ΣΧΕΣΕΙΣΖΕΥΓΑΡΙΑ

Χρησιμοποιεί ο σύντροφός σου το Facebook για να σε απατήσει;

Είναι συχνό φαινόμενο πλέον το socializing μέσω του Facebook. Πότε όμως το socializing έχει απώτερο σκοπό;

Χρησιμοποιεί ο σύντροφός σου το Facebook για να σε απατήσει;

Είναι πολύ εύκολο να απατήσεις κάποιον το 2019. Βεβαία, για να τα λέμε όλα, είναι πολύ εύκολο και να σε πιάσουν. Παρ’ όλα αυτά, εμείς θα ασχοληθούμε με την πρώτη περίπτωση. Όταν έχει κανείς τη φωλιά του αφοδευμένη, προσέχει περισσότερο αυτά που κάνει και η σχέση του με το κινητό είναι διαφορετική. Αν λοιπόν ψύλλοι στα αυτιά σου μπήκανε, ψάξε για αυτά τα σημάδια.

Λαμβάνει μηνύματα μέρα-νύχτα

Είναι φυσικό να λαμβάνει μηνύματα, ειδικά εφόσον έχει κάποιο γκρουπ με τους φίλους/ες του. Είναι περίεργο όταν αυτό γίνεται συχνά, καθημερινά και απαντάει μόνο όταν δε βρίσκεσαι εσύ κοντά. Είναι παράξενο αν του στέλνουν πραγματικά οι φίλοι του/ης να μην ανοίγει ούτε ένα μήνυμα μπροστά σου.

Δεν καταλαβαίνεις τίποτα από τα σχόλια που του/ης κάνουν

Βλέπεις τακτικά στον τοίχο του/ης να του/ης ποστάρουν άτομα τα οποία δε γνωρίζεις. Μετά να σχολιάζουν στις δημοσιεύσεις του/ης αστεία τα οποία δεν πιάνεις, πιθανόν γιατί δεν έχεις ιδέα τι συζητούν στις ιδιωτικές τους συνομιλίες. Προφανώς και ο/η σύντροφός σου μπορεί να ξέρει ανθρώπους τους οποίους δεν γνωρίζεις εσύ, αλλά –ξανά- αυτό δεν μπορεί να γίνεται καθημερινά.

Δεν τον/ην γνωρίζεις πια

Τα τραγούδια, οι φωτογραφίες και όποιες δημοσιεύσεις κάνει, δεν είναι πια της ίδιας αισθητικής. Έχει αλλάξει το γούστο του/ης και εσύ δε γνωρίζεις τίποτα γι' αυτό, παρά μόνο αν δεις το προφίλ του/ης. Στο σόσιαλ έχει γίνει ένας άλλος άνθρωπος, ίσως για να τραβήξει το ενδιαφέρον κάποιου.

Βλέπεις συχνά ένα συγκεκριμένο άτομο

Έχεις παρατηρήσει ότι ένα συγκεκριμένο άτομο πατάει λάικ από την πρώτη στιγμή που ο σύντροφός σου θα δημοσιεύσει κάτι. Εμφανίζεται συχνά και προφανώς δεν έχεις ιδέα ποιος/α είναι. Ίσως και να έχεις ρωτήσει, αλλά η απάντηση που πήρες ήταν αόριστη, όπως "πού να ξέρω; έχω πολλούς φίλους στο Facebook". Δεν είναι απίθανο να λέει αλήθεια, εφόσον έχει απήχηση στο Facebook και όλα τα ποστ του/ης παίρνουν πολλά λάικ. Σε διαφορετική περίπτωση, ίσως με αυτό το άτομο να συνομιλούν συχνά.

Με την λίστα συνομιλιών τι γίνεται;

Αν ο σύντροφός σου συνδέεται στο Facebook από κάποιο pc ή λάπτοπ, θα έχεις παρατηρήσει ποια άτομα εμφανίζει στην λίστα με τους ενεργούς φίλους του στο Facebook -αυτήν την λίστα που βρίσκεται στη δεξιά πλευρά της οθόνης. Το Facebook εμφανίζει -είτε είναι συνδεδεμένοι τη δεδομένη στιγμή, είτε όχι- τα άτομα με τα οποία μιλάμε περισσότερο. Καταλαβαίνεις πού το πάμε; Αν εμφανίζεται κάποιο καινούριο άτομο σε αυτήν την λίστα, σημαίνει ότι έχει αυξηθεί η αλληλεπίδρασή τους.

Αλλάζει συχνά φωτογραφία προφίλ

Αν ο σύντροφός σου είναι άτομο το οποίο ανεβάζει συχνά φωτογραφίες του, τότε αγνόησε αυτό το σημάδι. Αν όμως, είναι ο τύπος ανθρώπου που αλλάζει φωτογραφία προφίλ μία φορά τον χρόνο και τώρα τελευταία ανεβάζει περισσότερες φωτογραφίες (και πιο σέξι), τότε ίσως αυτό να είναι ένα σημάδι ότι χρησιμοποιεί το μέσο με άλλους σκοπούς.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Η ανθρώπινη φαντασία είναι απίστευτα πιο φτωχή από την πραγματικότητα."

Τσέζαρε Παβέζε, 1908-1950, Ιταλός συγγραφέας

 • 1793 - Θάνατος του Γάλλου επιστήμονα και πολιτικού, Ζαν Σιλβέν Μπαγί.
  1840 - Γεννιέται ο γλύπτης Αύγουστος Ροντέν.
  1979 - Πεθαίνει ο γνωστός στιχουργός Πυθαγόρας Παπασταματίου.
  1990 - Στέφεται Αυτοκράτορας στην Ιαπωνία ο Ακιχίτο.
  1961 - Γεννιέται η Νάντια Κομανέτσι, Ρουμάνα αθλήτρια.
  1997 - Ψηφίζεται από τη Βουλή των Ελλήνων, "κατ' άρθρο", το νομοσχέδιο για το Σχέδιο Καποδίστριας.

© 2002-2019 MEDIA2DAY