Με λένε Ευφροσύνη, ζω στην Αθήνα & είμαι δημοσιογράφος. Αγαπώ τη μόδα, τη διακόσμηση, τα ταξίδια, τη φωτογραφία, τα βιβλία. Με αυτό το blog θέλω να μοιραστώ μαζί σας αυτές τις εικόνες, τις εμπειρίες, τις εμπνεύσεις, τις πληροφορίες, που μας βοηθούν να ανακαλύψουμε την όμορφη, τη σαγηνευτική πλευρά της ζωής.

ΑΠΟΨΕΙΣE-FRONTROWevents

«People for People» το κοινωνικό πρόγραμμα του ATHENA Organization

«People for People» το κοινωνικό πρόγραμμα του ATHENA Organization

Στο Μουσείο Μπενάκη, ο ATHENA Organization ανακοίνωσε το κοινωνικό πρόγραμμα του «People for People». Οι δημοσιογράφοι Γιάννης Ντσούνος και Χρήστος Κούτρας παρουσίασαν και συντόνισαν τη συνέντευξη Τύπου.

Χρήστος Κούτρας, Δημοσιογράφος ΣΚΑΙ, Αθηνά Πάσσιου, Πρόεδρος του ATHENA Organization, Γιάννης Ντσούνος, Δημοσιογράφος ΣΚΑΙ

Το καινοτόμο κοινωνικό πρόγραμμα στοχεύει να ενώσει όλους τους κοινωνικούς φορείς της Ελλάδα σ’ έναν δυναμικό κόμβο γνώσης, συνεργασίας και δράσης και τους καλεί να συμμετάσχουν, δίνοντας φωνή και βήμα στις κοινωνικές ανάγκες των ανθρώπων που ζουν στην Ελλάδα.

Ο ATHENA Organization επιδιώκει μέσω του προγράμματος του, την υποστήριξη δράσεων και την κάλυψη διαπιστευμένων αναγκών από κάθε πόλη, χωριό ή απομακρυσμένη περιοχή της Ελλάδας, με τρόπο άμεσο και διαφανή σε επτά θεματικούς τομείς προς ανάδειξη και βελτίωση: υγεία, πολιτιστική κληρονομιά, περιβάλλον, κοινωνική μέριμνα, αθλητισμός, κοινωνική επιχειρηματικότητα και εκπαίδευση.

Το βασικό κανάλι του προγράμματος είναι η κατάλληλα διαμορφωμένη κοινωνική  πλατφόρμα online δωρεών www.athena.org.gr, όπου κάθε εξάμηνο θα αναρτώνται έργα κοινωνικών φορέων (ΜΚΟ, δήμοι, σύλλογοι, κ.α.) που εντάσσονται στους επτά τομείς, καθώς και του ΑΤΗΕΝΑ Organization για την κοινωνική και οικονομική υποστήριξη της ελληνικής κοινωνίας.Η ομάδα του ATHENA Organization Ειρήνη Τσιαγκούδη, Αθηνά Πάσσιου, Πρόεδρος του ATHENA Organization, Ράνια Φιλοπούλου, Μαριάννα Δουκάκου, Μαίρη Αλιβιζάτου

Στο ξεκίνημα του νέου προγράμματος και με δική του πρωτοβουλία, ο ATHENA Organization συμμετέχει με τρεις δράσεις που αφορούν την υποστήριξη των νησιών και απομακρυσμένων περιοχών της Ελλάδας σε ιατρικό εξοπλισμό, τη δημιουργία ψηφιακής εφαρμογής για την ψυχική υγεία των νέων και την υποστήριξη ενός ντοκιμαντέρ για τη διαχρονική και σημαντική πορεία του ελληνικού μαρμάρου που ενώνει την τέχνη, τη γη και το εμπόριο.

Αθηνά Πάσσιου, Πρόεδρος του ATHENA Organization

Σε δήλωση της η Πρόεδρος του ATHENA Organization, Αθηνά Πάσσιου, τόνισε «Με οδηγό μας τη συλλογικότητα και πυξίδα την ακεραιότητα, τη διαφάνεια και τον σεβασμό προς τον συνάνθρωπο μας, δημιουργήσαμε το People for People – Ο άνθρωπος για τον άνθρωπο – ένα πρόγραμμα κοινωνικής δράσης που εργάζεται για τον άνθρωπο, για την Ελλάδα.

Βασίλης Κεφαλογιάννης, Αγάπη Πολίτη, Στέλιος Καφαντάρης, για την Avant Tales


Ναταλία Αργυράκη, Ευφροσύνη Πολυζώη, Μαρένα Καδιγιανοπούλου

Για πρώτη φορά, ένας δυναμικός κόμβος γνώσης, συνεργασίας και δράσης έρχεται να δώσει φωνή και βήμα σε κοινωνικούς φορείς από κάθε γωνιά της Ελλάδας ενώ ταυτόχρονα θα λειτουργεί ως μέσο ενημέρωσης και κινητοποίησης προς υποστήριξη, σε όσους θέλουν να ενισχύουν με δωρεά την προσπάθεια των συνανθρώπων τους, του τόπου καταγωγής τους, της ντόπιας κοινωνικής ανάγκης που σε αρκετές περιπτώσεις  δεν θα μπορούσε να έρθει στην επιφάνεια και να ακουστεί σε όλη τη χώρα, πόσο μάλλον να καλυφθεί. Σκοπός μας είναι το People for People να έχει άμεσο και θετικό αντίκτυπο στις κοινωνίες της Ελλάδας μας, στην Κοινωνία Πολιτών».

Χειροποίητο αναμνηστικό δώρο της κεραμίστριας Νάνσυς Λιβαθινού

Πλάνο με τα γλυπτά στο τραπέζι του γεύματος

Τέσσυ Γκούμα, Φαίη Μπέη, Στέλιος Καφαντάρης

Στέλιος Καφαντάρης, Ευφροσύνη Πολυζώη

Στέλιος Καφαντάρης, Χριστίνα Πολίτη

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του ATHENA Organization, www.athena.org.gr.


Γιώργος Πράσινος, Ναταλία Αργυράκη

Στέλλα Παπαδάκη, Αναστάσης Δάφνης

Τη διοργάνωση, επικοινωνία και το συντονισμό των ΜΜΕ της συνέντευξης Τύπου, ανέλαβε η εταιρεία Avant Tales.

photo studio PANOULIS

 

"Ο καλύτερος τρόπος να προβλέψεις το μέλλον είναι να το εφεύρεις."

John Sculley

  • 1909 - Η Ελληνική κυβέρνηση αγοράζει το θωρηκτό Αβέρωφ, τα 8 από τα 24 εκατομμύρια δραχμές είναι δωρεά του Γεωργίου Αβέρωφ.

© 2002-2019 MEDIA2DAY