ΑΠΟΨΕΙΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΟΥ

Η δεύτερη νεότητα της Alfa Romeo

Η δεύτερη νεότητα της Alfa Romeo

του Σπύρου Ρέκκα

Οι σημερινοί πενηντάρηδες με οδηγικές συγκινήσεις, δεν ξεχνούν τα σκέρτσα που τους έκαναν τα αυθεντικά ιταλικά αυτοκίνητα με σήμα το φιδάκι. Όσοι είχαν την οικονομική δυνατότητα, απέκτησαν τα δημοφιλή μοντέλα από το Μιλάνο. Η Alfa Romeo, μπήκε για τα καλά στη ζωή των οδηγών που απεχθάνονταν τα αυτοκίνητα χωρίς προσωπικότητα. Πολλοί μάλιστα - ανάμεσα τους και ο υπογράφων - νομίζαμε ότι η Alfa Romeo μας ΄΄μιλούσε΄΄, τόσο είχε προχωρήσει η σχέση με τα πανέμορφα και ισχυρά τετράτροχα.

Τις τελευταίες δεκαετίες η αγαπημένη μάρκα έχασε τον προσανατολισμό της και πλήρωσε τα λάθη των ακριβοπληρωμένων μάνατζερ, που δεν αγάπησαν ποτέ τις  ξεχωριστές ιταλικές κατασκευές.

Τώρα όμως, ήρθε η δεύτερη νεότητα της Alfa Romeo, η οποία εκφράζεται από την Giulia. Σχεδόν 40 χρόνια μετά, το όνομα που μας συντρόφευε στις αυτοκινητιστικές μας περιπλανήσεις επιστρέφει. Η νέα Giulia, απευθύνεται στον οικογενειάρχη, που όταν απουσιάζουν τα παιδιά από το πίσω κάθισμα, πατάει βαθιά το γκάζι και ψάχνει τα όρια του. Τα ιταλικά μοτέρ βενζίνης και ντίζελ 2.0 και 2.2 αποδίδουν από 150 έως 510 ίππους. Η κίνηση στους πίσω τροχούς.

Επιτέλους ποιοτικό σαλόνι όπως αξίζει σε μια Alfa. Την θαύμασα στη Γενεύη και πρόσεξα την μίνιμαλ προσέγγιση στον εσωτερικό χώρο. Έρχεται φουριόζα το Φθινόπωρο και της εύχομαι Καλή Επιτυχία! Σχεδιάζω τις διαδρομές που θα κάνω μαζί της.

"Η ωραιότητα της απλότητας έγκειται στην πολυπλοκότητα που προσελκύει."

Tom Robbins, 1932-, Αμερικανός συγγραφέας

  • 356 π.Χ.- Ο Ηρόστρατος βάζει φωτιά στο Ναό της Αρτέμιδας στην Έφεσο, ο οποίος ήταν και ένας από τα Επτά Θαύματα του Κόσμου.
    1774 - H Ρωσία και η Οθωμανική Αυτοκρατορία υπογράφουν τη Συνθήκη Κιουτσούκ-Καϊναρτζή, σηματοδοτώντας τη λήξη του Ρωσοτουρκικού πολέμου.
    1957 - Ο Τσε Γκεβάρα γίνεται Κομμαντάντε του Επαναστατικού Στρατού της Κούβας.

© 2002-2019 MEDIA2DAY