Ένα καλό παράδειγμα

Η προσπάθεια που κάνει η Volvo για να ξεπεράσει τις δυσκολίες που υπάρχουν στη διεθνή αγορά του αυτοκινήτου είναι ένα καλό παράδειγμα για κάθε εταιρεία που θέλει να επιβιώσει και να αυξήσει το μερίδιο της στην αγορά.
Ένα καλό παράδειγμα
του Σπύρου Ρέκκα

Η προσπάθεια που κάνει η Volvo για να ξεπεράσει τις δυσκολίες που υπάρχουν στη διεθνή αγορά του αυτοκινήτου και να ανταγωνιστεί τις κραταιές γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, είναι ένα καλό παράδειγμα για κάθε εταιρεία που θέλει να επιβιώσει και να αυξήσει το μερίδιο της στην αγορά.

Θα μπορούσε, όμως, να είναι ένα καλό παράδειγμα και για εμάς, που έχουμε δεχθεί τόσα χτυπήματα από την οικονομική κρίση.

Η μοναδική πλέον σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία, μετά την αναστολή των εργασιών της Saab, τα προηγούμενα χρόνια αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες, αλλά δεν το έβαλε κάτω. Αναζήτησε τα αυθεντικά στοιχεία του DNA της και κατέστρωσε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα ανάπτυξης της μάρκας. Αξιοποίησε όλες τις δυνάμεις της, για να δημιουργήσει τη νέα γκάμα προϊόντων της. Ξεκίνησε τη νέα προσπάθεια της με το δημοφιλές S60, συνέχισε με το πρότυπο ασφαλείας V40 και τώρα λανσάρει το ολοκαίνουργιο μοντέλο Volvo XC90. Ένα μεγάλων διαστάσεων SUV, που ουσιαστικά είναι ένα κινητό ηλεκτρονικό εργαστήριο. Δημιουργήθηκε από τους Σουηδούς μηχανικούς και καθορίζει νέα στάνταρ στους περισσοτέρους τομείς.

Ξεχωρίζω τα νέα συστήματα ασφάλειας και την υβριδική τεχνολογία, γιατί είναι δυο τομείς που απαιτούν μελέτη και αφοσίωση. Είδα για πρώτη φορά το νέο Volvo XC90 στην Έκθεση Αυτοκινήτου στο Παρίσι, ενώ πρόσφατα στη Σουηδία ενημερώθηκα για την αποτελεσματικότητα των καινούργιων συστημάτων ασφαλείας. Οι πρώτες κριτικές είναι θετικές και όπως φαίνεται οι Σουηδοί έφτιαξαν ένα αυτοκίνητο που θα σταθεί δίπλα στα αντίστοιχα δημοφιλή γερμανικά μοντέλα.

Πιστεύω ότι και εμείς μπορούμε να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί και δημιουργικοί, αν πιστέψουμε στις δυνάμεις μας και επικεντρωθούμε στο στόχο μας.

Καλή Χρονιά!
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v