Οι γουρούνες και ο εσπρέσο

Απογοητεύτηκα από την αδιαφορία των τοπικών αρχών για την οδική ασφάλεια στην δημοφιλή Μύκονο.
Οι γουρούνες και ο εσπρέσο
του Σπύρου Ρέκκα

Απογοητεύτηκα από την αδιαφορία των τοπικών αρχών για την οδική ασφάλεια στην δημοφιλή Μύκονο.

Στο νησί που φιγουράρει στις πρώτες θέσεις της λίστας των επιλογών των τουριστών από όλο τον κόσμο, κανένας φορέας- ούτε η Αστυνομία - δεν ασχολείται ουσιαστικά με την προστασία των ανθρώπων που χρησιμοποιούν τους δρόμους, ενώ ο μεγαλύτερος κίνδυνος αναδεικνύεται η οδήγηση των τετράτροχων γουρούνων.

Στη Μύκονο, με τα απίστευτα έσοδα, πεζοί και οδηγοί κινδυνεύουν. Οι δρόμοι κατατάσσονται στη χαμηλότερη βαθμίδα, σε όλους τους τομείς.

Ακόμη και ο περιφερειακός δρόμος είναι μια μεγάλη παγίδα. Οι ανάποδες κλίσεις στις στροφές, η κακή ποιότητα της ασφάλτου, η απότομη μείωση του πλάτους του δρόμου πριν τον Ορνό, η έλλειψη φωτισμού και σήμανσης και ο ισχυρός άνεμος, συνθέτουν την εικόνα στον δρόμο με την μεγαλύτερη κυκλοφοριακή φόρτιση.

Τα ίδια προβλήματα, σε μεγαλύτερο όμως βαθμό, εντοπίζονται στον δρόμο που ενώνει την Χώρα με την Άνω Μερά και τις δημοφιλείς παραλίες.

Περισσότερο κινδυνεύουν όσοι οδηγούν γουρούνες. Ακροβατούν ανάμεσα σε φορτηγά, βυτιοφόρα, πούλμαν και ΙΧ, έχοντας αντίπαλο την αδυναμία αυτών των οχημάτων να κινηθούν στην άσφαλτο καθώς και τον ισχυρό άνεμο.

Η ενοικίαση μιας γουρούνας είτε μιας μηχανής στη Μύκονο, είναι σαν την παραγγελία ενός καφέ εσπρέσο.

Την παρέχουν εύκολα τα γραφεία ενοικίασης, χωρίς να ελέγχουν αν ο πελάτης διαθέτει δίπλωμα και αν γνωρίζει τις ιδιομορφίες αυτών των οχημάτων.

Η ηγεσία της Αστυνομίας οφείλει να ενδιαφερθεί για το ‘’μακελειό’’ που γίνεται στη Μύκονο και σε άλλα τουριστικά μέρη.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v