ΣΧΕΣΕΙΣSINGLES

7 πράγματα που πρέπει να θυμάσαι όταν δεν απαντάει

Έχεις αγνοήσει και σε έχουν αγνοήσει. Ξέρεις τι όμως; Σημασία δεν έχει μόνο το τι συνέβη, αλλά γιατί συνέβη και εσύ πώς το διαχειρίζεσαι.

7 πράγματα που πρέπει να θυμάσαι όταν δεν απαντάει

Είσαι σπίτι σου, χαλαρώνεις με το βιβλίο σου ή καθώς βλέπεις την αγαπημένη σου σειρά. Αναρωτιέσαι: τι να κάνεις αυτός/ή που φλερτάρεις. Πιάνεις το κινητό, λες από μέσα σου «Τι ψυχή έχει ένα μήνυμα;» και στέλνεις. Το διάβασε; Παραδόθηκε; Ό,τι και να συμβαίνει η ώρα περνά και νέα του/ης δεν έχεις.

Το θέμα είναι να συνειδητοποιήσεις αρχικά γιατί χαλιέσαι και πώς ξοδεύεις τον χρόνο σου. Ο χρόνος είναι πολύ σημαντικός και δεν είναι καλό για εσένα να τον σπαταλάς άσκοπα.

Αν αυτή τη στιγμή που διαβάζεις αυτό το άρθρο δεν απαντά, θυμήσου αυτά:

Όσο κι αν τα σκέφτεσαι, δε θα αλλάξεις αυτά που συμβαίνει μεταξύ σας. Θα αναρωτιέσαι τι έκανες λάθος ή τι συμβαίνει και δε σου απαντάει· λογικό, συνήθως αυτή είναι η πρώτη αντίδραση. Είναι απασχολημένος στη δουλειά; Κοιμήθηκε; Μιλάει με άλλο πρόσωπο; Σε αγνοεί για να «τσιμπήσεις»; Είπες κάτι παρεξηγήσιμο;

Αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι δεν έχει σημασία τι κάνει εκείνη τη στιγμή. Σημασία έχει αν θα σου απαντήσει τελικά ή αν απλώς σε αγνοεί.

Η αξία σου ως άνθρωπος θα παραμείνει ίδια. Αλίμονο αν αφήναμε τον κάθε τυχάρπαστο να ορίζει τη διάθεσή μας. Πρέπει να θυμάσαι ότι είτε απαντάει είτε όχι, είσαι ο ίδιος άνθρωπος με τα ίδια πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Καλό είναι να μην περιφέρεσαι σαν την άδικη κατάρα περιμένοντας να σου στείλει. Όσο πιο συχνά τσεκάρεις το κινητό σου, τόσο πιο αργά θα κυλάει η ώρα. Πρέπει κάπως να αποσπάσεις την προσοχή σου. Τι έχεις να κάνεις και το αναβάλλεις περιμένοντας να σου στείλει; Να βάλεις πλυντήριο; Να κάνεις μπάνιο; Γιατί τα αφήνεις πίσω; Όσο περισσότερο ακολουθείς τη ρουτίνα σου, τόσο πιο δύσκολα θα αντιληφθείς ότι δεν απαντάει. Κι όταν έρθει εκείνη η ώρα που θα θυμηθεί να στείλει, θα εκπλαγείς επειδή ακριβώς δε θα το περιμένεις.

Δεν τελείωσε κι ο κόσμος. Είναι η πρώτη φορά που αργεί να σου απαντήσει; Γενικά σέβεται εσένα και τον χρόνο σου; Αν ναι, δεν υπάρχει λόγος να στεναχωριέσαι. Δε σημαίνει ότι ξαφνικά δε σε θέλει, ούτε ότι κάτι δεν πάει καλά. Ανάτρεξε σε εκείνες τις στιγμές που εσύ δεν μπορούσες ή δεν προλάβαινες να απαντήσεις σε ένα μήνυμα και προσπάθησες να θυμηθείς τον λόγο. Είναι πολύ πιθανόν για τους ίδιους λόγους να μη σου απαντάει.

Δεν είσαι κουτός/ή επειδή του/ης έστειλες. Δεν έπεσε ξαφνικά ο δείκτης νοημοσύνης σου επειδή έστειλες ένα μήνυμα. Θέλει; Έχει καλός. Δε θέλει; Πάλι έχει καλώς. Ό,τι σημάδια και να σου έχει δείξει, εσύ έστειλες ένα μήνυμα, δεν έκανες πρόταση γάμου.

Έχεις κι άλλες επιλογές. Ακόμα κι αν δε σου απαντήσει ποτέ ή σε θυμηθεί όταν έχει ξεμείνει, εσύ δε θα απογοητευτείς. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι με τους οποίους μπορείς να αναπτύξεις αμοιβαία συναισθήματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Το ταλέντο δεν υπάρχει. Ταλέντο είναι να έχεις τη λαχτάρα να κάνεις κάτι."

Jacques Brel

  • 1943 - Πρώτη εκτέλεση στο Στρατόπεδο συγκέντρωσης Χαϊδαρίου. Νεκρός πέφτει από τα πυρά ο έφεδρος υπολοχαγός του Ελληνικού Στρατού Λεβί από τα Ιωάννινα «επειδή αποπειράθηκε να δραπετεύσει την ημέρα της σύλληψής του»

© 2002-2019 MEDIA2DAY