Ουδέν κακόν αμιγές καλού

Η γνωστή ρήση ουδέν κακόν αμιγές καλού, ταιριάζει γάντι στη πρόσφατη εξαγορά μεγάλου πακέτου μέτοχων της Mitsubishi από την Nissan.
Ουδέν κακόν αμιγές καλού
του Σπύρου Ρέκκα

Η γνωστή ρήση ουδέν κακόν αμιγές καλού, ταιριάζει γάντι στη πρόσφατη εξαγορά μεγάλου πακέτου μέτοχων της Mitsubishi από την Nissan, μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου με τις καταναλώσεις καυσίμου.

Το κακό για την μάρκα με την Mitsubishi είναι ότι χάνει την αυτονομία της και πως πλέον εξαρτάται από έναν ανταγωνιστή της. Τα θετικά όμως είναι περισσότερα γιατί ανοίγονται νέοι ορίζοντες σε όλους τους τομείς.

Η Nissan, έχει πολλές δυνατότητες και εκτιμώ πως σύντομα θα δούμε νέα πρωτοποριακά προγράμματα. Να σας θυμίσω τι συνέβη με την Nissan.

Από το 1999, ανήκει στο χαρτοφυλάκιο της Renault και επωφελήθηκε τα μέγιστα από αυτή την συνεργασία.

Εκμεταλλεύθηκε την τεχνογνωσία των Γάλλων στα πατώματα και στους κινητήρες ντίζελ. Δημιούργησε μια γκάμα άριστων προϊόντων και έβαλε την υπογραφή της στο απόλυτο best seller, το Qashqai.

Εκτιμώ ότι ο ισχυρός άνδρας του γαλλικού ομίλου Κάρλος Γκόν, σύντομα θα αναλάβει την διοίκηση και τηςMitsubishi, προσδοκώντας να έχει άμεση απόδοση η επένδυση των 1,9 δις ευρώ, για την εξαγορά 506,6 εκατομμύριων μετοχών(34% του συνόλου).

Εδώ και χρόνια η Mitsubishi και η Nissan συνεργάζονται στη παραγωγή αρκετών μοντέλων, ενώ πρόσφατα ξεκίνησαν ένα κοινό πλάνο δημιουργίας νέων μικρών αυτοκινήτων.

Η Mitsubishi έχει ένα κρυφό χαρτί, είναι πρωτοπόρος στο πιο σημαντικό νέο κεφάλαιο της αυτοκίνησης- στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα- και εκεί θα παιχτεί η μεγάλη ζαριά.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v