ΣΧΕΣΕΙΣΑΣΤΡΑ

Η ερωτεύσιμη ατέλεια του κάθε ζωδίου

Ένα ρητό λέει ότι οι μικρές ατέλειες που μας κάνουν μοναδικούς είναι και οι λόγοι για τους οποίους μας ερωτεύονται.

Η ερωτεύσιμη ατέλεια του κάθε ζωδίου

Κριός

Είσαι αγύριστο κεφάλι; Είσαι. Είσαι αθώος και λιγάκι αφελής; Είσαι. Αν πάρεις αυτά τα δύο χαρακτηριστικά μαζί έχεις έναν αυθόρμητο άνθρωπο με τη καρδιά και την αθωότητα μικρού παιδιού. Είναι μέρος της γοητείας σου η ασταμάτητη περιέργεια, η οποία σε καθιστά σκεπτόμενο άνθρωπο, ο οποίος μαθαίνει γρήγορα. Αυτός είναι και ο λόγος που σε λατρεύει ο σύντροφος σου: σου εξάπτουν την περιέργεια διαρκώς νέα πράγματα, η μελέτη του για εσένα είναι πρόκληση, αλλά ταυτόχρονα τα προσεγγίζεις με τον ενθουσιασμό και την ξεροκεφαλιά μικρού παιδιού.

Ταύρος

Είσαι απρόβλεπτος και λιγάκι αναποφάσιστος. Και ενώ σε διαφορετική περίπτωση αυτό θα ήταν εκνευριστικό, στη δική σου, η ατέλεια αυτή γίνεται προσόν. Στην αρχή φαίνεσαι -και δηλώνεις- άνθρωπος που αγαπά τη μοναξιά, και μετά από λίγο μετατρέπεσαι στον κοινωνικό τύπο που συμπαθούν όλοι στην παρέα. Αυτές οι αντιθέσεις σου είναι αξιαγάπητες και ενώ είσαι τέλειος σε όλα σου, εμφανίζεται ξαφνικά μία τέτοια ασήμαντη ατέλεια και γίνεσαι ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας.

Δίδυμοι

Ο Δίδυμος πάντα στη ζωή του ακροβατεί μεταξύ των τόσο διαφορετικών και κόντρα χαρακτηριστικών της προσωπικότητάς του. Ωστόσο, αν υπάρχει κάτι το οποίο χαρακτηρίζει τον Δίδυμο σε κάθε πτυχή του, είναι η υπερβολική δοτικότητά του στο να βοηθήσει τους ανθρώπους του και με αυτόν τον τρόπο να δείξει την αγάπη του. Του Δίδυμοι οι προθέσεις, τις περισσότερες φορές είναι καλές, ακόμη κι όταν αναγκάζεται να προσβάλλει κόσμο. Μπορεί να γίνει ένα, άλλο, αγενές άτομο, για χάρη των ανθρώπων που αγαπάει.

Καρκίνος

Ναι, είσαι ένας γλυκός εραστής. Ωστόσο αυτοί που είναι πολύ κοντά σου ξέρουν ότι «τσιμπάς» εύκολα όταν πρόκειται για εσένα ή τους φίλους σου και αυτό μπορεί να σε οδηγήσει σε αμυντικά αλλά εντυπωσιακά αστειάκια ή μπορεί κιόλας να φερθείς με μικροπρέπεια αν κάτι σε εκνευρίσει πολύ.  Δεν μπαίνεις σε αντιπαράθεση εύκολα, οπότε θα κρατήσεις μέσα σου τα παράπονά σου και θα τα εκφράσεις σε ανύποπτη στιγμή με παθητική επιθετικότητα. Ενώ λοιπόν όλο αυτό σου ακούγεται λιγάκι ενοχλητικό, πίστεψέ μας είναι το χαρακτηριστικό για το οποίο οι άνθρωποι που σε περιβάλλουν μένουν μαζί σου. Αν χρειαστεί να τους υποστηρίξεις, θα το κάνεις αφού έχεις έρθει στο αμήν, αλλά με έναν περίεργα προσβλητικό και αστείο τρόπο. Τους κάνεις να γελάνε και ταυτόχρονα τους υπερασπίζεσαι.

Λέων

Διψάς για ζωή ρε Λέοντα και το γνωρίζεις αυτό. Θα διεκδικήσεις τις επιθυμίες σου με όλο σου το είναι. Βέβαια, αυτό μπορεί και να σημαίνει ότι δεν είσαι σταθερός, για παράδειγμα μπορεί να σε πηδάς από δουλειά σε δουλειά, από το ένα πάθος στο άλλο, από το γυμναστήριο στο κρόσφιτ. Αυτό μπορεί επιφανειακά να φαίνεται σαν αναποφασιστικότητα, αλλά στην πραγματικότητα, για κάποιον που σε γνωρίζει καλά, ξέρει ότι αποσκοπείς στο να εντοπίσεις αυτό που θα σε παθιάσει.

Παρθένος

Παρθένε δεν είσαι και πολύ γνωστός για την ευαισθησία σου, μα κάπως βαθιά μέσα σου είσαι ευαίσθητος, και αρκετά μάλιστα. Ακόμη κι αν προσπαθείς να δείξεις στον κόσμο κάτι άλλο, στην πραγματικότητα ενδιαφέρεσαι για το «τι θα πει το χωριό». Όσον αφορά τις ανάγκες των ανθρώπων, πάντα προσπαθείς να έχεις καλές σχέσεις με εκείνους  που αγαπάς. Αυτό μπορεί να σε κάνει λίγο παρανοϊκό και βρώμικο παίκτη, αλλά τά τα χαρακτηριστικά συνδυαστικά σε καθιστούν άνθρωπο προστατευτικό με τις σχέσεις σου, τις οποίες θέλεις να τιμάς.

