ΣΧΕΣΕΙΣSINGLES

ΤΙ εννοεί όταν λέει «αν όντως το θέλεις»;

Μία από τις πιο διφορούμενες απαντήσεις που μπορεί να σου δώσει το φλερτ σου, εξηγείται. Πρώτοι εδώ.

ΤΙ εννοεί όταν λέει «αν όντως το θέλεις»;

Υπάρχει διαφορά μεταξύ του «Έλα από εδώ αν θέλεις» με το «Θέλω να έρθεις». Το πρώτο προκαλεί σύγχυση σε όποιον το ακούει και για μερικά λεπτά παθαίνει ένα μίνι εγκεφαλικό ψάχνοντας τι να απαντήσει.

Σύμφωνα με αυθεντίες-σχολιαστές του ίντερνετ η απάντηση «... αν το θέλεις» στην ερώτηση «Να περάσω από εκεί;» είναι ένα από τα πιο προσβλητικά μηνύματα που μπορείς να στείλεις. Πολλοί το εκλαμβάνουν αρνητικά και η αλήθεια είναι ότι γρονθοκοπεί λίγο το εγώ σου, στην πραγματικότητα όμως δεν υπάρχει μόνο μία εξήγηση.

Δεν ξέρει ότι το παρασκέφτεσαι

Πολλοί άνθρωποι –και κυρίως άντρες- αφιερώνουν πολύ λιγότερο χρόνο στην ερμηνεία των λέξεων που ακούν. Αυτοί οι άνθρωποι συνήθως έχουν στο μυαλό τους μία λίστα φράσεων, οι οποίες τους βγάζουν από τη δύσκολη θέση. Όταν κάποιος λέει «αν όντως το θέλεις» το πιθανότερο είναι να το εννοεί πραγματικά. Συνήθως, δεν το λένε για να σε κάνουν να αισθανθείς ασήμαντος/η, το λένε γιατί δε θέλουν να νιώσεις ότι είσαι υποχρεωμένος/η να ακολουθήσεις και να σου δώσουν επιλογές.

Δεν θέλει να γίνει βδέλλα

Το αρχικό στάδιο του έρωτα είναι σαν ένα παιχνίδι πινγκ πονγκ, κανένας από τους δύο δε θέλει να «χάσει». Όταν λέει «αν το θέλεις» ίσως φοβάται ότι του/ης αρέσεις περισσότερο από ό,τι σου αρέσει εσένα, οπότε με αυτόν τον τρόπο προσπαθεί να υποδυθεί ότι δεν τρέχει τίποτα. Ίσως το ίδιο να κάνεις κι εσύ. Ναι, είναι ερωτικό παιχνίδι και κάπως μαζοχιστικό ταυτόχρονα. Ιδού τι εννοούμε.

Μετά από μισή ώρα ανταλλαγής μηνυμάτων:

-Θέλεις να έρθεις από εδώ;

-Θέλεις να έρθω;

Τι εννοείς; Μόλις σου πρότεινα να έρθεις

-Ναι, αλλά θέλεις πραγματικά να έρθω;

-Αν το θέλεις.

Παράνοια.

Νιώθει ότι είναι παγίδα

Αν ο προηγούμενος διάλογος δεν έχει αυτό το παρανοϊκό τέλος και έμεινε στην τρίτη φράση, το δυνητικό σου αμόρε νιώθει ότι πας να το παγιδέψεις με δόλιο τρόπο. Νομίζει ότι προσπαθείς να τον/ην κάνεις με το ζόρι να σου πει «σε γουστάρω, θέλω πολύ να έρθεις». Σε κανέναν δεν αρέσει να νιώθει ότι κάποιος του έβαλε το συναισθηματικό πιστόλι στον κρόταφο και αυτό πρέπει να το θυμάσαι την επόμενη φορά που θα πιέσεις κάποιον. Μη μας πεις ότι «δεν το κάνεις γι’ αυτό», βαθιά μέσα σου, ξέρεις.

Δε θέλει να προχωρήσετε

Αν έχεις να κάνεις με χαμηλών τόνων άνθρωπο, που νιώθει και λίγο αμήχανα ακόμα κι όταν βρίσκεται στο ταμείο του σούπερμαρκετ στην περίπτωση που δε θέλει να προχωρήσει μαζί σου, δε θα σου το πει με άμεσο τρόπο. Αντ’ αυτού, θα συνεχίσει να φέρεται ευγενικά και θα προσπαθήσει να φέρει εσένα στη δύσκολη θέση να πεις «όχι μωρέ, δεν καίγομαι κιόλας» ώστε να μη φανεί μ*****ς. Πώς θα το καταλάβεις; Αν πράγματι το λέει από ευγένεια, θα το αντιληφθείς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Το ταλέντο δεν υπάρχει. Ταλέντο είναι να έχεις τη λαχτάρα να κάνεις κάτι."

Jacques Brel

  • 1943 - Πρώτη εκτέλεση στο Στρατόπεδο συγκέντρωσης Χαϊδαρίου. Νεκρός πέφτει από τα πυρά ο έφεδρος υπολοχαγός του Ελληνικού Στρατού Λεβί από τα Ιωάννινα «επειδή αποπειράθηκε να δραπετεύσει την ημέρα της σύλληψής του»

© 2002-2019 MEDIA2DAY