Με λένε Ευφροσύνη, ζω στην Αθήνα & είμαι δημοσιογράφος. Αγαπώ τη μόδα, τη διακόσμηση, τα ταξίδια, τη φωτογραφία, τα βιβλία. Με αυτό το blog θέλω να μοιραστώ μαζί σας αυτές τις εικόνες, τις εμπειρίες, τις εμπνεύσεις, τις πληροφορίες, που μας βοηθούν να ανακαλύψουμε την όμορφη, τη σαγηνευτική πλευρά της ζωής.

ΑΠΟΨΕΙΣE-FRONTROWevents

A Jewel made in Greece

A Jewel made in Greece

Για 6η συνεχόμενη χρονιά το  A JEWEL MADE IN GREECE, η μεγαλύτερη, πρωτοβουλία προώθησης και ανάδειξης του σύγχρονου ελληνικού κοσμήματος σε όλο τον κόσμο, διοργάνωσε τη Συνάντηση Δημιουργών στο Ζάππειο Μέγαρο, με την συμμετοχή 75 καλλιτεχνών και την αιγίδα και πολύτιμη υποστήριξη του ENTERPRISE GREECE.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΚΑΓΚΑΚΗ, ΜΙΜΗ ΝΤΕΝΙΣΗ, ΜΑΙΡΗ ΣΑΜΟΛΗ

ΜΑΙΡΗ ΣΑΜΟΛΗ, ΝΤΕΛΑ ΡΟΥΝΙΚ, ΣΑΝΤΡΑ ΖΑΦΕΙΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Μία μεγάλη γιορτή έμπνευσης, υψηλής αισθητικής και δημιουργικότητας απόλαυσαν οι καλεσμένοι των εγκαινίων, έχοντας την ευκαιρία να θαυμάσουν, να αγγίξουν και να απολαύσουν κοσμήματα με διαφορετικές υφές, χαρακτήρες και συμβολισμούς, σε μία βραδιά γεμάτη λάμψη.

ΤΟΝΙΑ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΑΙΡΗ ΣΑΜΟΛΗ

Η εμπνεύστρια, δημιουργός και διοργανώτρια του A JEWEL MADE IN GREECE, εικαστικός Μαίρη Σαμόλη τόνισε σε σύντομη ομιλία της το όραμά της που έγινε πραγματικότητα για αναγνώριση του ελληνικού αποτυπώματος σε επίπεδο αισθητικής και επιχειρηματικότητας στον κλάδο του κοσμήματος  σε όλο κόσμο.  Παράλληλα η Σύμβουλος της Έκθεσης, κριτικός τέχνης ‘Ιρις Κρητικού υπογράμμισε την πολυδιάσταση δημιουργικότητα του κλάδου και το ζωντανό του διάλογο με την μακραίωνη ελληνική ιστορία και πολιτισμό. Η Πρέσβειρα του AJMIG  Τόνια Σωτηροπούλου έδωσε την δική της οπτική και μετέφερε στους καλεσμένους τη χαρά της να μεταδίδει τις αρχές, τα μηνύματα και την αισθητική της διοργάνωσης σε όλο τον κόσμο.  Συνοδοιπόρος σε αυτή τη γιορτή, το Make a Wish Ελλάδος, του οποίου τους σκοπούς  και το έργο - μέσω ειδικής ενέργειας με τίτλο      «A Jewel for a Wish» - στηρίζει η διοργάνωση, αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα να εκπληρώσει την ευχή της μικρής Έλενας να γίνει πριγκίπισσα! Τεράστιο ενδιαφέρον προκάλεσε στο κοινό το καλλιτεχνικό σύμπλεγμα που παρουσίασε η επίτιμη καλεσμένη της διοργάνωσης,  διεθνούς φήμης  Ελληνίδα εικαστικός Della Rounick, με τίτλο «Προσδιορίζοντας το Απροσδιόριστο».

ΛΑΚΗΣ ΓΑΒΑΛΑΣ

ΔΩΡΑ ΚΑΤΣΙΚΟΓΙΑΝΝΗ, ΕΒΕΛΙΝΑ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΚΑΓΚΑΚΗ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΚΑΒΑΣ (Διευθυντής του Νομισματικού Μουσείου), ΜΑΙΡΗ ΣΑΜΟΛΗ

 ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΕΡΗΣ, ΜΑΙΡΗ ΣΑΜΟΛΗ

Η φετινή διοργάνωση που είχε τίτλο «Μεταμορφώσεις» δίνοντας  έμφαση στον πολύπλευρο ρόλο του κοσμήματος, επεφύλαξε στη δεξίωση των εγκαινίων σε εκθέτες και επισκέπτες  μία ιδιαίτερη έκπληξη, με τρεις εντυπωσιακές  Lady Gaga οι οποίες παρουσίασαν ένα μουσικοχορευτικό θέαμα με έμφαση στο κόσμημα. Το μουσικοχορευτικό event διοργανώθηκε από την χορογράφο Άννα Αθανασιάδη και το Dance on Stage.

 

 

"Η ωραιότητα της απλότητας έγκειται στην πολυπλοκότητα που προσελκύει."

Tom Robbins, 1932-, Αμερικανός συγγραφέας

  • 356 π.Χ.- Ο Ηρόστρατος βάζει φωτιά στο Ναό της Αρτέμιδας στην Έφεσο, ο οποίος ήταν και ένας από τα Επτά Θαύματα του Κόσμου.
    1774 - H Ρωσία και η Οθωμανική Αυτοκρατορία υπογράφουν τη Συνθήκη Κιουτσούκ-Καϊναρτζή, σηματοδοτώντας τη λήξη του Ρωσοτουρκικού πολέμου.
    1957 - Ο Τσε Γκεβάρα γίνεται Κομμαντάντε του Επαναστατικού Στρατού της Κούβας.

© 2002-2019 MEDIA2DAY