Ζυγός

Απ’ έξω φαίνεσαι ένα πρόσχαρο, καλοπροαίρετο και καλόβολο αγγελούδι, οπότε είναι λίγο σοκαριστικό για κάποιον να ανακαλύψει ότι έχεις και μία άλλη, σκληρή πλευρά, ειδικά όταν πρόκειται να υποστηρίξεις τους ανθρώπους που αγαπάς. Είναι ένα ευχάριστο διάλειμμα από την κλασική σου ελκυστικότητα, χωρίς αυτή να παύει να υφίσταται. Είναι η φλόγα που καίει μέσα σου και εκφράζεται την κατάλληλη στιγμή.

Σκορπιός

Είσαι το πιο άγριο ζώδιο και δεν είσαι ο τύπος ανθρώπου, ο αλέγρος, που κάθε ον θέλει να βρεθείς στο πέρασμα του. Ωστόσο, η αληθινή μαγεία πού κρύβεται μέσα σου είναι ότι οποιοδήποτε αρνητικό σχόλιο θα το κάνεις με το γάντι –μάλιστα ο συνομιλητής σου ίσως να μην το καταλάβει αν δε σε παρακολουθεί προσεκτικά. Για τους ανθρώπους που βρίσκονται αρκετά κοντά σου, αυτό έρχεται κόντρα με το πόσο σοβαρά παίρνεις τη ζωή και πως έχεις τη δυνατότητα και εσύ, κάποιες φορές, να μετατραπείς σε υπερπροστατευτική αρκούδα.

Τοξότης

Είσαι γνωστός για το μαύρο σου χιούμορ. Μαύρο, ξερό, άκομψο, πες το όπως θέλεις, κάποιες φορές ξεπερνάς λιγάκι τα όρια. Για την ακρίβεια, αν ανατρέξεις στις αναμνήσεις σου, θα καταλάβεις ότι αρκετές φορές έχεις βρεθεί σε δύσκολη θέση, επειδή δεν είχες διαπιστώσει πόσο ακραίο ήταν το αστείο σου ή επειδή υπήρξες υπερβολικά ειλικρινής. Στο τέλος της ημέρας όμως, αυτή η «ριζοσπαστική» σου ειλικρίνεια είναι και ο λόγος που θα κάνει τον σύντροφό σου να γελάσει μέχρι δακρύων. Και αυτό είναι που έχει σημασία σε μία σχέση.

Αιγόκερως

Τα παραπαίρνεις όλα στα σοβαρά. Εντάξει, δεν εννοούμε ότι θα πάρεις στα σοβαρά μία βραδιά με αλκοόλ, αλλά ό,τι καταπιάνεσαι το αναγάγεις σε ολυμπιακό άθλημα. Στο τέλος, αυτό που καταφέρνεις είναι να τα κάνεις όλα αρκετά πιο πολύπλοκα από όσο χρειάζεται. Αν και αυτό μπορεί να προκαλέσει λίγο στρες στους κοντινούς σου ανθρώπους, σε ένα κόσμο που δεν δίνει δεκάρα, είσαι μία μικρή αγχωτική όαση.

Υδροχόος

Υδροχόε ζεις στη δική σου φούσκα. Γι’ αυτό ακριβώς είναι εκπληκτικό για τους άλλους να αντιλαμβάνονται ότι ένας Υδροχόος μπορεί να έχει άποψη –σχετικά ακραία, έστω- για το είναι σωστό και όχι και πως προσπαθούν σχεδόν συνέχεια να δημιουργούν κουτάκια στο κεφάλι τους με ό,τι θεωρεί αυτός σωστό. Είναι απλό: είσαι ένα εκκεντρικό ζώδιο και είναι θετικά σοκαριστικό για τους ανθρώπους που σε περιβάλλουν να βλέπουν ότι έχεις άποψη επί παντός επιστητού.

Ιχθείς

Πολλά μπορούμε να σου προσάψουμε Ιχθύ: είσαι δημιουργικός, απρόσιτος, ευαίσθητος. Ωστόσο δεν φέρνεις συχνά το δράμα στο επίκεντρο, και αυτό είναι ενδιαφέρον γιατί το δράμα είναι το αποτέλεσμα των τριών αυτών χαρακτηριστικών –παρ΄ όλα αυτά, μη χαίρεσαι, δεν μπορείς να το αποφύγεις. Μπορεί έστω κι αυτό το λίγο δράμα να μη φαίνεται και πολύ θελκτικό, αλλά όταν κάποιος φτάνει μέχρι την άκρη του κόσμου για χάρη σου και παράλληλα φαίνεται συντετριμμένος όποτε έχετε μία διαφωνία, σου δίνει την εντύπωση πως το ενδιαφέρον του είναι ειλικρινές. Κι εσύ είσαι αυτός ο κάποιος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Είναι στη φύση του ανθρώπου να σκέφτεται λογικά και να ενεργεί παράλογα."

Ανατόλ Φρανς

  • 1906 - Το S-O-S υιοθετείται ως επίσημο σήμα ύπαρξης κινδύνου.

    1943 - Ο Λίβανος κερδίζει την ανεξαρτησία του από τη Γαλλία.

© 2002-2019 MEDIA2DAY