Με λένε Ευφροσύνη, ζω στην Αθήνα & είμαι δημοσιογράφος. Αγαπώ τη μόδα, τη διακόσμηση, τα ταξίδια, τη φωτογραφία, τα βιβλία. Με αυτό το blog θέλω να μοιραστώ μαζί σας αυτές τις εικόνες, τις εμπειρίες, τις εμπνεύσεις, τις πληροφορίες, που μας βοηθούν να ανακαλύψουμε την όμορφη, τη σαγηνευτική πλευρά της ζωής.

ΑΠΟΨΕΙΣE-FRONTROWevents

Το Άσυλο του Παιδιού αναβίωσε με επιτυχία τον Φιλανθρωπικό «Χορό των Ανεμώνων»

Το Άσυλο του Παιδιού αναβίωσε με επιτυχία τον Φιλανθρωπικό «Χορό των Ανεμώνων»

Το Άσυλο του Παιδιού, με αφορμή τον εορτασμό 100 χρόνων λειτουργίας του, αναβίωσε τον Φιλανθρωπικό «Χορό των Ανεμώνων», το πιο κοσμικό  γεγονός της Θεσσαλονίκης, ειδικά για τις δεκαετίες του ’50 και του ’60.

Π. Ευθυμιάδη, Ξ. Τρυπάνη, Ε. Αλεξοπούλου, Φ. Κριεζή

Πενήντα  χρόνια περίπου μετά την τελευταία διοργάνωση του χορού αυτού, πριν λίγες ημέρες στο Grand Ballroom του Hyatt Regency Hotel, έγινε η αναβίωση της διάσημης χοροεσπερίδας,  που την πρωτοεισήγαγε το Άσυλο του Παιδιού στα ήθη και τα ημερολόγια της πόλης. Μια γοητευτική αναπόληση στον φιλανθρωπικό αυτό  Χορό, τα έσοδα του οποίου ενίσχυαν τη λειτουργία του Άσυλου του Παιδιού, με στόχο να επιτευχθεί ο ίδιος σκοπός και σήμερα. 

Σε μια λαμπερή εκδήλωση, που διέθετε εντυπωσιακά φορέματα, υπέροχους χορούς και έντονο «άρωμα» από Ανεμώνες, πραγματοποιήθηκε ένα ρομαντικό ταξίδι σε μια εποχή που χαρακτήρισε ιστορικά και κοινωνικά την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Την εκδήλωση χαιρέτησε η Πρόεδρος του Ασύλου του Παιδιού, κα Μαίρη Ευθυμιάδου, η οποία ευχαρίστησε στην ομιλία της τον κόσμο που στήριξε με την παρουσία του το Άσυλο του Παιδιού.

Μαίρη Ευθυμιάδη, Γιολάντα Πεπέ

Εξαιρετική παρουσιάστρια ήταν η Βίκυ Χατζηβασιλείου που συντόνισε την υπέροχη εκδήλωση δίνοντας την προσωπική της πινελιά.

Highlight της βραδιάς ήταν το defile με τουαλέτες που είχαν φορεθεί από κοσμικές κυρίες της Θεσσαλονίκης σε προηγούμενους Χορούς των Ανεμώνων στις δεκαετίες του ΄50 και του΄60, τις οποίες παρουσίασαν χαριτωμένες νέες κοπέλες, κόρες και εγγονές των κυριών που τις φορούσαν και όχι μοντέλα. Η Βίκυ Χατζηβασιλείου μύησε τους καλεσμένους στην ιστορία του Χορού και μαζί με την fashion director Ντόλλυ Ζερβού αναφέρθηκαν στις τάσεις της μόδας της εποχής εκείνης και παρουσίασαν το defile.

 Ντόλυ Ζερβού

 Ηρώ Τζελέπογλου, Ιφιγένεια Κουτσουβέλη

Eλεάνα & Λεωνίδας Ζησιάδη, Χριστίνα Τζελέπογλου 

Ν. Νεραντζάκης, Θ. Παπαδόπουλος 

Την βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, η Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Νανά Αηδονά, οι βουλευτές της ΝΔ Κώστας Γκιουλέκας και Σταύρος Καλαφάτης, ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Κούβελας, οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας,  Γιώργος Ορφανός, Νίκος Ταχιάος, γνωστοί επιχειρηματίες και προσωπικότητες της πόλης καθώς και φίλες και φίλοι του Ασύλου του Παιδιού.

 

"Η ωραιότητα της απλότητας έγκειται στην πολυπλοκότητα που προσελκύει."

Tom Robbins, 1932-, Αμερικανός συγγραφέας

  • 356 π.Χ.- Ο Ηρόστρατος βάζει φωτιά στο Ναό της Αρτέμιδας στην Έφεσο, ο οποίος ήταν και ένας από τα Επτά Θαύματα του Κόσμου.
    1774 - H Ρωσία και η Οθωμανική Αυτοκρατορία υπογράφουν τη Συνθήκη Κιουτσούκ-Καϊναρτζή, σηματοδοτώντας τη λήξη του Ρωσοτουρκικού πολέμου.
    1957 - Ο Τσε Γκεβάρα γίνεται Κομμαντάντε του Επαναστατικού Στρατού της Κούβας.

© 2002-2019 MEDIA2DAY