ΣΧΕΣΕΙΣΑΣΤΡΑ

Τα 6 ζώδια που ρίχνουν την ευθύνη πάντα στους άλλους

Είναι πολύ εύκολο να κατηγορείς τους άλλους, και όχι τον εαυτό σου. Κάποια ζώδια το κάνουν λίγο περισσότερο από τα υπόλοιπα. Ποια είναι αυτά;

Τα 6 ζώδια που ρίχνουν την ευθύνη πάντα στους άλλους

Υδροχόος
Στο μυαλό του Υδροχόου δεν έχει περάσει ποτέ η πιθανότητα πως μπορεί με κάτι που είπε ή έκανε να πλήγωσε κάποιον φίλο ή γνωστό του. Έτσι, όταν ξαφνικά μία σχέση του δοκιμάζεται, θεωρεί ότι η ευθύνη βαραίνει και μόνο τον άλλο εμπλεκόμενο.

Ο Υδροχόος έχει την τάση να εντοπίζει τα σφάλματα στους άλλους ανθρώπους, εκτός από τον εαυτό του. Όταν λοιπόν κάποιος τον κατηγορήσει για μία συμπεριφορά του, τον βάζει στον τοίχο και του θέτει προβληματισμούς ώστε να επανεξετάσει το ενδεχόμενο φταιξίματος. Τέλος, κατηγορεί πάντα τους άλλους για ό,τι στραβό έχει πάει στη ζωή του, χωρίς να καταφέρνει ποτέ να κάνει την αυτοκριτική του.

Δίδυμοι
Άλλο ένα ζώδιο που καταφεύγει στο ρίξιμο των ευθυνών στους άλλους είναι ο Δίδυμος. Είναι ο ο ορισμός τoυ αντιπερισπασμού. Έχει το ταλέντο να αναλαμβάνει την «ευθύνη» των προσωπικών του επιτυχιών, αλλά όταν έρχεται η ώρα της αντιπαράθεσης, καταφέρνει με επιτυχημένο τρόπο να ρίξει το φταίξιμο στους άλλους.

Όταν έρθει η ώρα κάποιος να τον κολλήσει στον τοίχο, τον κατηγορεί για ανακρίβειες και ψέματα, με αριστοτεχνικό ίσως τρόπο. Αν είσαι Δίδυμος, πιθανότατα δεν θα μπορέσεις να καταλάβεις αυτά που μόλις διάβασες.

Παρθένος
Θα γνωρίζετε ότι ο Παρθένος είναι τελειομανής. Αυτό που ίσως να μην γνωρίζετε είναι ότι πιστεύει πως είναι τέλειος. Όταν παρουσιάζεται ένα εμπόδιο στη ζωή του ή παρεκκλίνει ένα πλάνο του, κάθε άλλο παρά κατηγορεί τον εαυτό του.

Είναι βαθιά ριζωμένη η τελειομανία στον Παρθένο· δεν έχει την ικανότητα να αναγνωρίσει λάθη στον εαυτό του και του φαίνεται απίθανο να έχει κάνει ο ίδιος κάπου λάθος. Ό,τι και να συμβαίνει, το σίγουρο είναι ότι κάποιος άλλος φταίει.

Αιγόκερως
Για να πεις στον Αιγόκερω ότι πλήγωσε κάποιον πρέπει να βρεις έναν σούπερ διπλωματικό τρόπο, αλλιώς θα το αρνηθεί. Κι όχι μόνο, θα εφεύρει ένα τρόπο να ρίξει το φταίξιμο αλλού. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του Αιγόκερου να είναι ψυχρός άνθρωπος, τον καθιστά περίφημο παίκτη στο παιχνίδι της ανάθεσης ευθυνών.

Δεν τον ενδιαφέρουν καθόλου οι συνέπειες. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να νικήσει. Και νίκη για τον ίδιο σημαίνει να κερδίσει σε αυτήν τη διαφωνία που δημιούργησε – ακόμη κι αν είναι ξεκάθαρο ότι φταίει. 

Καρκίνος
Όταν έρχεται η ώρα να κατηγορήσει τους άλλους, ξεχνάει τον εαυτό του και δεν παραδέχεται ποτέ τα λάθη του. Πάντα έχει κάτι να αποδείξει, κυρίως ότι είναι αλάνθαστος και καλόκαρδος άνθρωπος. Στην πραγματικότητα όμως είναι ένα φοβισμένο παιδί που νιώθει πάντα αδικημένο.

Δεν θέλει να δει κανένα χαρακτηριστικό του το οποίο μπορεί να θεωρείται αρνητικό. Έτσι, όταν έχει προκαλέσει ο ίδιος δυσαρέσκεια, φεύγει μακριά, κουνώντας το δάχτυλο σε άλλους.

Ζυγός
Ακόμη ένα ζώδιο του οποίου η γνώμη που έχει σχηματίσει για τον εαυτό του είναι ότι δεν κάνει ποτέ λάθη. Κρυφά, υποτιμά και περιφρονεί τον κόσμο που τον περιτριγυρίζει. Αν δεν είναι ο ίδιος καλά, αλλά οι υπόλοιποι είναι, του φαίνεται πολύ εύκολο να τους κατηγορήσει για τις δυστυχίες του.

Αντιλαμβάνεται ότι έχει το αλάθητο, ότι δεν μπορεί να τον κατηγορήσει κανείς. Κι αν το κάνουν, καταφέρνει κάπως και το γυρνάει στο δράμα χωρίς να αναλαμβάνει ποτέ τις ευθύνες του. Τέτοιος είναι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Το καλό πρέπει να το παίρνουμε όπου το βρίσκουμε."

Κωστής Παλαμάς, 1859-1943, Ποιητής

  • 1740 – Η Μαρία Θηρεσία αναλαμβάνει τον θρόνο της Αυστρίας.
    1827 - Ελληνική Επανάσταση του 1821: Ναυμαχία του Ναυαρίνου.
    1922 - Έναρξη διαπραγματεύσεων για την Συνθήκη της Λωζάνης.

© 2002-2019 MEDIA2DAY