ΣΧΕΣΕΙΣΑΣΤΡΑ

Πώς ξεπερνούν τα ζώδια τη μελαγχολία των διακοπών

Post depression blues στα εγγλέζικα, συμβαίνει κάθε φορά που τακτοποιείς τη βαλίτσα του γυρισμού.

Πώς ξεπερνούν τα ζώδια τη μελαγχολία των διακοπών

Κριός
Ο Κριός έκανε τα πάντα στις διακοπές του, εκτός από το να ξεκουραστεί. Ήρθε η ώρα να τον δει και λίγο το σπίτι του. Την εβδομάδα μετά τις διακοπές, θα κάθεται κάθε μέρα σπίτι του με σειρές και παγωτό. Ίσως μέσα στην εβδομάδα να μαζέψει λίγες δυνάμεις για να πάει στην Πλάκα ώστε να ξεγελάσει τον εαυτό του ότι ακόμη περιβάλλεται από τουρίστες.

Ταύρος
Ο Ταύρος φέτος γύρισε πάλι με παράπονα από τις διακοπές. Θέλει μια φορά να σχεδιάσει τις διακοπές του και να γίνουν ακριβώς όπως τις έχει στο μυαλό του. Με το που γυρίσει, θα ανοίξει το laptop και θα αρχίσει να ψάχνει για εξορμήσεις στα Τρίκαλα Κορινθίας. Ίσως και όχι στα Τρίκαλα, κάπου με λιγότερο κόσμο.

Δίδυμοι
Θα πίνει όλη την εβδομάδα, μέχρι να ξεχάσει ότι πήγε διακοπές και αναγκάστηκε να γυρίσει. Θα κάνει φιλοσοφικές αναζητήσεις του τύπου «Γιατί να πας διακοπές, αφού θα πρέπει να γυρίσεις;». Τέλος θα αρχίσει να σκέφτεται το ενδεχόμενο απο-ουρμπανισμού.

Καρκίνος
Αν γύρισε από τις διακοπές με το αίσθημα, θα το τρέχει κάθε μέρα στα θερινά σινεμά, γιατί στο νησί δεν είχε. Αν γνώρισε στις διακοπές το αίσθημα, έχει πέσει θύμα freckling και ασχολείται με αυτό. Αν δεν γνώρισε αίσθημα, οι διακοπές δεν έχουν τελειώσει, συνεχίζει ακάθεκτος στην Αθήνα.

Λέων
Ο Λέων θα επιστρέψει στην Αθήνα πιο ενοχλητικός από ποτέ. Έχει κάνει διακοπές και έχει πολλές ιστορίες να διηγηθεί. Θα περάσει από όλα του τα στέκια, λιβανίζοντας ένα καφέ ή μια μπύρα μέχρι να πάρει θερμοκρασία περιβάλλοντος, ζαλίζοντας τους γνωστούς του θαμώνες, με ιστορίες για αγνώστους. Θα προσθέσει και λίγη σάλτσα για να τις κάνει πιο ενδιαφέρουσες.

Παρθένος
Θα γυρίσει μία μέρα νωρίτερα από τότε που τελειώνει η άδειά του για να τα έχει όλα παστρικά και τακτοποιημένα. Την υπόλοιπη εβδομάδα θα αρχειοθετεί το σκληρό του PC του για να αρχίσει να μπαίνει σε mood «Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του».

Ζυγός
Γυρνώντας στην Αθήνα θα τον πιάσουν κάποια υπαρξιακά. Είναι ο θύτης στο freckling που υπέστη ο Καρκίνος. Θα κλειστεί μία εβδομάδα σπίτι του, παίζοντας League of Legends ή έστω Candy Crash.

Σκορπιός
Γυρίζοντας στην πόλη θα εξετάσει το ενδεχόμενο του να μπει σε σχέση. Αφού κάνει σεξ με όλες τις καβάτζες, θα επιλέξει αυτή που κάνει το καλύτερο σεξ. Πιθανότατα να δεσμευτεί για ένα οκτάμηνο, περίπου μέχρι τον Απρίλιο.

Τοξότης
Δεν θα καταλάβει ποτέ ότι γύρισε από τις διακοπές. Για την επόμενη εβδομάδα θα συναντάει στο κέντρο, τα άτομα που γνώρισε στις διακοπές. Θα συνειδητοποιήσει ότι κάποιοι από αυτούς παραείναι χίππηδες για το κλεινόν άστυ και ότι δεν έχει νόημα να βγαίνεις στα τουριστικά του Ψυρρή. Μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα έχει αρχίσει πάλι να ψάχνει τους φίλους του.

Αιγόκερως
Το πρώτο βράδυ θα αναπολήσει τις ωραίες στιγμές κοιτώντας τις φωτογραφίες που έβγαλε. Αφού συνειδητοποιήσει ότι δεν ανέβασε καμία φωτό, θα ανεβάσει δύο-τρεις με το χασταγκ “tb”. Θα νιώσει μία ανησυχία βλέποντας ότι έκανε λίγο μπυροκοίλι και θα γραφτεί κολυμβητήριο. Δεν θα πάει πάνω από επτά φορές.

Υδροχόος
Θα συνεχίσει το χόμπι που ανακάλυψε στις διακοπές. Είτε αυτό είναι SUP, είτε είναι κατασκευή ξύλινης σβούρας. Θα προσπαθήσει να φτιάξει το πρόγραμμα του, πέφτοντας νωρίς για ύπνο. Δεν θα τα καταφέρει, γιατί ξεκίνησε αυτή την περίεργη σειρά που του πρότειναν.

Ιχθείς
Η μόνη περίοδος του Ιχθύ που έχει χιούμορ. Όχι επειδή είναι ευδιάθετος, αλλά επειδή έχει πεθάνει μέσα του. Για να μην σας αναστατώσει, λέγοντας ότι δεν είναι καλά, θα κάνει όλη την ώρα αστεία και θα είναι η ψυχή της παρέας. Ιδανική εποχή να τον βγάλετε για μπύρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Προσπαθώντας για το αδύνατο, κατορθώνουμε το καλύτερο δυνατό."

August Strindberg, 1849-1912, Σουηδός θεατρικός συγγραφέας

 • 1919 - Υπογράφεται η συνθήκη του Νεϊγύ στην ομώνυμη πόλη της Γαλλίας μεταξύ των Συμμάχων (Αντάντ) και της Βουλγαρίας.
  1920 - Ήττα του Βενιζέλου στις εκλογές
  1926 - Ιδρύεται η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ)
  1935 - Οι Φιλιππίνες αποκτούν την ανεξαρτησία τους απο τις ΗΠΑ
  1960 - Ιδρύεται ο ΟΠΕΚ (οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών).
  1963 - Δημιουργείται το νησί Σουρτσέι στην Ισλανδική θάλασσα λόγω υποθαλάσσιας έκρηξης ηφαιστείου.

© 2002-2019 MEDIA2DAY