Με λένε Ευφροσύνη, ζω στην Αθήνα & είμαι δημοσιογράφος. Αγαπώ τη μόδα, τη διακόσμηση, τα ταξίδια, τη φωτογραφία, τα βιβλία. Με αυτό το blog θέλω να μοιραστώ μαζί σας αυτές τις εικόνες, τις εμπειρίες, τις εμπνεύσεις, τις πληροφορίες, που μας βοηθούν να ανακαλύψουμε την όμορφη, τη σαγηνευτική πλευρά της ζωής.

ΑΠΟΨΕΙΣE-FRONTROWevents

To project LiquID του designer Σπύρου Κοντάκη στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

To project LiquID του designer Σπύρου Κοντάκη στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Το πρώτο exclusive design installation πραγματοποιήθηκε, πριν από λίγες ημέρες , στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία.

Ο designer Σπύρος Κοντάκης εγκαινίασε το LiquID, ένα project διεθνών προδιαγραφών. Πρόκειται για μία σειρά εκδηλώσεων, στις οποίες συμμετέχουν επιχειρηματίες, πολιτικοί, πρέσβεις, δημοσιογράφοι, influencers και επιφανείς προσκεκλημένοι από όλους τους τομείς της οικονομικής, πολιτικής και πολιτιστικής δραστηριότητας της χώρας. 

Η πρώτη εκδήλωση, το installation “Afternoon tea”, πραγματοποιήθηκε στις 20 και 21 Νοεμβρίου και φιλοξενήθηκε στο Royal Room του ξενοδοχείου. Ειδικότερα, την πρώτη ημέρα  20 κορυφαίοι δημοσιογράφοι απόλαυσαν την ιεροτελεστία του Afternoon tea, χρησιμοποιώντας τα πρωτότυπα σερβίτσια τσαγιού, που έχει σχεδιάσει ο Σπύρος Κοντάκης, ειδικά για την περίσταση και ένα “Afternoon tea menu”, από τους top chefs και pastry chefs της Μεγάλης Βρεταννίας. Παράλληλα, και ο σκηνογραφημένος χώρος, περιελάμβανε αντικείμενα, έπιπλα και φωτιστικά, που αποτελούν σχέδια και υλοποιήσεις του Σπύρου Κοντάκη.

Στο πρώτο installation, ο designer εμπνεύστηκε από το “Afternoon tea”, που αποτελεί το σταυροδρόμι των ανατολικών και δυτικών πολιτισμών. Το LiquID ανιχνεύει τις διαδρομές από το διαλογισμό στην κοινωνικότητα και αντιστρόφως επιβεβαιώνοντας ότι εδώ και αιώνες, το τσάι βρίσκει την αυθεντική θέση του ανάμεσα σε διαφορετικούς λαούς και κουλτούρες.Την επόμενη ημέρα, στο GB Corner του ξενοδοχείου, παρουσιάστηκαν ξεχωριστά στο ευρύτερο κοινό τα αντικείμενα του installation “Αfternoon tea”.

Στο πλαίσιο του LiquID θα ακολουθήσουν, τον Ιανουάριο installation με θέμα “Cocktail”, και τον Μάρτιο, installation με θέμα “Dinner”, όπου και πάλι, ο Σπύρος Κοντάκης θα είναι υπεύθυνος για τη σύλληψη της ιδέας, τον σχεδιασμό των αντικειμένων και την υλοποίηση των εκδηλώσεων.Τα αντικείμενα του installation “Afternoon tea” διατίθενται στο GB Corner του ξενοδοχείου της Μεγάλης Βρεταννίας και στο showroom της Kontaki, (www.kontakidesign.com) Μουρούζη 10, Κολωνάκι – Αθήνα.


Λίγα λόγια για τον Σπύρο Κοντάκη

Ο Σπύρος Κοντάκης είναι designer και ιδρυτής της Kontaki (www.kontakidesign.com), που σχεδιάζει αποκλειστικά και παράγει χειροποίητα αντικείμενα και έπιπλα. Όλα τα αντικείμενα και τα έπιπλα σχεδιάζονται και κατασκευάζονται στην Ελλάδα. Κάθε κομμάτι είναι μοναδικό και διατίθεται σε περιορισμένο αριθμό αντιγράφων. Ο Σπύρος Κοντάκης αντιλαμβάνεται το αντικείμενο ως έργο τέχνης που δεν χάνει τον λειτουργικό του σκοπό, ενώ συγχρόνως χρησιμοποιεί τα καλύτερα υλικά για την κατασκευή του. Η δραστηριότητα του ξεκίνησε πριν από 7 χρόνια ιδρύοντας την Kontaki. Γνώρισε τη διεθνή αναγνώριση σχεδόν αμέσως με αφορμή ένα σετ τσαγιού με τίτλο ”Conical”, η οποία «πρωταγωνίστησε» στο promotion των ταινιών Spinderman και Skyfall-JamesBond.

Έπιπλα και αντικείμενα της Kontaki διατίθενται σε πωλητήρια και galleriesστη Βηρυτό, στο Λονδίνο στο Παρίσι, στην  Καντόνα της Κίνας, στο Κουβέιτ και στην Κύπρο. Σημείο αναφοράς της εταιρίας στην Ελλάδα αποτελεί το κεντρικό showroom της Kontaki, στο κέντρο της Αθήνας στη Μουρούζη 10.

 

SPONSORED LINKS

"Κατά κάποιο περίεργο τρόπο, το να διαβάζεις ένα βιβλίο ποτέ δεν σε κάνει να αισθάνεσαι ότι στέκεσαι ακίνητος."

Jef Mallett, Αμερικανός συγγραφέας κόμικς

  • 1866 - Ο Γεώργιος Σκούφος αναλαμβάνει δήμαρχος Αθηναίων.
    1915 - Χρησιμοποιούνται για πρώτη φορά χημικά όπλα στη μάχη της Υπρ.
    1931 - Εγκαινιάζεται στην Αθήνα το Μουσείο Μπενάκη.

© 2002-2019 MEDIA2DAY