Χειροποίητες δημιουργίες από την One & Only

Πριν από λίγες ημέρες είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω από κοντά, βήμα βήμα, την κατασκευή των χειροποίητων πλεκτών τσαντών One & Only και να μάθω μερικά από τα “μυστικά” τους, από τη δημιουργό τους Ειρήνη Παπαδοπούλου.


Ένα βελονάκι, δεκάδες υφασμάτινα κορδόνια και φυσικά τα χέρια της Ειρήνης και των βοηθών της, είναι όλα όσα χρειάζονται για να πλεχτούν τα minimal clutches και να δημιουργηθούν one of a kind τσάντες, που συνδυάζουν την ελληνική παράδοση με τις τελευταίες τάσεις της μόδας.




Oι τσάντες της One & Only είναι 100% χειροποίητες, από λωρίδες υφασμάτων κυρίως cotton- jersey, πλεγμένες με βελονάκι, διακοσμημένες με πέτρες Swarovski, strass, αλλά και πολύ πιο απλά motif.  Χιλιάδες μέτρα υφάσματος κόβονται σε λωρίδες συγκεκριμένου φάρδους,  ανάλογα με το υλικό του υφάσματος και πλέκονται. Κάθε τσάντα χρειάζεται από 100-300 μέτρα υφάσματος ή κορδονιού για την κατασκευή της ανάλογα με το μέγεθος, το σχήμα και την πλέξη της. Δεν έχουν κούμπωμα και φόδρα, παρά μόνο ένα εσωτερικό τσαντάκι μικρότερης διάστασης,που κατασκευάζεται για την κάθε τσάντα χωριστά και είναι από PVC.


Πρώτο βήμα για την κατασκευή των μοναδικών χειροποίητων τσαντών είναι η επιλογή υφασμάτων, κορδονιών, νήματος. Το 90% των υλικών εισάγεται από χώρες της Ευρώπης και κυρίως την Ιταλία. Επιλέγονται, υφάσματα, χρώματα, ανάλογα με την ποιότητα, τις τάσεις της μόδας, τη δυνατότητα πλεξίματος και το βάρος του υφάσματος.


Κατόπιν πλέκεται το πρώτο δείγμα. Μπορεί να ξηλωθεί και να ξαναπλεχτεί πολλές φορές, μέχρι να έρθει στο σχήμα και το μέγεθος, που θέλει η δημιουργός του.


Ακολουθεί η επιλογή εξαρτημάτων για την κατασκευή της κάθε τσάντας. Αλυσίδες, μοτίφ, δερμάτινα χερούλια. Τα πιο πολλά μοτίφ προέρχονται από κοσμήματα, ενώ μεγάλη σημασία δίνεται και στην ποιότητα των αλυσίδων που θα χρησιμοποιηθούν.



Η κατασκευή του εσωτερικού (τσαντάκι από pvc) για κάθε τσάντα γίνεται χωριστά. Αφού μετρηθούν οι εσωτερικές διαστάσεις της, κόβεται το pvc και μετά ανοίγονται οι τρύπες από όπου θα περάσει το υλικό με το οποίο έχει πλεχτεί η τσάντα και θα καρικωθεί έτσι ώστε να σχηματίσει την ίδια μπορντούρα.


Η τοποθέτηση αλυσίδας και μοτίφ είναι το τελευταίο στάδιο. Τα τσαντάκια ελέγχονται και κατόπιν τοποθετείται το label. Φυσικά υπάρχουν ανάμεσα σε όλα αυτά τα στάδια κι άλλα μικρά μυστικά, τα οποία κι έχουν κάνει τις τσάντες One & Only να ξεχωρίζουν για την τελειότητα της πλέξης και τις λεπτομέρειές τους.






Τις δημιουργίες της One & Only μπορείτε να βρείτε στη σελίδα της, στο Facebook εδώ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v