To σύγχρονο ελληνικό ντιζάιν με έμπνευση ελληνική πάει Βρυξέλλες

Με στόχο την προβολή και την ανάδειξη του σύγχρονου ελληνικού design, η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα διοργανώνει έκθεση, με τίτλο “BEWARE OF GREEKS-Contemporary greek designers”, στο κεντρικό φουαγιέ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, 16-20 Οκτωβρίου 2017.

To σύγχρονο ελληνικό ντιζάιν με έμπνευση ελληνική πάει Βρυξέλλες

Με στόχο την προβολή και την ανάδειξη του σύγχρονου ελληνικού design, η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα διοργανώνει έκθεση με τίτλο “BEWARE OF GREEKS-Contemporary greek designers”, στο κεντρικό φουαγιέ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, 16-20 Οκτωβρίου 2017.



Στην έκθεση συμμετέχουν Έλληνες σχεδιαστές που ζουν, εργάζονται και παράγουν στην Ελλάδα, καθώς και φοιτητές του τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου του ΤΕΙ Καρδίτσας. Κοινή αναφορά για όλες τις συμμετοχές είναι η δημιουργία σύγχρονων χρηστικών αντικειμένων εμπνευσμένα από την παράδοση και την ελληνική πραγματικότητα.

 



Για την επιλογή των φοιτητών-εκθετών του Πανεπιστημίου Αιγαίου οργανώνεται έκθεση με τις προτάσεις των δημιουργών στο Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138, την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, ώρα 6 μμ. Τα έργα  που θα επιλεγούν,  θα συμπεριληφθούν στην έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στο Ευρωκοινοβούλιο και οι δημιουργοί τους θα ταξιδέψουν στις Βρυξέλλες για να παρουσιάσουν τη δουλειά τους.
Σκοπός των εκδηλώσεων που διοργανώνει η κυρία Σοφία Σακοράφα είναι η στήριξη των νέων δημιουργών και η ενίσχυση της εξωστρέφειας της σύγχρονης ελληνικής δημιουργικής επιχειρηματικότητας σε έναν τομέα που αναπτύσσεται δυναμικά σε όλο τον κόσμο.

Στην έκθεση παίρνουν μέρος οι σχεδιαστές:

-Στρατής Ανδρεάδης, Σπύρος Ντάικος και Χρύσα Χαλικιοπούλου, www.saltybag.com


-Μαρία Όλγα Βλάχου, www.postfolk.com


-Λούλα Λεβέντη, www.atotemfurelita.com


-Σοφία Παπακώστα, κόσμημα



-Χριστίνα Σκουλούδη, www.skouloudi.com

 


-Σέργιος Φωτιάδης, www.wedesign.gr

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v