ΣΧΕΣΕΙΣΑΣΤΡΑ

Πώς θα καταλάβεις αν λέει ψέματα, βάσει ζωδίου

Δεν τα πας καλά με τη γλώσσα του σώματος; Η αστρολογία ίσως να μπορεί να σε βοηθήσει.

Πώς θα καταλάβεις αν λέει ψέματα, βάσει ζωδίου

Κριός
Ο Κριός όταν λέει ψέματα το παίζει όσο πιο άνετος μπορεί. Αυτό όμως που τον ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα ζώδια είναι ο τρόπος που αντιδρά όταν τον υποπτεύονται. Παραδέχεται το λάθος του, όχι το ψέμα του. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι λέει ψέματα και μετά ισχυρίζεται ότι κατάλαβε λάθος. Σατανικό.

Ταύρος
Το ψέμα για τον Ταύρο είναι κάποια μορφή τέχνης. Πρώτα σκέφτεται λεπτομερέστατα το σενάριο που θα σου παρουσιάσει. Έπειτα το επαναλαμβάνει στο μυαλό του, μέχρι να το αποστηθίσει και ίσως μέχρι να πιστέψει ότι πράγματι το έζησε. Δύσκολα θα τον πιάσεις.

Δίδυμοι
Νομίζει ότι είναι καλός ψεύτης, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι. Το παρακάνει με τις σχετικές με την ιστορία λεπτομέρειες όταν θέλει να πει ένα ψέμα, με αποτέλεσμα να τον αντιλαμβάνεσαι εύκολα. Αν τον πιάσεις να λέει ψέματα, θα προσπαθήσει να ανασκευάσει με την δικαιολογία ότι έκανε λάθος. Ανεπιτυχώς.

Καρκίνος
Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του Καρκίνου είναι η υπερβολική του ειλικρίνεια. Αν κάποιος τον ξέρει καλά, δεν υπάρχει περίπτωση ο Καρκίνος να καταφέρει να κρυφτεί. Ωστόσο, αν δεν τον έχεις ξαναδεί να λέει ψέματα, τούτο θα σου πούμε και τίποτα άλλο: θα αποφύγει όσο το δυνατόν περισσότερο να σε κοιτάξει στα μάτια. Ίσως προσπαθήσει να αλλάξει και θέμα.

Λέων
Η αυτοπεποίθηση του Λέοντα σε συνδυασμό με την πολυλογία του, θα σε παραπλανήσουν εντελώς. Δεν υπάρχει περίπτωση να καταλάβεις ότι ο Λέων σου λέει ψέματα, τουλάχιστον εκείνη τη στιγμή. Μετά από καμιά ώρα θα το διαπιστώσεις επειδή θα σε έχει κάνει να αμφιβάλεις (ή και ξεχάσεις) αυτά που ξέρεις.

Παρθένος
Ο Παρθένος αντιμετωπίζει το ψέμα σχεδόν όπως ο Δίδυμος, αλλά είναι πολύ χειρότερος ψεύτης. Δεν θα βάλει απλώς πολλή σάλτσα στο αφήγημά του, θα προσθέσει λεπτομέρειες άσχετες για τις οποίες κανείς δεν ενδιαφέρεται.

Ζυγός
Θα μπορούσε το ζώδιο που σχετίζεται με τη δικαιοσύνη να λέει ψέματα; Η απάντηση είναι όχι, δεν μπορεί να πει ψέματα, του είναι σχεδόν αδύνατο. Ο μόνος τρόπος ένας Ζυγός να σου πει ψέματα, είναι μέσω μίας καταφατικής ή αρνητικής απάντησης. Μετά θα σε αποφεύγει για δύο μέρες.

 Σκορπιός
Να ξεκαθαρίσουμε για αρχή ότι ο Σκορπιός σιχαίνεται και το ψέμα και τους ψεύτες. Αν «χρειαστεί» όμως να πει ψέματα, θα το κάνει πολύ πειστικά. Μόνο αν αρχίσεις τις ερωτήσεις θα χάσει τα λόγια του. Αν το ύφος σου είναι αρκετά ανακριτικό, τότε θα πάρει αμυντική στάση προσπαθώντας να το γυρίσει σε εσένα.

Τοξότης
Ίσως από τους καλύτερος ψεύτες του ζωδιακού. Είναι ζώδιο με φαντασία, είναι γεννημένο για να ψεύδεται. Και ξέρεις γιατί; Γιατί δεν θα προσπαθήσει να διαπιστώσει αν όντως πειστεί. Αν του πεις ότι δεν τον πιστεύεις, θα σηκώσει τους ώμους και θα σου πει ότι αυτό είναι δικό σου πρόβλημα.

Αιγόκερως
Άλλος ένας πολύ καλός ψεύτης ο Αιγόκερως. Σε αντίθεση με τον Τοξότη, έχει μία άλλη αποτελεσματική τεχνική. Είναι ανέκφραστος και λέει ψέματα με τον ίδιο ακριβώς χαλαρό τρόπο που θα σου έλεγε αλήθεια. Έπειτα, φροντίζει τα μισά από αυτά που θα σου πει να είναι αλήθεια. Αδύνατο να τον καταλάβεις.

Υδροχόος
Όσο περίεργος είναι ο Υδροχόος, άλλο τόσο περίεργος είναι και ο τρόπος που λέει ψέματα. Για αρχή, θα σου πετάξει το ψεματάκι του χαλαρά στο ενδιάμεσο μιας συζήτησης. Αν τον ρωτήσεις κάτι σχετικά με το ψέμα του, θα προσπαθήσει να απαντήσει αδιάφορα και αμέσως θα σε ρωτήσει κάτι άσχετο. Σκοπός του είναι να το κάνει να φανεί ασήμαντο ώστε να μην το συζητήσετε και πολύ.

Ιχθείς
Αν δεν πετύχεις τον Ιχθύ στις καλές του, είναι πολύ εύκολο να τον πιάσεις να λέει ψέματα. Θα προσπαθήσει να παρουσιάσει τον εαυτό του σαν θύμα –άλλωστε θύμα δεν είναι πάντα ο Ιχθύς;- ώστε εσύ να υποθέσεις ότι αποκλείεται ο καημένος να λέει ψέματα. Αν τον πιάσεις θα σου πει πάλι ότι είναι το θύμα γιατί αναγκάστηκε να σου πει ψέματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Ένα λάθος που επαναλαμβάνεται περισσότερο από μία φορά είναι μια απόφαση."

Πάουλο Κοέλο

  • 1768 - Εκδίδεται για πρώτη φορά η εγκυκλοπαίδεια Britannica

    1903 - Η Κυβέρνηση Γεωργίου Θεοτόκη, αναλαμβάνει, στις 6 Δεκεμβρίου 1903 την εξουσία από την απερχόμενη Κυβέρνηση Δημητρίου Ράλλη

© 2002-2019 MEDIA2DAY