι φυσικές πρώτες ύλες αποτελούν το σημείο εκκίνησης: το βαμβάκι, το λινό, το μαλλί και το μετάξι συνδιαλέγονται, αντιπαρατίθενται, εξελίσσουν την έμπνευση. 

Η πολυμορφικότητα των σχεδίων επιτρέπει αμέτρητους συνδυασμούς, ελεύθερες συνυπάρξεις, πλήθος στιλιστικών επιλογών που εναλλάσσονται σύμφωνα με τη διάθεση της στιγμής. Η ένταση και ο πλούτος της χρωματικής παλέτας ακολουθεί τη δυναμική του ελληνικού φωτός, ενώ κάθε 6 μήνες παρουσιάζονται 5 νέες αποχρώσεις που διαφοροποιούνται από τις συνήθεις τάσεις. 

Τα ευρηματικά πατρόν, οι πτυχές και οι αναδιπλώσεις τους, μορφοποιούν intelligent casual συλλογές, ρούχα που φιλοξενούν το σώμα, χαρίζοντας άνεση.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v