H VW μίλησε…

Με χαρά διαβάζω τις νέες ειδήσεις από το στρατόπεδο της VW. Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης πέρασε στην επίθεση και λανσάρει νέα μοντέλα υψηλών προδιαγραφών.
H VW μίλησε…

του Σπύρου Ρέκκα

Με χαρά διαβάζω τις νέες ειδήσεις από το στρατόπεδο της VW. Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης πέρασε στην επίθεση και λανσάρει νέα μοντέλα υψηλών προδιαγραφών, τα οποία δίνουν το έναυσμα για να αναπτυχθεί περαιτέρω η αυτοκίνηση.

Η πρώτη σημαντική είδηση αφορά την κυκλοφορία της νέας γενιάς του VW Tiguan. Το μικρομεσαίο γερμανικό SUV, υπόσχεται ασφαλή και άνετη μετακίνηση στο αστικό περιβάλλον και πλείστες ικανότητες στο οff road. Ανήκει στη κατηγορία των έξυπνων αυτοκινήτων, που ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες μετακίνησης με μειωμένο κόστος χρήσης.

Ξεχωρίζω, την χρήση της νέας πλατφόρμας MQB, τη μείωση του βάρους κατά 50 κιλά και την αύξηση της χωρητικότητας του πορτ παγκαζ στα 615 λίτρα. Αναβαθμισμένοι κινητήρες βενζίνης και ντίζελ ισχύος από 115- 240 ίππους. Ελπίζω οι τιμές πώλησης να διατηρηθούν στα ίδια επίπεδα. Οι παραγγελίες ξεκινούν τον Μάιο.

Η δεύτερη είδηση έχει σχέση με το Scirocco R, μια έκδοση ειδικών προδιαγραφών. Να σταθώ στον βενζινοκινητήρα 2.000 κ.εκ. TSI 280 ίππων, που προσδίδει επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 5,5” και τελική ταχύτητα 250χλμ./ώρα. Νίκη της τεχνολογίας είναι η χαμηλή κατανάλωση μόνο 7,9 λίτρα/100χλμ. και επομένως οι περιορισμένες εκπομπές CO2 185γραμ./χλμ.

Η σπορ ρύθμιση στο σασί, οι ειδικές αναρτήσεις, το ηλεκτρονικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης XDS και οι αεριζόμενοι δίσκοι των φρένων συμβάλουν στην ασφαλή κίνηση του μικρού πύραυλου. Από 33.590 ευρώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v