ΑΠΟΨΕΙΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΟΥ

Ανεβαίνουν οι πωλήσεις των ΙΧ

Ανεβαίνουν οι πωλήσεις των ΙΧ

του Σπύρου Ρέκκα

Ωραίες οι αναλύσεις και οι έρευνες, αλλά για μια ακόμη φορά επικεντρώνω την προσοχή μου στο αλάνθαστο κριτήριο των καταναλωτών και την διορατικότητα των Ελλήνων επιχειρηματιών.

Τα ευχάριστα νέα για την επέκταση της απόσυρσης αυτοκινήτων, έδρασαν καταλυτικά στην αγορά του καινούργιου αυτοκινήτου και όπως φαίνεται από τα πρώτα στοιχεία, ο Μάρτιος τελικά έκλεισε με μικρές απώλειες.

Η υστέρηση σε σχέση με τον περσινό μήνα ήταν περίπου 3%. Οι υποψήφιοι αγοραστές προχώρησαν στην απόκτηση ενός καινούργιου αυτοκινήτου και οι εισαγωγείς έτρεχαν στα τελωνεία.

Η έκπληξη του μήνα ήταν η πρωτοφανής ορμή της Nissan. Έγραψε 1.247 πωλήσεις, ανέβασε την επίδοση της κατά 74,2 % και κατέλαβε την πρώτη θέση στο τρίμηνο με 1.814 μονάδες!

Η δεύτερη θέση τον τρίτο μήνα της χρονιάς ανήκει στην VW(642) και η τρίτη στην Toyota(541). Την εξάδα κλείνουν Opel (445), Peugeot(403) και Fiat(380).

Σκληρή μάχη στη premium κατηγορία όπου η BMW για πρώτη φορά μετά από χρόνια, πήρε τη θέση του ρυθμιστή. Η οδηγοκεντρική μάρκα κατοχύρωσε την πρώτη θέση στο τρίμηνο με 835 πωλήσεις, μετά τις 365 ταξινομήσεις του Μαρτίου. Η εμπορική επιτυχία της νέας BMW X1 είναι πρωτοφανής και στην ελληνική αγορά!

Δεύτερη η Mercedes(330), ίδια θέση και στο τρίμηνο με 578 μονάδες. Τρίτη η Audi, στο τρίμηνο 570 και τον Μάρτιο 229.

Τέταρτη η Volvo, στο τρίμηνο 362 πωλήσεις και 73 τον Μάρτιο. Ίσως υπάρξουν μικρές αλλαγές στις τελικές ταξινομήσεις.

"Να ξέρεις να εξουσιάζεις τη διάθεσή σου, γιατί αν δεν υπακούει, τότε διατάζει."

Οράτιος, 65-8 π.Χ., Λατίνος ποιητής

  • 1920 - Ψηφίζεται η 19η Αναθεώρηση του Συντάγματος των Η.Π.Α., η οποία παραχωρεί δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες.
    1960 - Κυκλοφορεί το πρώτο αντισυλληπτικό χάπι
    1991 - Ο Πρόεδρος της ΕΣΣΔ, Μιχαήλ Γκορμπατσώφ, «φυλακίζεται» στο σπίτι του από πραξικοπηματίες

© 2002-2019 MEDIA2DAY