ΣΧΕΣΕΙΣSINGLES

10 λόγοι να μην φοβάσαι την χυλόπιτα

Βλέπεις «το πρόσωπο» και λιώνεις, αλλά φοβάσαι ότι μπορεί τα αισθήματα να μην είναι αμοιβαία, οπότε το βουλώνεις; Η ζωή είναι πολύ μικρή για χαμένες ευκαιρίες.

10 λόγοι να μην φοβάσαι την χυλόπιτα

Θα ήταν τόσο πιο απλές, και τόσο πιο διασκεδαστικές, οι ζωές μας αν κάθε φορά που σου άρεσε κάποιος/α απλώς το έλεγες, χωρίς να ανησυχείς μην τον φέρεις σε δύσκολη θέση, μην δημιουργήσεις αμηχανία στη σχέση σας, μην τον χάσεις από τη ζωή σου, μην έχεις παρεξηγήσει τα μη λεκτικά μηνύματα, μην είναι ο Ερμής ανάδρομος, μην, μην…

Φαντάσου, τώρα, να μην φοβόσουν τίποτα από όλα αυτά, που βασικά συνοψίζονται στην απαίσια λέξη «χυλόπιτα», πόσο χρόνο θα κέρδιζες. Να ένας λόγος να μην φοβάσαι. Ακολουθούν άλλοι εννιά.

(*) Τα τον/την και του/της όταν διαβάζεις ένα κείμενο, μετά από λίγο ηχούν στα αυτιά σου σαν εκνευριστικά καμπανάκια. Τα @ στις καταλήξεις είναι οπτική ρύπανση. Μέχρι να βρεθεί καλός τρόπος να κάνουμε τις αντωνυμίες μας συμπεριληπτικές, εμείς θα τις γράφουμε σε τυχαία γένη. Προσαρμόστε αναλόγως και κατά περίπτωση.

Το ότι κάποιος δεν σε γουστάρει όπως εσύ (βλέπε: ερωτικά) δε σημαίνει αυτομάτως και ότι σε απορρίπτει ως άνθρωπο.

Ακόμα, όμως, και στις σπάνιες περιπτώσεις που συμβαίνει αυτό, δεν σημαίνει τίποτα για το άτομό σου. Σημαίνει μόνο ότι δεν ταιριάζουμε όλοι με όλους.

Η ανάγκη αποδοχής που αισθανόμαστε πολλοί, κυρίως όσο είμαστε νέοι, πηγάζει περισσότερο «από μέσα», ήτοι θέματα έλλειψης αυτοπεποίθησης που δεν έχεις λύσει, παρά από τον τρελό έρωτα που (νομίζεις ότι) σε έχει χτυπήσει κατακούτελα.

Η αξία σου ως ανθρώπου δεν μετριέται με τη γνώμη που έχουν άλλοι άνθρωποι για σένα. Αυτό να το θυμάσαι γενικώς, ρισκάρεις δε ρισκάρεις τη χυλόπιτα.

Έστω ότι της εξομολογείσαι τον έρωτά σου, και εκείνη ρίχνει μαζί με τη χυλόπιτα και μαύρη πέτρα πίσω της. Θα είχες προτιμήσει, αντ’ αυτού, να συντηρείς στον αιώνα τον άπαντα μια σχέση −έστω φιλική− με έναν άνθρωπο που ρίχνει μαύρες πέτρες επειδή δεν συμμερίζεται το ερωτικό ενδιαφέρον του άλλου; (Όχι. Η σωστή απάντηση είναι όχι. Ό,τι άλλο και αν απάντησες είναι λάθος.)

Ας το απλοποιήσουμε αυτό λιγάκι: Ένας άνθρωπος που σε θέλει στη ζωή του μόνο υπό τους δικούς του όρους, δεν είναι ένας άνθρωπος που θέλεις στη δική σου ζωή. (Προς αποφυγή παρεξηγήσεων: Αυτό το λέμε για την περίπτωση που ο άλλος εξαφανιστεί αφού σε απορρίψει. Δεν εννοούμε ότι δεν θέλεις στη ζωή σου κάποιον επειδή δε σε γουστάρει όπως τον γουστάρεις εσύ.)

Τα μεγάλα ρίσκα έχουν μεγάλες αποδόσεις, που λένε και οι φίλοι μας οι τζογαδόροι. Αν καίγεσαι και λιώνεις, φαντάζεσαι την καθημερινότητα μαζί του και σχηματίζονται καρδούλες στα μάτια σου, πάρε βαθιά ανάσα και πες το, μπορεί αυτή η καθημερινότητα να γίνει το υπόλοιπο της ζωής σου.

Δεν είσαι γενναίος αν δεν έχεις κάνει τουλάχιστον μια ερωτική εξομολόγηση η σκέψη της οποίας έκανε τα πόδια σου να κόβονται πριν την κάνεις.

Και δεν ωριμάζεις πραγματικά αν δεν ξεπεράσεις μια φορά την ψυχολογική δοκιμασία που λέγεται διαχείριση της απόρριψης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Προσπαθώντας για το αδύνατο, κατορθώνουμε το καλύτερο δυνατό."

August Strindberg, 1849-1912, Σουηδός θεατρικός συγγραφέας

 • 1919 - Υπογράφεται η συνθήκη του Νεϊγύ στην ομώνυμη πόλη της Γαλλίας μεταξύ των Συμμάχων (Αντάντ) και της Βουλγαρίας.
  1920 - Ήττα του Βενιζέλου στις εκλογές
  1926 - Ιδρύεται η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ)
  1935 - Οι Φιλιππίνες αποκτούν την ανεξαρτησία τους απο τις ΗΠΑ
  1960 - Ιδρύεται ο ΟΠΕΚ (οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών).
  1963 - Δημιουργείται το νησί Σουρτσέι στην Ισλανδική θάλασσα λόγω υποθαλάσσιας έκρηξης ηφαιστείου.

© 2002-2019 MEDIA2DAY