Μουσική μαγεία

Απαραίτητο στοιχείο μιας οδηγικής εμπειρίας είναι η μουσική. Μου αρέσει ο ήχος του κινητήρα αλλά και η μουσική υπόκρουση όταν κυλάνε οι τροχοί είναι μια πρόκληση.
Μουσική μαγεία
του Σπύρου Ρέκκα
 
Απαραίτητο στοιχείο μιας οδηγικής εμπειρίας είναι η μουσική. Μου αρέσει ο ήχος του κινητήρα αλλά και η μουσική υπόκρουση όταν κυλάνε οι τροχοί είναι μια πρόκληση. Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων δίνουν μεγάλη σημασία στην επιλογή των συστημάτων παραγωγής ήχου και κάνουν μελέτες για τη καλύτερη ηχητική απόλαυση. Μου έκανε εντύπωση η ηχητική εγκατάσταση που διαθέτει η νέα γενιά του Volvo XC90.

Σχεδιασμένο να φιλοξενεί έως επτά επιβάτες, διαθέτει ένα από τα κορυφαία ηχοσυστήματα στον κόσμο του αυτοκινήτου. Αποτέλεσμα της συνεργασίας των ειδικών της Volvo με τους μηχανικούς της διάσημης βρετανικής εταιρείας εξέλιξης και κατασκευής υψηλής πιστότητας ηχοσυστημάτων Bowers & Wilkins.

Το ηχοσύστημα του Νέου XC90 διαθέτει ενισχυτή κλάσης D 1.400 W και 19 ηχεία Bowers & Wilkins. Οι ηχητικές καινοτομίες περιλαμβάνουν μια από τις πρώτες εφαρμογές σαμπγούφερ (ηχείου αποκλειστικά για πολύ χαμηλές συχνότητες, επονομαζόμενες και «μπάσα») με οπή εκτόνωσης αέρα, που είναι ενσωματωμένο στο αμάξωμα του αυτοκινήτου, αντί για ένα ανεξάρτητο κουτί βιδωμένο στο αμάξωμα. Η διάταξη αυτή ουσιαστικά μετατρέπει ολόκληρο το εσωτερικό του αυτοκινήτου σε ένα τεράστιο σαμπγούφερ.

Για τη διαχείριση συγχρονισμού του ήχου και τον συντονισμό των ηχείων χρησιμοποιείται η τελευταία λέξη της τεχνολογίας στο λογισμικό επεξεργασίας ήχου. Έτσι, αναπαράγεται μέσα στο αυτοκίνητο αυτούσια όλη η συναισθηματική εμπειρία μιας ζωντανής συναυλίας παγκόσμιας κλάσης.

Μόλις το δοκιμάσω, θα γράψω την άποψη μου για το σουηδικό επίτευγμα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v