Χτύπημα στη νοθεία

Επειδή πιστεύω ότι και το καλύτερο αυτοκίνητο του κόσμου να έχεις αν δεν το τροφοδοτήσεις με καύσιμα καλής ποιότητας δεν θα κινηθεί με ασφάλεια, άδραξα την ευκαιρία να μάθω τις τελευταίες εξελίξεις από ένα ανώτατο στέλεχος του χώρου.
Χτύπημα στη νοθεία
του Σπύρου Ρέκκα

Επειδή πιστεύω ότι και το καλύτερο αυτοκίνητο του κόσμου να έχεις αν δεν το τροφοδοτήσεις με καύσιμα καλής ποιότητας δεν θα κινηθεί με ασφάλεια, άδραξα την ευκαιρία να μάθω τις τελευταίες εξελίξεις από ένα ανώτατο στέλεχος του χώρου των καυσίμων στην Ελλάδα.

Κατά την διάρκεια της ημερίδας Ford BP Ultimate Diesel ρωτησα τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΚΟ και των Ελληνικών Καυσίμων κ. Γιάννη Ψυχογυιό, για τις ενέργειες που κάνει σχετικά με την πάταξη της νοθείας των υγρών καυσίμων και των φαινομένων παράδοσης ελλιποβαρούς ποσότητας καυσίμων. Οι περισσότεροι οδηγοί τουλάχιστον μια φορά έχουν πέσει θύματα του κυκλώματος.

Ο κ. Γ. Ψυχογυιός δεν αρνήθηκε την ύπαρξη του προβλήματος και μου απαρίθμησε όλες τις συντονισμένες ενέργειες που βρίσκονται στο πρώτο πλάνο της εταιρείας που διοικεί εδώ και τέσσερα χρόνια.

Μου έκανε εντύπωση η ειλικρίνειά του και η έμφαση που έδωσε στην αποστολή που έχουν οι ομάδες αιφνιδιαστικών ελέγχων στα πρατήρια καυσίμων. Η ελληνική εταιρεία διαθέτει δυο βαν εξοπλισμένα με ειδικά μηχανήματα και διατάξεις τελευταίας τεχνολογίας υψηλού κόστους. Αυτά τα αυτοκίνητα επισκέπτονται τα πρατήρια σε όλη την Ελλάδα και οι τεχνικοί μέσα σε λίγα λεπτά αναλύουν και μετράνε το βάρος των υγρών καυσίμων που προέρχονται από τις δεξαμενές των πρατήριων.

Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στα πρατήρια γίνονται χωρίς ειδοποίηση και όσοι πρατηριούχοι ακολουθούν λανθασμένες μεθόδους πώλησης των υγρών καυσίμων αντιμετωπίζουν τις συνέπειες.

Ο κ. Γ. Ψυχογυιός, επειδή έχει μεγάλη εμπειρία και προφανώς γνωρίζει την δύναμη των παράνομων κυκλωμάτων που λειτουργούν στην εμπορία καυσίμων, μου τόνισε ότι το πρόγραμμα των επισκέψεων στα πρατήρια το γνωρίζουν μόνο αυτός και ένα ακόμη στέλεχος της εταιρείας.

Ελπίζω το 2015 να περιορισθεί η νοθεία στα υγρά καύσιμα και να μειωθεί η απόσταση που μας χωρίζει από τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη σε αυτόν τον τομέα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v